La Gomera Rejseguide

Sol, strand og bekymringsfri ferie. Sådan kender de fleste danskere Kanarieøerne, men der er mere at komme efter. F.eks. spændende historie og masser af smuk natur, som du i rigt mål finder på La Gomera.

Den lille ø ligger tæt på Tenerife, men er en helt anden verden. Det kan du læse mere om i denne La Gomera rejseguide, som jeg håber du kan bruge. Velkommen til.

Charmerende hus i San Sebastian

Transport

Ind og ud

La Gomera har egen lufthavn, men den er ganske lille og kan ikke modtage større fly. Øens turister lander derfor på Tenerife (Reina Sofia), som du kan flyve til direkte fra Danmark. Ofte er der dog tale om sæsonruter. Du kan søge og sammenlign flybilletter her.

Færgen til La Gomera sejler fra Los Cristianos. Det er selskaberne Fred Olsen og Naviera Armas, der sejler på ruten. Overfarten tager ca. 40-60 min alt efter bådtype. Har du lejet bil og skal have den med til La Gomera, så er det en god idé at booke billet til færgen på forhånd.

For at komme fra lufthavnen på Tenerife til havnen i Los Cristianos kan du også bestille en privat transfer hjemmefra.

Du ankommer til La Gomeras hovedby San Sebastian. Det er en mindre og meget charmerende by, der synes langt væk fra de neonoplyste cirkusbyer på naboøerne.

At komme rundt

Det er oplagt at opleve La Gomera i bil. Hele vejen rundt om øen er der god vej med afstikkere til kysten og de mindre byer. Du kan leje en bil i f.eks. San Sebastian.

La Gomera har offentlig transport i form af busser, der kan være nyttige. Der er en lille håndfuld ruter, som bl.a. forbinder de populære turistområder Playa Santiago og Valle Gran Rey med San Sebastian.

Den officielle side med information om La Gomeras busser er desværre kun på spansk, men kan findes her. Taxi er også en mulighed for at komme rundt. Få evt. også dit hotel til at hjælpe med transport.

Den fine kirke i San Sebastian

Overnatning

Groft sagt så bor turisterne tre steder på La Gomera. I hovedbyen San Sebastian eller i Playa Santiago og Valle Gran Rey på sydkysten. Det er øens største turistområder uden at det på nogen måde kan sammenlignes med naboøerne.

Især San Sebastian er lokal, mens der i Playa Santiago og Valle Gran Rey er tale om mindre byer med roligt tempo og et begrænset udvalg af overnatningssteder.

Du kan selvfølgelig bo andre steder på La Gomera. Øen er især populær blandt vandrere, der måske er tættere på de mest populære ruter i nogle af de mindre byer. Har du særlige præferencer, så book overnatning i god tid.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder på La Gomera

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder på La Gomera, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com eller booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Parador de la Gomera – i San Sebastian
Las Casas del Chorro – i Agulo
Apartamentos Los Telares – tæt på Hermigua
Hotel Gran Rey – i Valle Gran Rey
Hotel Rural Triana – i Vallehermoso

Torre del Conde i San Sebastian

Seværdigheder og aktiviteter

La Gomera er en mindre ø, men har alligevel en stribe rigtig gode seværdigheder. Først og fremmest er naturen enestående smuk, men i mine øjne er historien og de charmerende landsbyer en lige så stor oplevelse.

En unik oplevelse på La Gomera er en smagsprøve på det særlige fløjtesprog slibo. Den runde ø består af adskille dybe dale, der går fra kysten ind mod midten.

Det gjorde det i gamle dage tidskrævende at kommunikere fra dal til dal, og derfor udviklede man et fløjtesprog, som kunne høres over lange afstande. Kun få mestrer fløjtesproget i dag, men du kan være heldig at gå en smagsprøve.

San Sebastian

San Sebastian er La Gomeras hovedby. Det er her, du ankommer med færgen fra Tenerife. Byen er hyggelig og har en stribe glimrende seværdigheder. Først og fremmest, så gør man meget ud af at fortælle historien om Christopher Columbus og hans forbindelse til La Gomera.

Det var var i San Sebastian den spanske opdagelsesrejsende gjorde stop inden den lange tur over Atlanterhavet. I byen havde han sit eget hus, Casa Colon, der i dag er omdannet til museum.

Byen har også en flot gammel kirke, og du kan besøge Torre del Conde, der er en af øens ældste bygninger og centrum for kampen mellem de lokale guanchere og de spanske erobrere.

Garajonay Nationalpark

La Gomera er mest kendt for Garajonay Nationalpark, der er på UNESCOs verdensarvliste. Parken dominerer den bjergrige midtø og siges at have Europas sidste urskov. Naturen er enestående smuk med en utrolig frodighed.

Øens højeste punkt (1387 m.o.h.) ligger i Garajonay Nationalpark, der har adskillige gode vandreruter og kan prale af over 400 forskellige blomster- og plantearter. I nationalparkens informationscenter  kan du booke en guide og få gode råd, hvis du vil vandre på egen hånd.

Dramatisk natur på La Gomera

Ørundtur

Du skal unde dig selv en tur rundt på La Gomera. Øen er smuk og opleves bedst i egen bil. Her og der er der flotte udsigtspunkter som f.eks. Mirador de Abrante, hvor du kan gå ud på den lille platform, der har glas hele vejen rundt – også på gulvet.

Udsigtspunktet ligger ved Agulo, der er en af flere små charmerende byer på La Gomera. Du skal også besøge Vallehermoso og Hermigua, hvor du kan sætte dig på en af bodegaerne og se livet passere forbi. I Hermigua finder du Det Etnografiske Museum, der er et godt sted at blive klogere på La Gomera.

I byen Chipude ligger en flot kirke fra 1500-tallet, men for vandrere vil det lille fort La Fortaleza de Chipude nok være et mere oplagt mål. Uanset hvor du befinder dig på La Gomera, så er der gode oplevelser i vente. Bare kør derudaf – du kan ikke undgå at blive betaget af den barske og smukke natur.

Vandring

La Gomera er en rigtig populær ø for vandrere. Der findes adskillige ruter af forskellig længde og sværhedsgrad. Uanset hvor på La Gomera du vandrer, så er terrænet med stor sandsynlighed stærkt kuperet.

Du kan tage afsted på egen hånd, men også få hjælp af en guide. Det er en god idé at få råd og vejledning på det lokale turistkontor eller i informationscentret i Garajonay Nationalpark, hvorfra mange ruter begynder.

Du kan også tjekke online, hvor du kan få masser af god information om gode vandre ruter. Se f.eks. routinelynomadic.com eller monkeysandmountains.com.

Hval- og delfinsafari

En af de mest populære aktiviteter på La Gomera er hval- og delfinsafari. Året rundt er der chance for at se de imponerende dyr, men forår og tidlig sommer anses for det bedste tidspunkt. Der er flere udbydere af ture ud i Atlanterhavet, man husk at booke et sted, der har respekt for dyrerene.

Den ganske lille by Agulo

Mad og drikke

Jo, selvfølgelig findes der også på La Gomera tvivlsomme turistrestauranter, men det er også et sted, hvor du kan prøve traditionel kanarisk mad. I århundreder har befolkningen her (og på naboøerne) ernæret sig af gofio – en slags malet og ristet korn, der ligner en grød.

I dag kan du flere steder prøve den originale gofio eller en nyfortolket udgave. Fisk, gedeost og rød og grøn mojosauce, der især er kendte i kombination med rynkede kartofler (papas arrugadas) er også en del af køkkenet.

Kødretterne består primært af får og ged. La Gomera kan lyde som en rejse tilbage i tiden, når det gælder mad, men sådan er det ikke. Også her kan du få moderne mad, hvor innovative kokke fremtryller skønne retter af friske lokale råvarer.

Især i Playa Santiago og Valle Gran Rey (og på de større hoteller) kan du få international/europæisk mad.

Det er oplagt at spise den lokale mad ledsaget af en af La Gomeras gode vine. Det er primært druen forastera, der benyttes. Værd at bemærke er de mange vinmarker, der er opført på terrasser – her bliver druerne plukket ved håndkraft.

Anbefalelsesværdige spisesteder

La Montana – Casa Efigenia – i den lille by Las Hayas kan du smage lokal mad fra La Gomera. Et populært familieejet sted.

Bar Terrazza La Chalana – endnu et populært familieejet sted. Restauranten ligger ved stranden i Playa Santiago og serverer tapas og frisk fisk og skaldyr.

Tasca Telemaco – i Hermigua skal du prøve den skønne restaurant Tasca Telemaco, der bl.a. serverer kanin, frisk fisk og skaldyr samt lokale klassikere. Et dejligt sted med pladser inde og ude.

Aften- og nattelivet på La Gomera er yderst tilbagelænet. For det største udvalg af barer skal du til ferieområderne Playa Santiago og Valle Gran Rey.

I San Sebastian er der mere tale om lokale barer, der kan være en sjov oplevelse. Som du måske kan læse, så skal du ikke rejse til La Gomera for nattelivet.

Smukke Vallehermoso

Praktisk information

Vejr og klima på La Gomera

La Gomera kan besøges året rundt. Øen kan være kølig i vintermånederne, men normalt ligger temperaturen på 18-20 °C. Allerede i marts begynder temperaturen at stige og sommermånederne er varme og solrige. Forvent temperaturer på 24-28 °C.

Bemærk, at vejret hurtigt kan skifte på La Gomera. Desuden kan midtøen være indhyllet i skyer, mens der er solrigt på sydkysten.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Spanien bruger man euro. Dem kan du hæve i kontantautomater, som du primært funder i turistområderne og i San Sebastian. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Spanien bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Spanien. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min La Gomera rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min La Gomera rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på spaininfo.es, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *