Sanur Rejseguide

Sanur er et af Balis mest populære turistområder. Med sine mange aktiviteter, fremragende hoteller og store udvalg af shopping og restauranter er byen et oplagt valg til alle, der ønsker en tryg og bekymringsfri ferie på Bali

Især børnefamilierne er glade for Sanur, men alle vil finde sig til rette i byen, der også er et fint udgangspunkt for oplevelser på det sydlige Bali.

Det og meget mere kan du læse om i min Sanur rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Et varmt velkommen til Travelguru.

sanur rejseguide
Stranden og den lille promenade set mod nord

Transport

Ind og ud

Balis internationale lufthavn ligger ved hovedbyen Denpasar på den sydlige del af øen. Lufthavnen hedder Ngurah Rai og har koden DPS.

Fra Danmark har du flere muligheder for at flyve med ét stop til Bali. Fra Billund og København med KLM og Turkish Airlines og fra København også med Emirates, Thai Airways, Qatar Airways og Singapore Airlines. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel i Sanur (eller et andet sted på Bali) anbefaler jeg, at du enten får dit hotel til at hjælpe eller booker en privat transfer hjemmefra. I begge tilfælde vil chaufføren vente på dig i lufthavnen – også selvom dit fly skulle være forsinket. Det tager ca. 25-30 minutter at køre fra lufthavnen til Sanur.

Der er i 2024 indført turistskat på Bali. Alle skal betale 150.000 rupiah (IDR), der er ca. 65-70 kr. alt efter kurs. Du kan betale online i forvejen på denne side, men også ved ankomst.

Vil du se mere af Bali eller Indonesien, så er det oplagt at tage med på en spændende rundrejse. Se mere om rundrejser med dansk bureau her.

At komme rundt

Der er masser af transportmuligheder på Bali. Nemmest er det at leje en bil med chauffør, der kan køre dig rundt til de steder, du gerne vil besøge. Dit hotel kan hjælpe med transport, men du kan også selv finde kørelejlighed i Sanur.

Guidede udflugter findes også – det er typisk billigere, men til gengæld er programmet fastlagt på forhånd. Trafikken er tæt på den sydlige del af Bali, og det kan tage længere tid at komme fra a til b, end man lige regner med.

Indgangen til Balis templer er rigtig flotte

Overnatning

Sanur har et kæmpe udvalg af overnatningsmuligheder. Byen er et af Balis “gamle” turistområder, der i årevis har haft ry for at være det rolige alternativ til Kuta, som er fest og farver og ungdommens foretrukne sted.

Sanur er et ret langstrakt turistområde, der består af flere strandområder, hvis navne bliver brugt lemfældigt. Strandene kan være ret forskellige, men de fleste er beskyttet af et lille rev, der flere steder har god snorkling.

Sanurs primære turistområde ligger langs gaden Jalan Danau Tamblingan, der er flankeret af et stort udvalg af cafeer, butikker, restauranter og hoteller.

Sidstnævnte kan ligge på landsiden eller ud til stranden, hvor den smalle bilfri promenade er populær til en slentretur. Flere hoteller har barer og cafeer langs stranden, og det er med til at give promenaden en hyggelig stemning.

Prisniveauet på overnatning er superlavt på Bali. Her får du rigtig meget for pengene, og hotellerne holder høj standard. I Sanur finder du alt fra lejligheder og små familiære guesthouses til boutiquehoteller og større resorts henvendt til børnefamilierne.

Pakkerejse med dansk rejsebureau

Bali er populær blandt danske turister. Flere rejsebureauer har øen på programmet, og ønsker du en rejse med fly, overnatning, transport og eventuelt dansk guideservice, så skal du booke en pakkerejse – se tilbud på rejser til Bali her.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder kan du se en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Sanur, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på f.eks. booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Sweet Corner Guesthouse – billigt og enkelt guesthouse med gode anmeldelser. Perfekt beliggenhed og faciliteter som pool og gratis wifi.

Bumi Ayu Bungalows – mindre hotel med pool kun 500 m fra stranden og tæt på cafeer og spisesteder. Der er også restaurant og gratis wifi.

Mellemklasse

The Alantara Sanur – skønt hotel, der får rigtig gode anmeldelser. Der er bl.a. bar, restaurant, pool og gratis wifi. Mulighed for villa med privat pool.

Bebek Cottages Sanur – i den sydlige del af Sanur ca. 400 m fra stranden. Her er bl.a. pool, restaurant, gratis wifi og god morgenmad.

Luksus

Maya Sanur Resort & Spa – eksklusivt og børnevenligt hotel med spa, pool, fitness og gratis wifi. Morgenmad tilgængelig.

Tandjung Sari – lækker luksus ved stranden. Her er bl.a. spa, pool og restaurant. Stedet får topanmeldelser fra tidligere gæster.

Mit valg

Akaya Bali

Mindre hotel centralt beliggende med cafeer og restauranter lige udenfor døren. Her bor du på lyse moderne værelser med bl.a køleskab, pengeskab og gratis wifi. Akaya har en god pool, venligt personale og rigtig god morgenmad. Der er ca. 400 m til stranden. Se billeder og priser på Akaya Bali.

I Bali Bird Park kan du komme tæt på fuglene

Seværdigheder og aktiviteter

Sanur har flere mindre seværdigheder, som du kan læse om herunder sammen med mere kendte steder i nærheden.

Bali største attraktioner som f.eks. Besakih-templet, Bedugul-søen og risterrasserne ved Tegalalang og Jatiliwuh kan du nå på en dagsudflugt, men jeg anbefaler, at du du bor flere forskellige steder på din rejse til Bali.

Sanur har også en lang række aktiviteter for både børn og voksne. Det kan du læse mere om længere nede i dette afsnit.

Le Mayeur Museum

Museet er opkaldt efter den belgiske kunstner Adrien-Jean Le Mayeur, der boede i huset med sin hustru Ni Pollok. Du kan se værker af Le Mayeur, hvoraf mange har Pollok, der var danser, som motiv.

Udover kunsten er det også interessant at se det flotte balinesiske hjem, der i sig selv er en udstilling værdig med de mange fine udskæringer. Museet ligger i den nordlige del af Sanur.

Pura Blanjong (Blanjong Templet)

Sanur er ikke kendt for at have Balis mest kendte templer, men til gengæld kan du i Pura Blanjong se nogle af de ældste genstande, der er fundet på øen. Bl.a. Blanjongsøjlen, der er fra begyndelsen af 900-tallet og har inskriptioner, der fortæller om den daværende konges militære bedrifter.

Udover den flotte balinesiske tempelarkitektur kan du også se mytiske figurer og statuer af hinduguden Ganesh. På området er der gjort flere arkæologiske fund, der kan ses på Bali Museum i Denpasar. Pura Blanjong ligger i den sydlige del af Sanur og er fint sted at se de lokale udøve deres religion.

Big Garden Corner

3-4 km nord fra det centrale Bali kan du besøge Big Garden Corner, der er et slags kunst-, kultur- og aktivitetscenter i byen. Du kan se store skulpturer i haven, hvor der også er skiftende udstillinger af forskellige kunstnere. Aktiviteterne i Big Garden Corner tæller bl.a. legeplads, sommerfuglepark og kokkeskole.

De flotte Tegenungan Vandfald er en populær attraktion

Bali Bird Park

En af de mest populære aktiviteter på Bali er et besøg i den store fuglepark, der ligger ca. 12 km nord for Sanur. Parken har flere end 1300 fugle fordelt på 250 arter samt en reptilafdeling med mulighed for at se komodovaraner.

Der er daglige shows og fodringer, men også cafe, legeplads og 3D biograf. Bali Bird Park ligger i en stor anlagt have/park med flere sjældne træer og planter. Du kan med fordel kombinere fugleparken med Tegenungan Vandfald, som du kan læse om herunder. Se mere om Bali Bird Park.

Tegenungan Vandfald

Bali er i høj grad også smuk natur. 18 km nord for Sanur kan du besøge Tegenungan Vandfald, der er en nem hel- eller halvdagstur fra den sydlige del af øen.

Tegenungan er et flot og brusende vandfald, men det er populært, og der er som regel ret mange turister. Du kan bade i poolen nedenfor vandfaldet, hvor mange slapper af og nyder solen. Fra p-pladsen hvor den sædvanlige hær af sælgere står klar er der ca. 5-10 minutters gang til vandfaldet.

Tegenungan er et af en række vandfald i området, men det, der ligger tættest på Sanur. Du kan besøge andre vandfald længere mod nord, der er knap så turistede.

Pura Tanah Lot (Tanah Lot Templet)

Et af Balis berømte templer er Tanah Lot, der ligger 28 km nordvest for Sanur. Templet er opført i 1500-tallet og forholdsvis lille, men populært for sin beliggenhed på en mindre klippeø få meter fra kysten. Især ved solnedgang er her mange mennesker.

Området på land er proppet med souvenirboder, men der er også flere mindre helligdomme. Ved lavvande er det muligt at gå over til klippeøen, men der er ikke adgang til selve templet.

Aktiviteter

I Sanur kan du også deltage i en lang række aktiviteter. F.eks. yoga, kokkeskole, escape room og dykning og snorkling. Mange af de større resorts har også typisk også en lang række aktiviteter for børn og voksne.

Aktiviteter udenfor byen tæller bl.a. zoo og ATV-kørsel, vandland, wakepark og Upside Down World. Du kan også tage med på bådture til f.eks. Nusa Lembongan og Nusa Penida – to øer, der har dejlige strande og mulighed for at overnatte.

Tanah Lot Templet ligger lige ud for kysten

Mad og drikke

Der er mange gode grund til at besøge Bali. En af dem er maden, der er lækker og billig. Som med overnatning får du også rigtig meget for pengene på øens restauranter, og det giver mulighed for at prøve sig frem på menukortet uden det vælter budgettet.

Maden på Bali kan godt siges at være et klassisk asiatisk køkken. I hvert fald, hvis du bestiller nasi goreng eller mie goreng, der er henholdsvis stegte ris og stegte nudler med grøntsager.

Men der er også flere specialiteter, som du kan prøve. F.eks. satay – de lækre grillede kødspyd, der serveres med peanutsauce, og rendang – krydret oksekød langtidskogt i kokosmælk er værd at bestille.

Det samme er rijsttafel, der er en rigtig god måde at blive introduceret til det balinesiske køkken. Her får du serveret en række småretter, der er ledsaget af ris, chutnies og dressinger. En rijsttafel fås typisk i forskellig størrelser og kan nogle gange deles af flere personer.

Sanur har et stort udvalg af restauranter. En warung er typisk et billigt og enkelt spisested med lokal mad, men mere turistorienterede restauranter findes selvfølgelig også. Nogle af dem har underholdning i form af musik eller dans.

Personligt elsker jeg balinesisk mad, men vil du hellere spise vestlig mad på ferien, så er der også mulighed for det. I Sanur finder du bl.a. italienske, franske og mexicanske restauranter, ligesom der er steder, som serverer steaks, burger og pizza.

Warung Kecil – på Warung Kecil får du rigtig god balinesisk mad. Du kan sammensætte dit måltid ved disken og på den måde vælge kød til eller fra. Stedet er således et godt sted for vegetarer. God nasi cambur, der er en blanding af ris, grønt, chutneys og altså kød, hvis du vil have det.

Olivers Place – hvis du ønsker vestlig mad i Sanur, så er Olivers Place et topvalg. Her får du middelhavsmad og frisk fisk skaldyr. Der er også flere balinesiske retter på menukortet. Restauranten er lidt dyrere end de lokale spisesteder. God service og hyggelig atmosfære.

Tandjung Sari Hotel – restauranten på Tandjung Sari Hotel ligger perfekt ud til stranden. Her serverer man lokal og international mad i skønne omgivelser. Du spiser glimrende på restauranten, men beliggenheden og muligheden for at alle om bordet kan finde noget de kan lide, er lige så gode grunde til at kigge forbi.

Sanur har et udmærket aften- og natteliv. Da jeg første gang besøgte byen i 2004 lukkede alt ned ved midnat, men siden er der sket noget i Sanur. Der findes en lang række pubs og barer, men kun få klubber og diskoteker.

Der er dog alle muligheder for en glad aften med øl, drinks og cocktails, men vil du danse natten lang, så vend snuden mod f.eks. Kuta, der er en decideret festby.

sanur rejseguide
Bestiller du mie goreng (nudler med grøntsager) får du en billig og velsmagende ret

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Sanur

Bali har bedst vejr om sommeren. Her skinner solen fra en skyfri himmel og temperaturen ligger på 30-32 °C. Bali kan også besøges i forårs- og efterårsmånederne – der er masser af sol, men du kan også risikere en regnbyge eller to.

På Bali ligger regntiden i vintermånederne. Det er stadig varmt, men en del nedbør må forventes. Alligevel er jul og nytår travl, hvor mange australiere besøger Bali.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Bali. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Møntfoden på Bali (Indonesien) hedder rupiah. På Bali ligger adskillige kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Skal du handle på lokalmarkederne eller spise i gadekøkkenerne er det en god idé at medbringe kontanter.

EL

I Indonesien bruger man flere forskellige stik. Ofte har f.eks. hotellerne de samme stik som vi bruger i Danmark, men vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Sanur rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Sanur rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på indonesia.travel, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *