Cambridge Rejseguide

Cambridge nord for London er verdensberømt for sit universitet, der kan dateres helt tilbage til 1209. Den ene smukke og historiske bygning afløser den anden, og Cambridge er sådan en by, man aldrig rigtig bliver færdig med.

Universitetet giver også byen en ungdommelig atmosfære, hvor gode pubber, caféer og spisesteder er kærkomne afbræk i den spændende sightseeing. Det og meget mere kan du læse mere om i min Cambridge rejseguide herunder.

Transport

Ind og ud

Cambridge har en lufthavn, men der er ingen direkte forbindelse til Danmark. Nærmeste større lufthavn er Luton som mange lavprisselskaber benytter. Det kan være nemmere at flyve til f.eks. Gatwick, hvorfra der er direkte togforbindelse til Cambridge.

Fra både Billund, Aalborg og København kan du flyve direkte til London – tjek dog hvilken lufthavn flyselskabet benytter. Find de bedste og billigste flybilletter her.

Lander du i Heathrow kan du tage ind til f.eks. Kings Cross i London for at hoppe på toget til Cambridge. I min Cambridge rejseguide anbefaler jeg, at du klikker ind på Trainline, hvor du både kan booke billetter, se afgange og få generel information om at rejse med tog i England.

I alle lufthavne har du også mulighed for at leje en bil – husk blot, at der er venstrekørsel i England.

At komme rundt

Cambridges historiske område omkring universitet kan nemt opleves til fods. Alternativt kan du leje en cykel – et transportmiddel som de studerende i høj grad benytter. I Cambridge er der endda lavet cykelstier mange steder.

Byen har selvfølgelig også lokalbusser – de fleste kommer forbi togstationen. Busserne kører fra tidlig morgen til sen aften. Billetten købes hos chaufføren. Skal du bruge de offentlige busser meget, så kan du købe en dagsbillet for 4-5 £.

Emmanuel-kollegiet med den obligatoriske plæne foran

Overnatning i Cambridge

Som andre universitetsbyer har også Cambridge et stort antal overnatningssteder. Mange af de kendte kæder som f.eks. Ibis, Hilton, Ramada, Novotel og Holiday Inn er repræsenteret, men der er bestemt også mulighed for at bo lidt mindre og med en mere personlig atmosfære.

Det kan helt klart anbefales at bo omkring universitet, hvor du har alle seværdigheder lige udenfor døren. Generelt er det temmelig dyrt at booke overnatning i byen, så surf lidt rundt eller se nærmere på de steder jeg anbefaler i denne Cambridge rejseguide.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder i Cambridge

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Cambridge, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster.

Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser. Du kan læse mere om kunsten at booke hotel i indlægget Gode råd til hotelsøgning.

Budget

Autumn House – 2,6 km til centrum
Parkview Guesthouse – 2,2 km til centrum
Carlton Lodge – 1,3 km til centrum

Mellemklasse

Worth House – 1,4 km til centrum
Ibis Cambridge Central Station – 1,6 km til centrum
Sorrento Hotel – 2,6 km til centrum

Luksus

Gonville Hotel – 700 meter til centrum
Clayton Hotel Cambridge – 1,5 km til centrum
University Arms – 400 meter til centrum

Mit valg

Worth House

I min Cambridge rejseguide anbefaler jeg Worth House, der er et mindre bed & breakfast, men med stilfuld indretning og absolut topservice. Værtsparret er supersøde og giver gerne tips og gode råd til Cambridge.

Worth House ligger lidt udenfor centrum, men dog i gåafstand. Det her ER stedet at bo i Cambridge, men book i god tid. Se billeder og aktuelle priser på Worth House.

cambridge rejseguide
Punting foregår i fladbundede både

Seværdigheder i Cambridge

Cambridge har tonsvis af fantastiske seværdigheder. De historiske bygninger tilknyttet universitetet ligger på stribe, men langt de fleste af dem kan kun opleves udefra.

I denne Cambridge rejseguide anbefaler jeg på det kraftigste at tage med på en guidet rundtur i byen. På den måde får du alle de spændende historier og små detaljer med.

Du hører også om en lang række af de berømte personligheder, der har haft deres gang på universitetet, hvorfra der er udsprunget et hav af banebrydende opfindelser.

Cambridge er en fantastisk by, som du skal have på din bucket list

En byrundtur med eller uden guide byder også på listige pubs, gamle kirker og spændende forskningssteder. Mange steder i byen er der sat skilte op på bygningerne, der fortæller om en særlig begivenhed, som har fundet sted netop her.

Du kan booke guidede byvandringer af forskellig længde her.

King’s College Chapel

En af Cambridge’s mest imponerende bygninger er King’s College Chapel. Den enorme kirke, der hører til King’s College, blev opført på ordre af Henrik Vl og stod færdig i 1515.

Kirken kan bl.a. prale af verdens største hvælvinger, men bemærk også de imponerende glasmosaikker. King’s College Chapel har åbent for offentligheden (entré).

Cambridge’s colleger

Spredt rundt i Cambridge ligger en lang række kollegier. De er stort set bygget op på samme måde med et antal bygninger rundt om en plæne, der ikke må betrædes!

Interessante kollegier kunne være Peterhouse, der grundlagt i 1284 er Cambridges ældste. Berømte studerende tæller bl.a. poeten Thomas Gray og kemikeren Henry Cavendish, der opdagede hydrogen.

Andre gode bud på kollegier kunne være Emmanuel, St. John’s eller Trinity (hvor Prins Charles tog sin uddannelse), men det er blot et lille udpluk.

Universitetet i Cambridge blev grundlagt i 1209 og er fuld af myter og traditioner. I dag er der dog lempet på en række af de oprindelige regler – f.eks. bærer de studerende ikke længere uniform.

cambridge rejseguide
The Bridge of Sight ved St. John’s College

Punting på Cam-floden og Bridge of Sights

En af de absolut mest populære aktiviteter i Cambridge er punting på Cam-floden. Du kan leje en båd inklusive punter, der med en lang pind støder mod flodbunden og derved driver båden frem (du har også mulighed for selv at lege punter).

Cam-floden løber gennem Cambridge og her har du mulighed for at tage på en hyggelig tur på floden, hvor du kan opleve nogle af byens smukke bygninger som f.eks. Wren Biblioteket, der hører til Trinity College.

Husk også at besøge byens mange pubber – f.eks. The Eagle, hvor det siges at opdagelsen af DNA blev gjort.

Du kommer også forbi King’s College Chapel og en af Cambridges mest berømte broer – The Bridge of Sights. Broen, der er fra 1831, forbinder St. John’s Colleges fløje og er opkaldt efter den berømte bro i Venedig.

Cambridge University Botanical Gardens

Cambridges botaniske have blev grundlagt i 1831 som en del af universitetet. Selvom hovedformålet med haven er forskning, så er der adgang for offentligheden (entré). Den botaniske have har flere end 8000 forskellige planter, der nogenlunde er delt op i temaer som f.eks. arter og verdensdele.

The Fitzwillliam Museum

Kunst- og historieinteresserede skal besøge det store Fitzwilliam Museum, der har flere end 500.000 genstande. Museet blev grundlagt i 1816 med udgangspunkt i adelsmanden Richard Fitzwilliams samling, der i dag er udvidet betydeligt.

Du kan se genstande fra antikken frem til i dag og opleve kunstværker af bl.a. Monet, Rembrandt, Picasso og Van Gogh.

De flotte bygninger ligger på stribe – Clare College og en bid af King’s College Chapel

Mad og drikke

Turister, gæsteforelæsere og venner og familie til de studerende skal bespises. Det giver et godt udvalg af restauranter i Cambridge, der kan tilbyde alt fra engelsk fast food til fornemme Michelinrestauranter som f.eks. den lækre Midsummer House langs Cam-floden.

De fleste af byens mange pubs serverer også mad. Det kan være traditionel engelsk husmandskost, men nogle steder går lige skridtet videre og nyfortolker de gode gamle klassikere.

I en by med så mange unge mennesker er der masser af spisesteder, der følger tidens trend. Det kan være veganer- eller vegetarrestauranter eller steder med et økologisk touch.

Universitetet i Cambridge tiltrækker studerende fra hele verden – det betyder, at alverdens køkkener er repræsenteret i byen.

Anbefalelsesværdige spisesteder

The Senate – centralt beliggende sted med fokus på Middelhavet. Her er åbent fra brunch til sen aften. Også et godt sted til en drink. På 1 St. Marys Passage.

Pint Shop – en af de absolut bedste pubs i Cambridge, når det gælder mad. Tjek tavlen for dagens tilbud. Stedet har også mange forskellige gin. På 10 Peas Hill.

The Oak Bistro – populær bistro med mange år på bagen. God mad og en hyggelig gårdhave. Maden er klassisk engelsk. På 6 Lensfield Road.

Stem+Glory – superlækker veganerrestaurant, der tager konceptet til nye højder. På 50/60 Station Road.

Pubs, cafeer, barer og coffeeshops. Der er masser af mødesteder i Cambridge, der som nævnt er en livlig by. Her går man ikke kun ud i weekenden, men også i hverdagene. Ingen med hang til natteliv behøver kede sig i universitetsbyen.

Gade i centrum af Cambridge og den historiske pub The Eagle

Praktisk information

Vejr og klima i Cambridge

Vejret i Cambridge er som i Danmark sæsonbetonet med forår, sommer, efterår og vinter. Byen er absolut hyggeligst forår og sommer, men det er også her hotellerne er dyrest.

Temperaturen i sommermånederne ligger typisk på 20-22 °C, men det kan i perioder være varmere. Fordelen ved at rejse til Cambridge i lavsæsonen er selvfølgelig lavere hotelpriser.

Det er også værd at bemærke, at i juli og til dels august holder de studerende sommerferie – det betyder ofte færre unge i gaderne.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I England bruger man britiske pund. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i Cambridge. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I England bruger man en anden type stik end i Danmark. De har som regel tre ben og her er en adapter nødvendig. Klik ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til England. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Cambridge rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Cambridge rejseguide. Du kan læse meget mere om Cambridge på visitcambridge.com, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar The Student

    Fed fed by – elsker Cambridge og området omkring 🙂

  2. Avatar Martin Frederiksen

    Enig. Har besøgt cambridge 5 gange nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *