Uzés Rejseguide

Uzés er en lille by, men med stor tiltrækningskraft. Her finder du en pragtfuld gammel bydel, hvor det fine slot vidner og tidligere tiders storhed.

Men der er mere at komme efter i Uzés, der er nabo til imponerende Pont du Gard og ligger tæt på flere af Sydfrankrigs spændende byer.

Det og meget andet kan du læse mere om i min Uzés rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Et varmt velkommen til Travelguru.

Uzes rejseguide
Charmerende Uzés – Sydfrankrig når det er bedst

Transport

Ind og ud

Nærmeste større lufthavn er den i Montpellier. Du kan flyve direkte fra København med SAS og Norwegian, men der kan dog være tale om sæsonruter, som kun flyves i sommerhalvåret.

En god forbindelse du kan tage fra både Billund, Aalborg og København er med KLM via Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til Uzés kan det stærkt anbefales at leje en bil. På den måde kan du også komme rundt i det sydfranske i eget tempo.

Rejser du med toget – f.eks. fra Paris til Nimes, så kører der en bus fra Nimes til Uzés.

At komme rundt

Uzés er en mindre by, hvor du nemt kan gå rundt. Skal du længere væk, så er en bil som nævnt god at have. Med offentlig transport kan du tage bussen til f.eks. Nimes (linje 121) og til Alés og Avignon ( linje 115). Du kan også booke en taxi eller privat transport, der kan køre dig fra a til b.

Place aux Herbs – her er travlt i sommermånederne og på markedsdage

Overnatning

Overnatning i Sydfrankrig og dermed også i Uzés kommer i alle former. Fra camping, bed & breakfast og ferieresorts til boutiquehoteller og fornemme slotte og herregårde.

I Uzés er udvalget dog begrænset. I hvert fald hvis du ønsker at bo i centrum af byen. Her ligger til gengæld flere lækre hoteller, der er en perfekt base for dit ophold i Uzés. Husk dog at tjekke om du kan parkere, hvis du har bilen med og vil bo i byen.

Mange af overnatningsstederne i og omkring Uzés er forholdsvis små – det kan derfor være en god idé at booke i god tid, hvis du rejser i sommerperioden og især i august.

Prisniveauet er rimeligt og i hvert fald lavere end i Danmark. Skal det være en ultrabillig ferie, så ligger der flere campingpladser i området.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Uzés, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Hôtel Saint Geniès
Appartement Ulysse

Mellemklasse

Hôtel Le Patio de Violette
Bon Jour Uzés

Luksus

Boutique Hôtel Entraigues
La Maison d’Uzés

Mit valg

Appartement Ulysse

Appartement Ulysse ligger i centrum er Uzés. Der er tale om en lejlighed med eget køkken og en dejlig lille gårdhave. Her er kort sagt alt hvad man har brug for på ferien og det til en rigtig god pris. Det er dog om at være i god tid – stedet bliver hurtigt udsolgt. Se billeder og priser på Appartement Ulysse.

uzes rejseguide
Uzés fine kirke (katedral) – bemærk det runde tårn

Seværdigheder og aktiviteter

Uzés er charmerende med en herlig og historisk gammel bydel, som du selvfølgelig skal udforske.

Byen er også et fint udgangspunkt for seværdigheder og oplevelser i nogle af de større sydfranske byer. Her er det bare skønt at komme tilbage til rolige Uzés efter at have besøgt f.eks. Nimes, Avignon og Montpellier.

Besøg også L’isle-sur-la-Sorge, der er berømt for sine markeder. Byen ligger få kilometer fra Avignon

Udover de aktiviteter nævnt under Pont du Gard, så ligger der i området også flere golfbaner ligesom du kan tage med på en guidet cykeltur. Eller hvad med at opleve Sydfankrig i en 2cv?

Fra Uzés er der 75 km til den franske middelhavskyst, hvor der i sommerperioden er liv og glade dage med tonsvis af aktiviteter og mulighed for at besøge tema- og forlystelsesparker.

Uzés gamle bydel

Uzés gamle bydel er et charmerende sted med hyggelige gader, stræder og åbne pladser som f.eks. Place aux Herbs, der er flankeret af cafeer og spisesteder Her er der et livligt og farverigt marked hver lørdag.

Den gamle bydel har også flere flotte haver, hvor den mest kendte er den såkaldte Middelalderhave. Den er dog af nyere dato, men har sandsynligvis fået navn efter de gamle bygninger i og omkring haven. Bl.a. Tour de Roi (Kongetårnet) som du kan komme op i.

Byens hovedkirke er den forholdsvis enkle Saint Theodorit med det runde tårn, der kan dateres til 1600-tallet. Der har dog ligget kirke på stedet siden slutningen af det 11. århundrede. Der er ingen tvivl om, at den største attraktion er Hertugpaladset, som du kan læse mere om herunder.

Uzés gamle bydel er pragtfuld og sådan et sted du kan gå rundt uden mål – hvad mon der gemmer sig om næste hjørne?

Hertugpaladset (Duché d’Uzés)

Uzés er især berømt for sin lange linje af adelige, der med årene steg i graderne for til sidst at opnå status af hertug. Som skrevet ovenfor, så ligger hertugpaladset (billedet øverst) midt i den gamle bydel. Det blev grundlagt på resterne af romerske bygninger og har i århundreder huset familien de Crussol.

Paladset har ændret form og stil gennem tiden, men som med andre adelige bygninger blev også det overdraget til befolkningen under den franske revolution. Hertugen købte paladset tilbage i 1824, men dårlig økonomi gjorde, at han måtte leje det ud til en skole.

Desværre forfaldt hertugpaladset, der i 1951 blev købt af enken af den daværende hertug. Hun begyndte med hjælp fra myndighederne at renovere paladset – en opgave, der er overtaget af det nuværende hertugpar. Der er i dag adgang til paladset for offentligheden, men entréprisen er hele 22 €.

Imponerende Pont du Gard ligger kun 15 km fra Uzés

Pont du Gard

Det romerske mesterværk Pont du Gard ligger kun 15 km fra Uzés. Den imponerende akvædukt fra år 19 f.kr. er på UNESCOs verdensarvliste og et helt fantastisk bygningsværk.

Langt fra nikker man anerkendende, men stående lige ved siden af Pont du Gard må man bare bøje sig i støvet over, hvad man var i stand til at udføre for mere end 2000 år siden.

Akvædukten er en del af et kompliceret 50 km langt vandingssystem, der skulle bringe vand fra Uzés til Nimes. Man mener, at der hver dag strømmede hele 40.000 m³ vand gennem akvædukten, som er i tre etager.

Pont du Gard er et must-see i denne del af Frankrig. Akvædukten er imponerende, men i området er der også gode vandreruter, ligesom du kan leje kajak for at sejle på Gard-floden.

Nimes

Nærmeste større by til Uzés er Nimes, som man af en eller anden grund ikke hører så meget om. Måske fordi Sydfrankrig bare har så meget at byde på.

Men Nimes fortjener absolut et besøg. Den største attraktion er nok den gamle romerske arena fra år 70 f.kr., der har plads til 20.000 tilskuere. Arenaen betragtes som en af de bedst bevarede i verden.

Også det smukke romerske tempel Maison Caree er yderst velbevaret. Det er 26 meter langt og opført af Agrippa, som også står bag Pont du Gard. I Nimes kan du i øvrigt se det sted, hvor vandet fra Pont du Gard kommer ud.

Nimes hyggeligste sted er den gamle bydel – en række gader med cafeer, vinbarer og gode spisesteder. I bydelen ligger også den fine have Jardin de la Fontain med det romerske tempel Diane.

Avignon

Fra Uzés kan jeg kun anbefale at besøge Avignon. Bedst er det at bruge et par dage i byen, der har rigtig meget at byde på. Først og fremmest er Avignon kendt for det store pavepalads.

Der er selvfølgelig mange andre ting at se i Avignon. Den gamle bydel er hyggelig med gyder og gader, hvor du finder gode cafeer og restauranter. Du kan læse meget mere om byen i min Avignon rejseguide.

Maison Caree i Nimes

Mad og drikke

Som andre steder i Sydfrankrig er Uzés også et overflødighedshorn af lækker vin, gode restauranter og fantastiske markeder med specialiteter og friske grøntsager.

Uanset om du selv står for maden eller spiser ude, så har du alle muligheder for at få en ferie fyldt med alle de lækkerier, som Sydfrankrig byder på.

Mange restauranter i området tilbyder treretters setmenuer til frokost. Det er ofte en god deal – prisen ligger typisk på 15-20 €. Især på dyrere spisesteder, der normalt ligger over dit budget, kan det betale sig at kigge forbi til frokost.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Ten – det fransk/engelske par, som står bag Ten har skabt et herligt spisested, der har åbent fra brunch til aftensmad. Maden er lokalt fransk med afstikkere til det europæiske køkken, men du kan også altid få en god argentinsk bøf. Meget venlig og familiær atmosfære. På 10 Place Dampmartin.

Ma Cantine – et af de steder, hvor du kan få to eller tre retter til frokost til en rigtig god pris. Hos Ma Cantine er priserne generelt lave – tænk hovedretter fra 15 € og opefter. Stedet serverer fransk/italiensk mad. På 22 Boulevard Gambetta.

Bec a Vin – hvis det skal være et lidt pænere sted, er Bec a Vin et rigtig godt valg. Her sidder du i en hyggelig gårdhave og kan nyde den rigtig gode mad, der er lavet med lokale sæsonbestemte råvarer. Det er ikke byens billigste restaurant, men priserne er bestemt rimelige. Bordreservation i højsæsonen anbefales. På 6 Rue Entré les Tours.

Uzés er ikke en by med fest og farver. Her og der ligger dog barer, cafeer og vinbarer, der kan sørge for øl, vin eller drinks.

Uzés rejseguide
Uzés gamle bydel er bare hyggelig

Praktisk information

Vejr og klima i Uzés

Uzés har typisk middelhavsklima. Dvs. milde vintre og varme somre, hvor temperaturen som regel ligger over 30 °C. Det kan være en temmelig varm fornøjelse at besøge Uzés i sommermånederne, men heldigvis er forår og efterår også gode tidspunkter.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Frankrig bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger mange steder i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Frankrig bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Frankrig. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Uzés rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Uzés rejseguide. Du kan læse meget mere på byens officielle turistside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *