Sundhed på rejsen

Det er altid en god idé at tage sundhed og hygiejne alvorligt, når du skal ud at rejse. Det gælder måske i endnu højere grad i dag, hvor coronavirus stadig fylder en hel del i vores hverdag. Jeg har derfor lavet en side med ting, du kan være opmærksom på, inden du rejser.

Husk rejseforsikringen

Det kan ikke siges tit nok: Husk nu rejseforsikringen. Måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dit kreditkort eller i en anden forsikring, men du kan også få tilbud på forsikring her.

En rejseforsikring er et must, hvis du rejser udenfor EU, hvor du er dækket af det blå sygesikringskort. Det giver dig ret til samme sundhedsbehandling som borgerne i det land, du befinder dig i. Se mere om det blå sygesikringskort på borger.dk.

Vil du have også have f.eks. forsinket fremmøde, bagageforsinkelse og hjemtransport dækket, så er det blå sygesikringskort ikke nok – her er du nødt til at tegne en forsikring.

Skal du vaccineres?

Alt efter hvor din rejse går hen, kan det være, at du skal vaccineres før afrejse. Klik ind på sikkervaccination.dk for at se anbefalinger til netop dit rejsemål. Her kan du også se, om du eventuelt skal have malariaforebyggende medicin.

Er der styr på rejseapoteket?

Det er altid godt at være forberedt på skader og sygdom. Medbring et lille rejseapotek på din rejse, der f.eks. kan indeholde:

• Plaster/vabelplaster
• Håndsprit
• Mundbind
• Smertestillende piller
• Myggespray
• Piller/middel mod transportsyge
• Revolyt – salt- og sukkertilskud ved væskemangel

Husk også ordineret medicin. Her er det værd at tjekke, om du skal bruge et pillepas, der gælder i Schengenlandene. Er du i tvivl, om du behøver et pillepas, så klik ind på apotekets guide her.

Sol og varme

Selvom du måske lige som jeg elsker solen, så ha’ respekt for den. Brug solcreme for at beskytte din hud mod forbrændinger. Der er også en anden god grund til, at passe på solen: Solstik. Drik rigeligt med vand, hvis du rejser til varme lande.

Tre gode råd til behandling af solstik

• Søg skygge øjeblikkeligt
• Drik masser af vand
• Forsøg at afkøle kroppen

Coronavirus

Som nævnt fylder coronavirus stadig vores hverdag. Hvert land har sine restriktioner, og dem er det en god idé at sætte sig ind i. Hvor skal du bære mundbind, er der styr på coronapasset og skal du udfylde en sundhedsattest/indrejseerklæring, inden du rejser?

Du kan med fordel klikke ind hos Udenrigsministeriet, der har lavet et kort med rejserestriktioner i de forskellige lande – se kortet her. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også finde rejsevejledninger og se mere om app’en rejseklar, hvor du bl.a. kan skrive dig på danskerlisten.