Lovina Rejseguide

Lovina ligger på Balis nordkyst. Området består egentlig af en lang kyststrækning med en række mindre lokale byer, der normalt bare omtales som Lovina.

Det er et af Balis mindre kendte feriesteder – her er stemningen tilbagelænet og atmosfæren ungdommelig hjulpet på vej af de mange rygsækturister, der finder øens sydlige del for mainstream og larmende.

Det og meget andet kan du læse mere om i min Lovina rejseguide, som jeg håber, du kan bruge til planlægningen af din ferie. Velkommen til Travelguru.

I Lovinas bagland ligger masser af skriggrønne rismarker

Transport

Ind og ud

Balis internationale lufthavn ligger ved hovedbyen Denpasar på den sydlige del af øen. Lufthavnen hedder Ngurah Rai og har koden DPS.

Fra Danmark har du flere muligheder for at flyve med ét stop til Bali. Fra Billund og København med KLM og Turkish Airlines og fra København også med Emirates, Thai Airways, Qatar Airways og Singapore Airlines. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel i Lovina (eller et andet sted på Bali) anbefaler jeg, at du enten får dit hotel til at hjælpe eller booker en privat transfer hjemmefra. I begge tilfælde vil chaufføren vente på dig i lufthavnen – også selvom dit fly skulle være forsinket. Det tager ca. et par timer at køre fra lufthavnen til Lovina.

Der er i 2024 indført turistskat på Bali. Alle skal betale 150.000 rupiah (IDR), der er ca. 65-70 kr. alt efter kurs. Du kan betale online i forvejen på denne side, men også ved ankomst.

Vil du se mere af Bali eller Indonesien, så er det oplagt at tage med på en spændende rundrejse. Se mere om rundrejser med dansk bureau her.

At komme rundt

Lovina er som nævnt fællesbetegnelsen for en lang række småbyer, der udgør ét samlet område. Næsten uanset hvor du bor langs kysten, vil du være i gåafstand til cafeer, barer og spisesteder.

Skal du besøge et sted langs hovedvejen, kan du tage en såkaldt bemo. Det er en minibus, du kan stoppe hvor som helst på ruten. Du vinker blot, og ombord fortæller du chaufføren hvor du skal hen og betaler herefter.

På Bali er der tonsvis af taxier og private, der tilbyder transport, men ikke helt så mange i Lovina. Du kan helt sikkert få dit hotel til at hjælpe – det gælder i høj grad også til udflugter overalt på Bali. Finder du transport på gaden, så husk altid at forhandle pris på forhånd.

lovina rejseguide
På delfinsafari tidlig morgen i en af de klassiske balinesiske både

Overnatning

På Bali får du bare rigtig meget hotel for pengene. Det kan godt være at flybilletten er lidt dyrere end til f.eks. Thailand, men du kan ofte bo billigere. Det kræver dog at du laver lidt research, men generelt er Lovina et af de billigste områder på Bali at booke overnatning.

Du har mulighed for både at bo på stranden og i baglandet i den smukke natur med udsigt til rismarker. Begge steder finder du alt fra større hoteller til mere primitive hytter – generelt er udvalgt dog noget mindre end i turistområderne på den sydlige del af øen.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Lovina, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Hotel Shri Ganesh
Family Hostel

Mellemklasse

Frangipani Beach Hotel
Pandawa Village

Luksus

The Lovina
The Damai

Mit valg

Frangipani Beach Hotel

Frangipani Beach Hotel er klart mit førstevalg i Lovina. Her bor du lige ud til stranden centralt i området tæt på cafeer og spisesteder. Hotellet har swimmingpool og flere forskellige værelsestyper. Du skal dog være hurtigt ude – Frangipani Beach Hotel har kun otte værelser.

Forvent ikke noget fancy, men et godt lille hotel hvor service og beliggenhed er i top. Morgenmad kan tilkøbes. Se billeder og priser på Frangipani Beach Hotel.

lovina rejseguide
De varme kilder ved Air Panas

Seværdigheder

Lovina har flere gode oplevelser til lands og til vands. Du kan f.eks. booke et madlavningskursus, prøve vandsport ved Krisna Water Sport eller tage på snorkel- eller dykkertur.

Med beliggenheden ved kysten kan du selvfølgelig også snuppe en tur på stranden, der er helt unik: sandet er nemlig sort, da det består af vulkansand.

Lovina er også et godt udgangspunkt til et besøg i West Bali Nationalpark (Barat Nationalpark)

Vandet er derimod klart, og der er samtidig ikke mange bølger i forhold til strandene ved f.eks. Kuta og Sanur. Det giver børnevenlige badeforhold, og generelt er Lovina glimrende til familieferien – i hvert fald hvis du er til fred og ro.

Delfinsafari

Lovinas helt store attraktion er delfinsafari. Det er en must-try oplevelse, men du skal stå tidligt op, hvis du vil se delfinerne i deres rette element. Som en bonus får du den smukke solopgang med.

Dit hotel kan sørge for en delfinsafari – alternativt er det bare om at gå en tur langs stranden, hvor du helt sikkert vil får et tilbud om en morgentur ud på havet.

Lovinas bagland

I Lovinas bagland kan du få nogle flotte natur- og lokaloplevelser. Der er flere vandreruter, men en god mulighed for komme hurtigere rundt for at se det lidt mindre turistede Bali er at tage på en cykeltur. Her kommer du som regel forbi templer, små landsbyer og kører af og til mellem rismarkerne.

Flere steder er vegetationen tæt og du kan se en lang række vandfald med Git-Git vandfaldet som det mest populære. Du kan med fordel besøge Fiji og Sekumpul – to vandfald, som du kan være heldig at have helt for dig selv.

En tur ind i baglandet fås også som en guidet tur – enten privat eller i gruppe. Spørg eventuelt på dit hotel.

Air Panas Hot Springs

Umiddelbart vest for Lovina ved den lille by Banjar ligger Air Panas Hot Springs. Her kan du bade i det 38 °C varme vand, der består af 26 % svovl. Der er flere forskellige pools og du kan få massage og flere forskellige spabehandlinger.

Brahmavihara Arama Templet

Bali har hundredvis af templer. De mest berømte ligger ikke i umiddelbar nærhed af Lovina, men alligevel er templerne her værd at besøge. Langt de fleste balinesere er hinduer og har en lang række for os fremmedartede ritualer og traditioner – altid spændende at opleve.

Hvis du rejser rundt på Bali (hvilket jeg anbefaler), så vil du med stor sandsynlighed komme forbi de vigtigste hinduistiske templer og helligdomme, men i Lovina vil jeg også anbefale at besøge Brahmavihara Arama, der er det største buddhistiske tempel på øen.

Brahmavihara Arama ligger tæt på Air Panas ca. 2 km fra kystvejen – du kan med fordel kombinere de to seværdigheder.

Git-Git vandfaldet er blot et af mange vandfald i Lovinas bagland

Mad og drikke

Bali er kendt for sin lækre mad, der tilmed er billig. Af populære retter kan nævnes nasi goreng, der er stegt ris med grøntsager, satay (grillspyd) med peanutsauce og rendang, der er langtidsstegt oksekød, som simrer i kokosmælk over flere dage.

Du skal selvfølgelig også prøve rijstaffel, der består af en række småretter, dressinger og chutneys. En god introduktion til det lokale køkken og helt perfekt at bestille, hvis I er flere omkring bordet. En rijstaffel fås som regel i forskellige størrelser (antal retter). På Bali og dermed også i Lovina spiser man desuden meget fisk og skaldyr.

Anbefalelsesværdige spisesteder

The Glibal Village Kafe – kombineret cafe og spisested, der støtter og ansætter unge døve balinesere. Det er et populært sted med god kaffe og god mad til superpris. Køkkenet er overvejende balinesisk/asiatisk. Der er åben fra morgen til aften. På Jalan Seririt-Singaraja.

Warung Dolphin – rigtig god familieejet restaurant, der laver mad fra det balinesiske/indonesiske køkken. Også lækker frisk fisk og skaldyr. Åben til frokost og aften. På Jalan Laviana.

Buda Bakery and Resto – skal det være et lidt pænere sted, så er Buda Bakery and Resto et godt valg. Her serverer man såkaldt international mad med særlig fokus på det indonesiske køkken. Også et godt sted til vegetarer og veganere. Der er åbent fra morgen til aften. På Jalan Damai (kan være svært at finde, tag evt. en taxi).

Lovina er ikke noget decideret partysted, men der er masser af steder, du kan få en kold Bintang – den lokale øl. Flere steder ligger der beach clubs og barer, der kan sørge for en god fest.

lovina rejseguide
På en rejse til Bali kan du ikke undgå at støde ind en religiøs ceremoni

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Lovina

Bali har bedst vejr om sommeren. Her skinner solen fra en skyfri himmel og temperaturen ligger på 30-32 °C. Bali kan også besøges i forårs- og efterårsmånederne – der er masser af sol, men du kan også risikere en regnbyge eller to.

På Bali ligger regntiden i vintermånederne. Det er stadig varmt, men en del nedbør må forventes. Alligevel er jul og nytår travl, hvor mange australiere besøger Bali.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Bali. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Møntfoden på Bali (Indonesien) hedder rupiah. På Bali ligger adskillige kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Skal du handle på lokalmarkederne eller spise i gadekøkkenerne er det en god idé at medbringe kontanter.

EL

I Indonesien bruger man flere forskellige stik. Ofte har f.eks. hotellerne de samme stik som vi bruger i Danmark, men vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Lovina rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Lovina rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på indonesia.travel, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *