Gode råd til hotelsøgning

Jeg siger ofte, at flybilletten er den dyreste post på rejsebudgettet. Det er dog en sandhed med modifikationer. Er du typen, der elsker luksus, så kan hotelværelset godt løbe op i svimlende beløb.

Uanset hvordan du rejser, så gætter jeg på, at du gerne vil booke dit hotel til den bedste pris. Her er der kun en lille håndfuld hotelbookingportaler på markedet, du behøver at tjekke. Sider som hotels.com og booking.com har de billigste priser, og de adskiller sig ikke væsentligt fra hinanden.

Det er kun dine egne præferencer, der afgør, hvor du skal booke. Selv foretrækker jeg hotels.com pga. deres fremragende loyalitetsprogram (rewardprogram), hvor jeg opsparer gratis nætter. Helt fantastisk.

Det betyder i realiteten, at jeg har været på rejser, hvor jeg kun har betalt for flybilletten. Tænk fly og tre nætter på hotel for 500 kr.

Til gengæld har booking.com et større udvalg af overnatningssteder – begge sider gør dog et stort arbejde for hele tiden at udvide med nye koncepter som f.eks. lejligheder, der ofte fås billigere end på Airbnb.

7 gode råd til at booke billige hoteller

Tilmeld dig nyhedsbreve

Tilmeld dig hotelbookingportalernes nyhedsbreve, der ofte har gode tilbud.

Tilmeld dig et rewardprogram

Som nævnt bruger jeg selv hotels.com pga. deres rewardprogram. Ikke nok med at du opsparer gratis nætter, så får du også adgang til specialpriser på mange hoteller.

Book selv

Næsten et overflødigt råd. Gå udenom rejsebureauerne, der ofte skal have deres bid af kagen.

Book hotel efter behov

Find ud af, hvad du som minimum kræver af dit hotel og book derefter. Har hotellet f.eks. et hav af faciliteter, så kommer du som regel også til at betale for dem. Book hotel efter dit behov.

Mit bedste tip: Mange hostels har også værelser med privat bad og toilet. De er som regel billigere end et tilsvarende værelse på et hotel eller guesthouse.

Book hotel udenfor centrum

Hoteller i centrum af byer eller turistområder er som regel også de dyreste. Det er selvfølgelig bekvemt at bo i gåafstand til alle seværdighederne, men kan du komme hurtigt ind til byen med f.eks. tog eller metro, så kan der være mange penge at spare ved at booke et hotel udenfor centrum.

Tjek ind en søndag

Søndag eftermiddag/aften er traditionelt et af de billigste tidspunkter at booke hotel. Weekendgæsterne er væk og de der rejser i hverdagen er endnu ikke ankommet.

Book ikke-refunderbare hoteller

Lidt af et sats, men er du afsted på en længere rejse og er tæt på næste destination, så er der ofte rigtig mange penge at spare på ikke-refunderbare hoteller. I disse coronatider er det dog altid en god idé at booke hoteller med gratis afbestilling, hvis der er længere tid til afrejse.

Bliv opgraderet

Hotels.com giver her gode råd til, hvordan du kan blive opgraderet. Først og fremmest, så skal du tjekke ind så sent som muligt. Standardværelserne ryger først og er der næsten udsolgt, så kan der være mulighed for at blive opgraderet.

Bed om et værelse højt oppe – det er her, de dyre værelser ligger. Måske kan du på den måde få et deluxeværelse i stedet for et standardværelse. I samme kategori: Bed om et hjørneværelse – de er næsten altid større og lysere.

Tjek også om hotellet lige er blevet renoveret. Er det tilfældet, så bed om et af de nyrenoverede værelser.

Du kan også nævne særlige anledninger for rejsen. Fejrer du fødselsdag eller er du på bryllupsrejse? Det kan udløse en opgradering eller måske en overraskelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *