Candi Dasa Rejseguide

Candi Dasa ligger på det sydøstlige Bali. Byen er forholdsvis lille, men byder på en skøn tilbagelænet atmosfære og kan være et roligt alternativ til hektiske Kuta og Sanur.

Som en bonus ligger Candi Dasa tæt på smuk natur og en række af Balis største seværdigheder. Det og meget mere kan du læse mere om i min Candi Dasa rejseguide. Velkommen til.

candi dasa rejseguide
Stranden er smuk, men også lidt barsk

Transport

Ind og ud

Lufthavnen på Bali ligger på den sydlige del af øen og hedder Ngurah Rai. Indtast Denpasar (kode: DPS), når du skal finde flybilletter dertil. Fra København kan du flyve med ét stop til Bali på flere måder.

F.eks. med Emirates (via Dubai), med Thai Airways (via Bangkok), med Qatar Airways (via Doha) og med Singapore Airlines (via Singapore). Af og til har KLM også en rute fra Amsterdam til Denpasar. Her har du mulighed for at flyve med ét stop til Bali fra Billund og Aalborg. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel er det nemmest enten få dit hotel/overnatningssted til at hjælpe eller få et tilbud på privat lufthavnstransfer – det kan du se mere om her.

Der er i 2024 indført turistskat på Bali. Alle skal betale 150.000 rupiah (IDR), der er ca. 65-70 kr. alt efter kurs. Du kan betale online i forvejen på denne side, men også ved ankomst.

At komme rundt

Det er supernemt at finde transport på Bali. Du kan hoppe i en taxa og køre fra a til b, men også leje den for en hel eller halv dag. Her er det dog en god idé at aftale pris på forhånd.

Du kan helt sikkert også få dit hotel/guesthouse til at hjælpe med transport og guidede udflugter. Skal du bare rundt i byen er der også mulighed for at leje cykel eller scooter.

candi dasa rejseguide
Candi Dasa er næsten omringet af smukke rismarker

Overnatning

Selvom Candi Dasa er et mindre ferieområde, så finder du alligevel overnatningsmuligheder for enhver smag og pengepung. Generelt er det billigt at overnatte på Bali, og det gælder bestemt også i Candi Dasa, hvor du får rigtig meget for pengene.

Bali er en meget alsidig ø – husk at besøge flere forskellige steder på din rejse

Udover budget, så skal du finde ud af, hvor tæt på byen du vil bo. Skal det være med nem adgang til caféer og spisesteder omkring hovedgaden eller vil du hellere bo lidt mere afsides? Valget er dit.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder i Candi Dasa

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Candi Dasa, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com eller booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Crystal Beach Bali
Relax Beach Resort

Mellemklasse

Sagara Candidasa
Hotel Genggong

Luksus

Alila Manggis
Puri Bagus Candidasa Resort

Mit valg

Hotel Genggong

Superlækkert hotel, hvor du får rigtig meget for pengene. Hotel Genggong er et mindre hotel med en rigtig god stemning. Her er pool, restaurant og gratis morgenmad. Hotellet ligger ud til havet og et stenkast fra hovedgaden i Candi Dasa. Se billeder og priser på Hotel Genggong.

candi dasa rejseguide
Gade i Tenganan – bemærk brostenene, der er lidt af et særsyn på Bali

Seværdigheder og aktiviteter i Candi Dasa

På trods af beliggenheden ud til havet, så skal du ikke rejse til Candi Dasa for strandene. De er delvist med mørkt lavasand og flere steder skyllet helt væk.

Selve Candi Dasa har ingen seværdigheder af betydning , men som nævnt er du tæt på en række af Balis største seværdigheder. Lej en scooter og kør ud i det blå. Skal du bare rundt i byen, så kan du nøjes med at cykle. Et mål kunne være smukke Sidemen med den frodige natur. Det er bl.a. her, du kan se de flotteste rismarker.

Uanset om du er på cykel, scooter eller skal længere væk, så husk at pakke en taske/rygsæk med sarong eller lange bukser, så du kan besøge templer og helligdomme.

Tenganan

Tæt på Candi Dasa kan du besøge den lille by Tenganan, der er hjem for Aga-stammen. Indtil 1990’erne var byen næsten ukendt, men i dag er Tenganan et populært turistmål.

Aga-stammen har sin egen kultur (der dog ligger tæt op af den balinesiske) og er berømt for sin musik og især den særlige dobbelte ikatvævning, som kun kan ses tre steder i verden. Du har selvfølgelig mulighed for at købe de fine tekstiler i byen. Der er ca. 5 km fra Candi Dasa til Tenganan.

Goa Lawah

Goa Lawah, der også bliver kaldt Flagermusgrotten, er en af Balis vigtigste helligdomme. Grotten siges at være bevogtet af en kæmpeslange og have forbindelse til Besakih Templet, som du kan læse om lidt længere nede.

Indenfor i grotten lever tusindvis af flagermus, men her og der (alt efter hvor langt du går ind) kan du se en stribe minitempler og helligdomme. Goa Lawah er et af de steder, der har strenge krav til påklædning. Der er ca. 14 km fra Candi Dasa til grotten.

Kerta Gosa i Klungkung Palace

Klungkung Palace

Tæt på Candi Dasa ligger også Klungkung Palace i byen Semarapura. Det er en by med stor historisk betydning, men alligevel et sted som mange turister ikke har med i rejseplanen. Klungkung var hjem for et magtfuldt kongedømme, der regerede herfra indtil hollænderne koloniserede Bali.

På området ligger flere fine bygninger som f.eks. den gamle højesteret Kerta Gosa, men du kan også besøge det spændende museum. Klungkung Palace ligger ca. 24 km fra Candi Dasa.

Besakih Templet

Besakih Templet (Pura Agung Besakih) ligger for foden af Mount Agung og er Balis modertempel. Det er et imponerende område med flere end 85 templer, hvor hovedtemplet er det vigtigste.

I mere end 1000 år er området her blevet betragtet som helligt. Gennem årene er der opført flere og flere templer og helligdomme dedikeret til hinduismens vigtigste guder Shiva, Vishnu og Brahma.

Turister har ikke adgang til alle templer, men alligevel er der så meget at se, at et besøg nemt kan tage en hel dag. Besakih Templet er også et godt sted at se de lokale bede, og støder du på en af de flotte ceremonier, har du fået en oplevelse for livet.

Besakih Templet ligger ca. 29 km fra Candi Dasa. Husk konservativ påklædning. Vejen op til templet (fra parkeringspladsen) kan være stejl – vær at være opmærksom på.

Lille del af Besakih Templet

Mad og drikke

Noget af det bedste ved st rejse på Bali er den gode og billige mad. Her er der virkelig råd til at flotte sig – især, hvis du spiser lokalt. Et måltid mad på et enkelt spisested (kaldet warung) fås typisk for 10-15 kr.

Prøv f.eks. en rijstaffel, hvor du får en række småretter – de fås i forskellige størrelser (antal retter) og er en god måde at lære det lokale køkken at kende.

Vestlig mad kan du som regel få på hotellerne og især på caféerne, der henvender sig til turisterne/dykkersegmentet. Her er prisniveauet typisk noget højere. Det er også på caféerne, du kan få dit daglige kaffefix.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Crazy Kangaroo – bag det herlige navn gemmer sig en af områdets bedste fiskerestauranter. Mad og service er i top, og så har stedet en hyggelig gårdhave. På Raya Candidasa (hovedgaden).

Warung Bintang – godt og billigt sted, hvor der serveres balinesiske retter. Der er andre ting på menukortet, men hold dig til det lokale køkken. Meget venligt personale. På Raya Nyuh Tebel/Raya Candidasa (hovedgaden).

Lezat Beach Restaurant – pænere sted ud til stranden i Candi Dasa. Her får du primært balinesiske retter og frisk fisk og skaldyr. Der er siddepladser inde og ude. Åben hele dagen. På Raya Candi Dasa (hovedgaden).

Aften- og nattelivet er roligt i forhold til f.eks. Kuta og Seminyak. Barer og caféer kan selvfølgelig sørge for en øl og førstnævnte drinks og cocktails, men tempoet er i bund.

Candi Dasa er populært blandt dykkere og til dels backpackere. Det sætter sit præg på byen, der på en eller anden måde har en fed vibe og familiær atmosfære.

candi dasa rejseguide
Ved Candi Dasa er der gode muligheder for autentiske oplevelser – du kan f.eks. besøge en skole

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Candi Dasa

Bali har bedst vejr om sommeren. Her skinner solen fra en skyfri himmel og temperaturen ligger på 30-32 °C. Bali kan også besøges i forårs- og efterårsmånederne – der er masser af sol, men du kan også risikere en regnbyge eller to.

På Bali ligger regntiden i vintermånederne. Det er stadig varmt, men en del nedbør må forventes. Alligevel er jul og nytår travl, hvor mange australiere besøger Bali.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Bali. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Møntfoden på Bali (Indonesien) hedder rupiah. På Bali ligger adskillige kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Skal du handle på lokalmarkederne eller spise i gadekøkkenerne er det en god idé at medbringe kontanter.

EL

I Indonesien bruger man flere forskellige stik. Ofte har f.eks. hotellerne de samme stik som vi bruger i Danmark, men vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Candi Dasa rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Candi Dasa rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på indonesia.travel, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *