Travemünde Rejseguide

For de fleste danskere er Travemünde en by man kører forbi på turen sydpå. Tyskerne selv tager den anden vej for at holde ferie i den populære badeby, der ligger ved Østersøens langs strande. Her er liv og glade dage om sommeren, hvor byens indbyggertal bliver mangedoblet.

Læs meget mere i denne Travemünde rejseguide, som jeg håber du finder nyttig. Velkommen til.

travemünde rejseguide
Den fine brede sandstrand i Travemünde

Transport

Ind og ud

Travemünde ligger tæt på Danmark. Fra Sjællandssiden kan du tage færgen mellem Rødby og Puttgarten, hvorfra der er ca. 90 km til Travemünde. Kommer du fra Jylland er der fra grænseovergangen ved Kruså ca. 190 km til Travemünde.

Fra både København og Aarhus kan du også tage Flixbus til Lübeck og herfra tage toget til Travemünde. Bussen gør som regel stop i flere byer undervejs.

At komme rundt

Travemünde er en mindre by som du med almindelig kondition kan opleve til fods. En populær måde at komme rundt er på cykel – f.eks. hvis du skal udforske Priwall eller køre langs kysten til Timmendorfer strand.

Der er offentlig transport i Travemünde. Linjerne 30, 33 og 40 kører alle fra togstationen Travemünde Strand (Bahnhof Lübeck-Travemünde strand), der er endestation på linjen mellem Lübeck og Travemünde. Du kan se mere om buslinjer og afgangstider her.

Tilbage til toget. Der er tre stationer i Travemünde. Som nævnt er Travemünde Strand endestation på linjen til Lübeck. Næste station er Travemünde Hafen, der ligger tættest på centrum, og herefter Skandinavienkai, som ligger tættest på færgehavnen.

Du kan trække togbilletter i automaterne (nemt), men ved Travemünde Strand ligger også et bemandet billetkontor. Det kan dog have begrænsede åbningstider.

travemünde rejseguide
Vorderreihe er byens mest populære gade

Overnatning

Som populær badeby har Travemünde et pænt udvalg af overnatningssteder. Du kan bo på et af de større hoteller ud til strandpromenaden, på gæstehus i det lille centrum eller snuppe en ferielejlighed i en af Landals spritnye lejligheder i Priwall et stenkast fra stranden.

Book overnatning i god tid i sommermånederne

I højsæsonen (sommermånederne) er det en rigtig god idé at booke i god tid i forvejen. Tyskerne selv elsker området omkring Travemünde, og de lægger beslag på en betydelig del af overnatningsstederne.

Uanset hvor du booker overnatning, så tjek om det er muligt at parkere, hvis du kommer i bil. Nogle steder er det gratis, mens det andre steder koster penge.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du et par anbefalelsesværdige overnatningssteder i Travemünde, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

SlowDown Travemünde
Strandperle, Lieblingsplatz Hotel

Mellemklasse

Strandschlösschen
Hotel Lili Marleen

Luksus

ATLANTIC Grand Hotel Travemünde
A-ROSA Travemünde

Mit valg

Strandschlösschen

Vil du have lidt af den ægte Travemünde-stemning til en rimelig pris, så er Strandschlösschen et godt valg. Her bor du ud til stranden i lyse moderne værelser med ca. 1,5 km til Altstadt. Strandschlösschen har faciliteter som spa og restaurant, hvor du kan tilkøbe morgenmadsbuffet. Se billeder og priser på Strandschlösschen.

Det dejlige ATLANTIC Grand Hotel i Travemünde

Seværdigheder og aktiviteter

Selvom Travemünde er forholdsvis lille, så har byen flere strenge at spille på. De fleste kommer for strandene, der ligger som perler på en snor ud til Østersøen.

Du kan leje en karakteristisk strandkorv på byens hovedstrand eller gå videre mod nord, hvor du finder en af områdets mange fribadestrande.

Travemünde er også aktiv ferie. Du kan spille golf, tage på udfordrende cykelture eller finde gode vandreruter. Børnene vil nok synes bedre om den lille forlystelsespark Karls Erlebnis Dorf, mens de voksne kan snuppe en spabehandling på et af kurbadshotellerne.

Altstadt (den gamle bydel)

Travemünde består i dag af flere bydele. Der er strandområdet, marinaen og så er der den gamle originale bydel Altstadt, der ligger ud til floden. Gaden Vorderreihe synes at være bydelens centrum – her er der liv og glade dage om sommeren med caféer, restauranter og shopping.

Altstadts gamle centrum ligger omkring den fine kirke fra 1500-tallet. Her fra den lille plads vil du også kunne se en række charmerende bindingsværkshuse. I et af Altstadts huse (tæt på kirken) overnattede i øvrigt den senere forbundskansler Willy Brandt inden han flygtede til Danmark i 1933.

Fyrtårnet

Fyrtårnet, der står omtrent ved Trave-flodens udmunding, hvor byens strande begynder, er fra 1539 og siges at være Tysklands ældste. I dag er det indrettet som søfartsmuseum med mulighed for at komme helt op i toppen af tårnet.

Det gamle fyrtårn indeholder i dag et museum

Priwall og Passat

Trave-floden deler Travemünde og halvøen Priwall, der er en del af byens ferieområde. Priwalls marina er nyrenoveret med bl.a. Landals ferielejligheder og et antal spisesteder. Det er et sted med masser af feriestemning og nem adgang til stranden.

Hovedattraktionen på Priwall er det imponerende firmastede skib Passat, der troner yderst i marinaen. Det er nu omdannet til museum, men der er også mulighed for at bo på skibet – en anderledes oplevelse.

Du kommer nemt til Priwall med de små færger, der sejler i pendulfart over Trave-floden. Du kan købe billet i automaterne. Fra det lille færgeleje på Priwall er der ca. 10 minutters gang til marinaen.

Lübeck

Travemünde ligger blot 25 km fra Lübeck, der bare er en superspændende by. Den er i mine øjne også overset. Jo, jeg ved godt at mange danskere besøger Lübeck for det gode julemarked, men byen vqr i århundreder centrum for det magtfulde hanseforbund.

I den gamle bydel ligger de gamle historiske bygninger på stribe. Blandt højdepunkterne er Mariakirken, Salzspeicher og den gamle byport Holstentor. Du kan også besøge det nye Europæiske Hansemuseum, Günther Grass’ hus og det flotte rådhus med de mange fantastiske detaljer.

Det er supernemt at komme fra Travemünde til Lübeck – det tager kun 25 minutter med toget.

Den nye marina i Priwall er et stort feriecenter

Mad og drikke

Travemünde er en mindre by, men har som populært feriested et pænt antal restauranter. Netop det at byens indbyggertal bliver mangedoblet i sommermånederne gør, at nogle spisesteder holder lukket om vinteren.

Udvalget af mad er primært tysk, men i Travemünde finder du mange glimrende fiskerestauranter. Byen har også spisesteder med græsk, tyrkisk og italiensk mad.

På halvøen Priwall finder du som nævnt også et antal spisesteder i og omkring marinaen ligesom mange af byens hoteller også har et eller flere spisesteder.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Restaurant Kajüte – I mine øjne nok den bedste restaurant i Travemünde. Her er køkkenet det man kalde tysk med et twist. Maden er lækkert anrettet og lavet af friske sæsonbetonede råvarer. På Vorderreihe 26 A.

Das Köstlich – beliggende på Atlantic Grand Hotel får Das Köstlich igen og igen gode anmeldelser. Her spiser du klassisk tysk i pæne omgivelser. Prisniveauet er overraskende lavt. På Kaiserallee 2.

Lütt Hus – er du til fisk- og skaldyr, så skal du besøge Lütt Hus. Restauranten ligger centralt i Travemünde med siddepladser inde og ude – bl.a. med udsigt til Travefloden og Priwall. På Vorderreihe 25B.

Travemünde tiltrækker i høj grad familierne og det mere modne publikum. Det er ikke her, du finder fest og farver. Der ligger en stribe barer i byen, men ellers må du kigge indenfor på de større hoteller.

Det flotte skib Passat yderst i Priwalls marina

Praktisk information

Vejr og klima i Travemünde

Vejret i Travemünde er som i Danmark sæsonbetonet med forår, sommer, efterår og vinter. Sommeren er absolut højsæson i Travemünde, men forår og efterår er også et glimrende tidspunkt at besøge den populære badeby. Her skal du selvfølgelig ikke forvente en tur på stranden, men området er perfekt til gode gå- eller cykelture.

Temperaturen i sommermånederne ligger typisk på 20-23 °C, men det kan i perioder være varmere. Fordelen ved forår og efterår er selvfølgelig lavere hotelpriser.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Tyskland bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Tyskland bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Tyskland. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Travemünde rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Travemünde rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på visit-travemuende.com, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *