Reykjavik Rejseguide

reykjavik rejseguide

Verdens nordligste hovedstad er sandsynligvis også en af verdens mindste. Reykjavik er hurtigt overset, men byen er en perfekt base for udflugter til alt det fantastiske Island har at byde på.

Landet i det nordlige Atlanterhav har i den grad været i de rejsendes søgelys. Alverdens rejsemagasiner har lovprist Island, der har haft en total optur i antallet af besøgende.

I Reykjavik er der i højsæsonen ofte flere turister end lokale i bybilledet, og det går selvfølgelig ud over autenciteten.

Når det er sagt, så kan jeg kun anbefale alle at rejse til Island, der har enestående naturoplevelser og mulighed for adrenalinsus.

Som nævnt er hovedstaden et fint udgangspunk,t og her kan du spise god mad og blande dig med de lokale på en af de mange kaffebarer. Alt det og meget mere kan du læse mere om i denne Reykjavik rejseguide.

reykjavik rejseguide
Reykjavik centrum

Transport

Ind og ud

Du kan flyve direkte til Reykjavik fra både Billund og København. Det nye flyselskab Play har også åbnet en direkte rute fra København til den islandske hovedstad. Du kan finde og sammenligne flybilletter her.

Lufthavnen ligger i Keflavik ca. 45 km syd for Reykjavik. Transport ind til byen med f.eks. taxa er dyrt, men har du lejet en bil, så sørg for at hente den i lufthavnen. Den hurtigste løsning er dog en privat lufthavnstransfer, som du kan booke hjemmefra.

Alternativt kan du tage lufthavnsbussen. Klik ind hos Reykjavik Excursions for at se mere om priser og afgangstider. Busserne holder lige ude for terminalen og er nemme at booke og bruge.

At komme rundt

Reykjavik er ikke større end du kan gå rundt. Der findes offentlige busser – både inden for bygrænsen, men også som forbinder de større byer. Klik ind på straeto.is for at se ruterne.

Skal du bruge busserne i Reykjavik meget, så kan du købe et Reykjavik Card, der gælder i 24, 48 eller 72 timer. Kortet giver fri adgang til offentlig transport, men også gratis entré til flere museer og rabat på nogle udflugter.

Ønsker du at se lidt af Island (og det skal du), så er det et must at leje en bil. Alternativt kan du tage med på guidede udflugter – se mere hos f.eks. viator, hvor du også kan booke udflugterne.

reykjavik rejseguide
Fronten på den smukke Hallgrimskirkja

Overnatning i Reykjavik

Lad det være sagt med det samme: Overnatning i Reykjavik er rasende dyrt. Af samme grund ligger der rundt om i byen adskillige guesthouses og bed & breakfast i private hjem. Heller ikke her er det dog billigt i forhold til andre steder.

Som nævnt er Reykjavik ganske lille og mange af disse overnatningssteder ligger centralt med kun få minutters gang til centrum. Bemærk, at mange guesthouses og bed & breakfast har delt badeværelse.

Skal du en tur rundt på Island og måske besøge mindre byer, så sørg for at booke overnatning i god tid.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder i Reykjavik

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Reykjavik, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Hótel Múli – 2,9 km til centrum
Igdlo Guesthouse – 1,6 km til centrum
Guesthouse Andrea – 900 meter til centrum

Mellemklasse

Freyja Guesthouse & Suites – 1 km til centrum
Icelandair Hotel Reykjavik Marina – 300 meter til centrum
Eyja Guldsmeden Hotel – 1,8 km til centrum

Luksus

Kvosin Downtown Hotel – 200 meter til centrum
Reykjavik Residence Hotel – 800 meter til centrum
Black Pearl Luxury Apartments – 100 meter til centrum

Mit valg

Freyja Guesthouse & Suites

Det lille guesthouse har supervenligt personale og ligger perfekt i Reykjavik. Du er nabo til Hallgrimskirkja og opsamlingsstedet for udflugter på Island.

På Freyja Guesthouse har du også mulighed  for at booke familieværelser. Et perfekt valg, som er mit førstevalg i denne Reykjavik rejseguide. Se billeder og aktuelle priser på Freyja Guesthouse & Suites.

reykjavik rejseguide
Den Blå Lagune er sjov at prøve

Seværdigheder i Reykjavik

Mens Reykjavik ikke har de helt store oplevelser, så findes de til gengæld i rigt tal andre steder i Island.

Herunder skal kun nævnes de udflugter, der er mest populære og som kan gøres på en dagstur fra hovedstaden. De tre smukke naturoplevelser Gullfossvandfaldet, Geysir og Tingvellir Nationalpark besøges ofte sammen og kaldes The Golden Circle.

Sæt nogle dage af til at opleve Islands fantastiske natur

Du har også mulighed for at tage med på nordlysture – de varer typisk 4-6 timer. Du kan booke udflugter på stedet eller se mere hos f.eks. Viator for at sikre dig en plads.

Som nævnt kan du købe et Reykjavik Card, der giver adgang til en lang række museer og attraktioner.

Byens seværdigheder

Som nævnt har Reykjavik ingen must-see seværdigheder. Til gengæld finder du et hav af museer, der kan være interessante alt efter præferencer.

Nationalmuseet, Kunstmuseet og Det Maritime Museum er nogle af de mest populære, men du kan også besøge Punkmuseet og Hvalmuseet.

Du kan også lægge vejen forbi den ikoniske Hallgrimskirkja, hvor du fra kirketårnet har en forrygende udsigt over islands hovedstad.

Udflugter på havet

Fra havnen i Reykjavik har du mulighed for at tage på nogle spændende udflugter ud i Atlanterhavet. Du kan f.eks. spotte hvaler eller de herlige søpapegøjer.

Nogle udbydere af hvalture tilbyder ny billet, hvis man ikke ser hvaler. Uanset hvilken tur på havet du tager, så husk det rette tøj. Det kan både være koldt og vådt – også om sommeren. Turene kan bookes på havnen.

Den Blå Lagune

En af Islands mest besøgte steder er Den Blå Lagune, der ligger syd for Reykjavik tæt på lufthaven. Steder er kendt for sine dejlige pools med varmt og mineralholdigt vand, der kommer op af undergrunden,

Den Blå Lagune er en god oplevelse – i denne Reykjavik rejseguide anbefaler jeg, at du booker billet på forhånd, da der kun lukkes et vist antal besøgende ind hver dag.

Du kan tage med Reykjavik Excursions fra Reykjavik til Den Blå Lagune og tilbage igen. Det er også muligt at blive sat af i lufthavnen efter besøget i lagunen.

Det imponerende vandfald Gullfoss

Gullfoss

Gullfossvandfaldet er en utrolig smuk naturoplevelse. Det store og brusende vandfald er skabt af vand fra Langjökull-gletsjeren, der danner floden Hvita som Gullfoss er en del af. Hvis det er muligt, så besøg vandfaldet i klart vejr – på overskyede dage kan dele af Gullfoss være indhyllet i dis og tåge.

Geysir

En af islands mest berømte seværdigheder er Strokkur-gejseren, der ligger tæt på Reykjavik. Her kan du se det næsten kogende vand blive skudt op fra undergrunden – et fantastisk naturfænomen, der er et must-see.

Det geotermiske område ved Haukadalur består af større og mindre pools, hvor vandet bobler og skaber damp. Landskabet er kuperet og du kan gå nogle gode ture, hvor du kan se helt til Langjökull-gletsjeren.

Tingvellir Nationalpark

Tæt på Reykjavik ligger den smukke Tingvellir Nationalpark. Her er først og fremmest pragtfuld natur, men det er også her de amerikanske og europæiske tektoniske plader mødes, og det giver dig mulighed for i geologisk forstand at stå med et ben i hver verdensdel.

Tingvellir var i sin tid også hjem for landstinget, der var Islands første parlament. Alping blev grundlagt af vikingehøvdinge, der var rejst til Island fra de øvrige nordiske lande.

Strokkur-gejseren

Mad og drikke

Kun få byer i verden har så mange spisesteder pr. indbygger som Reykjavik. Caféer og restauranter ligger på stribe, og de serverer mad fra det meste af verden.

Selv holder jeg af at spise lokalt, når jeg rejser, og på Island betyder det lækre retter med f.eks. lam og masser af frisk fisk og skaldyr. Lokale råvarer er i fokus, og hvis du tror at alle grøntsager er importerede, så bliver du hurtigt klogere.

Flere steder på Island ligger store drivhuse, hvor man bruger varmen fra undergrunden til at holde den rigtige temperatur.

Islandsk lam smager bare helt fantastisk

Det nye islandske køkken er på mange måder associeret med det nye nordiske køkken, der efterhånden er kendt af de fleste. Maden er enkel og tilberedt med traditionelle ingredienser og friske råvarer så vidt, det er muligt.

På trods af størrelsen, så har Reykjavik et alsidigt udvalg af spisesteder – fra fastfood til gourmet, og hverken vegetarer eller veganere vil blive skuffede.

Apotek – en af Reykjaviks toprestauranter. Her kan du bl.a. få en smagemenu med islandske specialiteter.

Food Cellar Brasserie – lam, fisk og skaldyr samt vegetarretter er på menukortet på mondæne Food Cellar Brasserie. Prøv f.eks. den gode 6-retters menu. På Aðalstræti 2.

Matur og Drykkur – rigtig god islandsk mad med et twist. På Grandagaður 2.

Icelandic Fish & Chips – enkelt spisested med bistromiljø. Glimrende mad til en god pris. På Tryggvagata 11.

Gló – en af de første vegetar/veganerrestauranter i Reykjavik. I dag har Gló tre restauranter i Reykjavik. På hjørnet af Klapparstigur og gågaden Laugavegur.

Smukt landskab i Tingvellir Nationalpark

Praktisk information

Vejr og klima i Reykjavik

Vejret i Reykjavik er som i Danmark sæsonbetonet med forår, sommer, efterår og vinter. Dog er temperaturen typisk noget lavere end i Danmark.

Selv holder jeg af at besøge Reykjavik sent forår eller om sommeren. Dagene er lange og lyse, og alle synes at søge udendørs – det giver liv i gader og på caféer.

Temperaturen i sommermånederne ligger typisk på 15-17 °C, men det kan i perioder være varmere. Fordelen ved vinter, forår og efterår er selvfølgelig lavere hotelpriser. Besøger du Island om vinteren, så vær opmærksom på, at vejret kan skifte lynhurtigt.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Island bruger man islandske kroner (ISL). Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i Reykjavik. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markeder eller skal ud i mindre befolkede områder, så er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Island bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Island. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Kort over Reykjavik


Tak fordi du læste min Reykjavik rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Reykjavik rejseguide. Du kan læse meget mere om den finske hovedstad på visiticeland.com, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar Tobias

    Reykjavik er fin men det er naturen der bare spiller. Island er mit andet hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *