Singapore Rejseguide

Singapore kaldes Østens Metropol. Det er et sted, hvor Asien møder Europa i en smeltedigel af kulturer, der alle sætter deres præg på den spændende bystat.

På trods af størrelsen, så har Singapore masser at tilbyde turisterne. Fra Lokalmarkeder og interimistiske gadekøkkener til gigantiske shoppingcentre og overdådige luksushoteller.

Alt det og meget mere kan du læse mere om i min Singapore rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til Travelguru.

singapore rejseguide
Et kig ned ad Boat Quay centralt i Singapore

Transport

Ind og ud

Med Singapore Airlines kan du flyve direkte fra København til Singapore. Alternativt kan du flyve med ét stop – også fra Billund. Den enorme Changi-lufthavn er et populært transport-hub i Sydøstasien, og adskillige flyselskaber har ruter til Singapore. F.eks. KLM og Finnair via henholdsvis Amsterdam og Helsinki.

Fra København kan du også flyve med bl.a. Emirates, Thai Airways, Turkish Airlines og Qatar Airways med kun én mellemlanding. Befinder du dig et sted i Asien, så er der masser af ruter til Singapore. Du kan søge efter de bedste og billigste flybilletter her.

Fra lufthavnen er der flere muligheder for at komme til centrum. Billigst er det med byens offentlige transport – busserne kører fra kælderetagen (der er flere linjer). Hurtigere er det at tage toget, der kører fra tidlig morgen til ca. kl. 23.

Taxi koster fa 20-45 S$ – der køres efter taxameter, men der kan være tillæg alt efter dag og tid på dagen, du kører. Det hurtigste er dog privat lufthavnstransfer, som du kan bestille hjemmefra. Chaufføren venter på dig i lufthavnen – også hvis dit fly bliver forsinket.

At komme rundt

Som land er Singapore lille, men som by temmelig stor. Det er et sted, hvor du meget sandsynligt får brug for transport. Mest bekvemt er det at tage MRT – et omfattende transportsystem af metro og letbane, der består af ni linjer. Dem kan du finde kort over her.

Du kan overveje at købe et Singapore Tourist Pass, hvis du skal bruge den offentlige transport meget. Har du brug for f.eks. lufthavnstransfer eller at booke udflugter med eller uden guide, så kan dit hotel højst sandsynligt hjælpe dig.

singapore rejseguide
Orchard Road er Singapores shoppinggade nr. 1

Overnatning i Singapore

I Singapore kan du finde alle former for overnatning. Prisniveauet er noget højere end i det øvrige Asien, men det er absolut et sted, du får rigtig meget for pengene.

I det finansielle centrum og langs floden finder du primært større hoteller henvendt til pakketurister og forretningsfolket. I f.eks. Chinatown og Little India kan du finde hostels, guesthouses og mindre overnatningssteder. Sidstnævnte er backpackernes favoritområde i Singapore.

Når du sammenligner priser på hoteller på de forskellige bookingplatforme, så vær opmærksom på, om der er tale om fuldstændig samme værelsestype og afbestillingsbetingelser, ligesom der kan være f.eks. morgenmad inkluderet det ene sted og ikke det andet.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder i Singapore

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Singapore, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

The Pod Beach Road – Kampong Glam
Ibis Budget Singapore Joo Chiat – East Coast

Mellemklasse

Heritage Collection on Clarke Quay – Clarke Quay
Yotel Singapore Orchard Road – Orchard Road

Luksus

Four Seasons Hotel Singapore – Orchard
The Fullerton Hotel – The Quay/forretningsdistriktet

Mit valg

Heritage Collection on Clarke Quay

I denne Singapore rejseguide får du selvfølgelig også mit bud på, hvor du skal bo. Jeg anbefaler Heritage Collection on Clarke Quay, der er et lejlighedshotel, som ligger centralt. Et supergodt sted med venlige værter. Se billeder og priser på Heritage Collection on Clarke Quay.

singapore rejseguide
Det legendariske Raffles Hotel – det var her drinken Singapore Sling blev opfundet

Seværdigheder i Singapore

Som nævnt har Singapore mange spændende oplevelser. Selvom det er en topmoderne by, så findes der flere lokale områder som f.eks. Chinatown og Little India. Det er steder, der er spændende at udforske til fods og måske bare indsnuse atmosfæren.

Populært blandt turister er botanisk have, byens berømte zoo og shoppinggaden Orchard Road, men Singapore har selvfølgelig også en stribe gode museer som Asian Civilisiasion Museum og The National Gallery.

Singapore er en metropol og kæmpeby, der selvfølgelig tiltrækker en lang række arrangementer som f.eks. udstillinger, koncerter og sportsbegivenheder. I denne Singapore rejseguide anbefaler jeg, at klikke ind på visitsingapore.com for at se, hvad der sker under dit ophold i byen.

Marina Bay Sands og Gardens by The Bay

Marina Bay Sands er egentlig et gigantisk kompleks bestående af museer, shoppingcentre og kronen på værket – det nu verdensberømte hotel med den imponerende infinitypool på toppen.

Her ligger også et observationsdæk (Skypark), hvor der er offentlig adgang. Herfra kan du bl.a. se ned på Gardens by The Bay og de såkaldte Supertree Grove. Hele området er på UNESCOs verdensarvliste.

The Quays

I gamle dage sejlede små både op ad Singaporefloden i byens centrum for at laste og losse varer ved de såkaldte quays, som er en slags mole eller kaj. De eksisterer stadig, men som en slags historiske områder, der i dag består af barer og restauranter.

The Quays består af Boat Quay, Clarke Quay og Robertson Quay. Du kan gå hele vejen langs floden forbi de forskellige moler, hvor du yderst ved Boat Quay har et flot kig til Singapores skyline og er tæt på kolonidistriktet.

Clarke Quay er et populært forlystelsescentrum

Kolonidistriktet

I Singapore er den britiske tilstedeværelse tydelig. I det såkaldte kolonidistrikt har englænderne i den grad sat sit præg på arkitekturen, og det er her, det fashionable og verdensberømte Raffles Hotel ligger. Baren er åben, og du skal selvfølgelig smage en Singapore Sling, hvor drinken blev opfundet.

Kolonidistriktet har flere flotte palæer, en stribe kirker og sågar et katolsk konvent fra 1850. Her er også en brandstation, der minder mere om Europa end Asien.

Fort Canning

I begyndelsen af 1800-tallet var englænderne særdeles aktive i Sydøstasien. Stamford Raffles (Jeps, ham med det berømte hotel) grundlagde i 1819 en havn i Singapore, der lå perfekt for de skibe, som sejlede mellem Europa og Kina.

Fort Canning var en del af briternes forsvar, men i dag fungerer området som park og er et fint lille åndehul i storbyen. Ved Fort Canning kan du bl.a. se fine porte, opstillede kanoner og besøge Battle Box Museum, der ligger i de gamle britiske barakker.

Området ligger på en grønklædt bakketop og var endnu tidligere hjem for datidens konger.

Chinatown

Singapore er en utrolig alsidig by. Det bliver helt tydeligt, når man fra finansdistriktets skyskrabere få minutter efter står i Chinatown. Her er den mest markante bygning Buddha Tooth Relic Temple. Et større tempel, der har fået navn efter et relikvie i form af en tand.

Savner du Østens mystik i Singapore, så er det oplagt at lægge vejen forbi templet. De omkringliggende gader byder på lokalmarkeder med fremmedartede varer, men her er også mange rigtig gode spisesteder og ikke mindst billigere overnatning end andre steder i byen.

I Chinatown kan du også besøge det flotte hindutempel Sri Mariamman, hvis farvestrålende indgangsparti har figurer af forskellige hinduguder.

Sentosa Island

Selvom Singapore har mange åbne og grønne områder, så er det også et sted, hvor man kan få brug for at komme lidt væk fra den hektiske bymidte. Her kan du med fordel tage ud til f.eks. Sentosa Island, der byder på strande, vandsport og hippe beach clubs som bl.a. Ola og Tanjung.

singapore rejseguide
Pragtfulde huse i Chinatown

Mad og drikke

Maden i Singapore er et kapitel for sig. Det er ikke uden grund, at alverdens kokke, journalister og madskribenter altid har Singapore på listen over de steder, hvor du får den bedste mad.

Her kan du mæske dig i lækre retter fra Kina, Indien og det særlige peranakan-køkken, der kombinerer de forskellige ingredienser og tilberedningsmetoder. Du kan bl.a. få frisk fisk og skaldyr i verdensklasse, spise i fantastiske gadekøkkener eller besøge berømte michelinrestauranter.

Laksa er en af de retter, jeg vil anbefale dig at prøve i Singapore

Som i resten af Sydøstasien er prisniveauet forholdsvis lavt, men også i Singapore er der turistfælder. Hold dig langt væk fra f.eks. Boat Quay, hvor priserne er helt vanvittige.

I Singapore (og resten af Asien for den sags skyld) kan du i stort set alle shoppingcentre finde food courts med et stort udvalg af mad. Her spiser man godt til lave priser.

Sungei Road Laksa – her serverer man den superlækre suppe laksa, der er en af mine favoritretter. Suppen er baseret på fisk (men smager ikke af fisk) og er på én gang sur og sød med et touch af chili. På 27 Jalan Berseh.

Red House Seafood – populær restaurant, hvor du skal prøve chili crab, der er en klassisk singaporeret. Krabben tilberedes i en tomat-chili sauce, men er ikke stærk. Der er flere andre ting på menukortet, men kom for den gode fisk og skaldyr. På 3C River Valley Road (Clarke Quay).

Five Star Hainanese Cuisine – det kinesiske Hainankøkken er selvfølgelig rigt repræsenteret i Singapore. Her skal du prøve Hainankylling, der er en yderst saftig kylling serveret med forskellig dip som soya og ingefærpuré. På 419 River Valley Road.

Huat Huat BBQ Chicken Wings – som navnet antyder laver Huat Huat marinerede kyllingevinger. Jo, det er en lokal ret, som her tilberedes over åben ild. Huat Huat findes flere steder i byen – bl.a ved Marina Sands.

Singapore har et yderst veludviklet natteliv. Her finder du alle former for barer inklusive pubs, tagbarer og hippe cocktailbarer. Der er også klubber, diskoteker og steder med karaoke.

Skal jeg pege på bestemte områder af Singapore med godt natteliv, så er det ikke til at komme udenom Clarke- og Boat Quay, Orchard Road og Club Street i Chinatown. Der er ganske enkelt alle muligheder for at slukke tørste og danse natten lang i Singapore.

Gamle porte i Fort Canning

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Singapore

Singapore har tropisk klima. Året rundt er det varmt og fugtigt med temperaturer på 27-33 °C. Du kan forvente regn alle måneder, men mest i november og december.

Singapore har to monsunperioder, der styrer vejret. Slutningen af januar og til marts har ofte tørt vejr. Du kan også sagtens besøge Singapore om sommeren.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Singapore. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Møntfoden i Singapore hedder dollars, der forkortes S$. I Singapore ligger adskillige kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Skal du handle på lokalmarkederne eller spise i gadekøkkenerne er det en god idé at medbringe kontanter.

EL

I Singapore bruger man flere forskellige stik. Ofte har f.eks. hotellerne de samme stik som vi bruger i Danmark, men vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Kort over Singapore


Tak fordi du læste min Singapore rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Singapore rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på visitsingapore.com, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *