Costa de Ambar Rejseguide

Måske siger navnet Costa de Ambar dig ikke så meget, men er du til lækre strande kombineret med flot natur og spændende historie, så læs med her.

Costa de Ambar ligger på nordkysten af Den Dominikanske Republik, hvor de mest kendte feriebyer er Sosua, Cabarete og Playa Dorada. Alle byder de på skønne strande og mulighed for at tage på opdagelse i det caribiske land.

Det og meget mere kan du læse om i min Costa de Ambar rejseguide. Velkommen til.

costa de ambar rejseguide
Kør ud i det blå og få gode autentiske oplevelser

Transport

Ind og ud

Flere charterbureauer har rejser til Costa de Ambar i vinterperioden. Det er den nemmeste måde at komme dertil, men giver ikke meget fleksibilitet.

Rejser du på egen hånd kan du selv bestemme rejsedatoer og rejselængde og kan vælge mellem alle de hoteller, kysten kan byde på.

Som regel har KLM/Martinair (via Amsterdam) en rute til Puerto Plata, som hovedbyen på den nordlige del af kysten hedder. Det betyder, at du med ét stop fra både Billund, Aalborg og København kan flyve til Costa de Ambar.

Der kan selvfølgelig være andre ruter at vælge mellem – nogle af dem vil sandsynligvis kun være sæsonruter. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit overnatningssted kan du benytte en transferservice som f.eks. booking.com tilbyder, men dit hotel kan uden tvivl også hjælpe.

At komme rundt

Vil du rundt mellem badebyerne, kan du leje en scooter. Guidede ture og udflugter kan du f.eks. bede dit hotel hjælpe med at booke.

Der er selvfølgelig også mulighed for at leje en bil. Tjek med dit hotel om der er mulighed for at parkere og om det eventuelt koster ekstra.

De lidt mere eventyrlystne kan hoppe på en motorcykeltaxi eller en gua-gua, en slags minibus du kan stoppe hvor som helst på ruten. Stil dig i vejkanten og vink, så stopper bussen.

costa de ambar rejseguide
Sosua Beach er skøn og ligger i en lille bugt med masser af strandbarer

Overnatning

Costa de Ambar er i høj grad lagt an på pakketurister, der bor på store resorts langs kysten. Der er selvfølgelig andre muligheder, men langt de fleste hoteller er af en vis størrelse og har som regel en lang række aktiviteter og faciliteter.

Mange af overnatningsstederne tilbyder også all inclusive, og her kan du godt regne med, at kvaliteten på mad nogenlunde følger pris/hotelstandard.

Mange steder, der tilbyder all inclusive har udover den obligatoriske store buffet også et antal á la carte restauranter. På nogle hoteller er de inkluderet i prisen, mens de andre steder koster ekstra.

Når du booker overnatning på Costa de Ambar skal du gøre op med dig selv, om du ønsker all inclusive eller anden form for pension.

Badebyerne hedder som nævnt Sosua, Cabarete og Playa Dorada. Førstnævnte er klart størst og består groft sagt af to områder – den lokale bydel og El Batey, der kaldes turistdelen.

Cabarete har flere mindre overnatningssteder, mens Playa Dorada primært består at store resorts i et lukket miljø.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder på Costa de Ambar

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder på Costa de Ambar, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com eller booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

New Garden Hotel – i Sosua
Hotel El Magnifico – i Cabarete
Garden by The Sea – i Sosua

Mellemklasse

Valero Beach Resort – i Cabarete
Natura Cabana Boutique Hotel & Spa – i Cabarete

Luksus

The Ocean Club, a Luxury Collection Resort – i Sosua
Casa Colonial Beach & Spa – i Playa Dorada

Mit valg

Hotel El Magnifico

Det superpopulære El Magnifico i Cabarete er etrigtig dejligt overnatningssted, hvor du får meget for pengene. Hotellet ligger ud til stranden (der dog kan være med bølger) og 5-10 minutters gang til bare og restauranter i Cabarete. Meget venligt personale. Vælg mellem værelse og lejlighed. Se billeder og priser på Hotel El Magnifico.

costa de ambar rejseguide
Kystens hoteller består primært af store resorts

Seværdigheder og aktiviteter

Turister fra nær og fjern valfarter til Costa de Ambar for de skønne strande og dejlige resorts. Men der er faktisk mere at komme efter på kysten, der har flere gode udflugtsmuligheder og aktiviteter som ATV, jeepsafari, tubing ned ad floderne og forskellig slags vandsport.

Er du til eventyr, så tag en tur til Haiti – det er spændende og meget anderledes!

Især Cabarete er populær blandt surfere. Af samme grund er stemningen lidt mere ungdommelig end i Sosua og Playa Dorada.

Puerto Plata

Hovedbyen Puerto Plata har en stribe glimrende oplevelser. Først og fremmest er byen mere autentisk end badebyerne og har bl.a. et farverigt marked med alverdens frugt og grønt. Du kan også besøge flere romdestillerier og ravmuseet (Costa de Ambar betyder Ravkysten).

Ud mod havet ligger det lille fort San Felipe, der blev opført af spanierne som forsvar af byen. Fortet kom aldrig i brug og er i dag mest kendt for at have været fængsel. F.eks. sad  Juan Pablo Duarte fængslet her. Duarte er en slags landsfader, der stod i spidsen for den dominikanske frihedskamp i midten af 1800-tallet.

En af de mest populære aktiviteter i Puerto Plata er en tur op på bjerget Pico Isabel de Torres, som Christopher Columbus opkaldte efter den daværende spanske dronning. Du kan tage kabelbanen op til det knap 800 meter høje bjerg for at besøge kristusfiguren og den botaniske have.

Gri-Gri lagunen

Øst for feriebyerne ligger Gri-Gri lagunen, der er et populært sted til en dagsudflugt. Med lille båd sejler du ud gennem mangroven til den flotte lagune, hvor du kan snorkle i det krystalklare hav. Du kan leje din egen båd eller tage med på en gruppetur.

Husk at hold øje med fuglelivet i mangroven og tjek om snorkeludstyr er med i prisen, hvis du booker en guidet udflugt.

Det lille fort San Felipe, hvor Juan Pablo Duarte sad fængslet

Playa Grande

Lidt længere mod øst kan du besøge en af kystens smukkeste strande: Playa Grande (billedet øverst). Stranden er populær blandt lokale såvel som turister. Både stranden i Sosua og Cabarete er måske mere badevenlig, men Playa Grande er bare smuk med sit turkisblå vand omringet af skriggrønne palmer.

Cayo Levantado

Fra Costa de Ambar kan du tage på en lang dagtur til Cayo Levantado, der er en ganske lille paradisø med de lækreste caribiske strande. Øen har flere småbarer og spisesteder og er især kendt for Bacardi Beach, hvor der for mange år siden blev optaget en Bacardi-reklame.

På Cayo Levantado kan du snorkle, solbade og sejle kajak, men også bo på det luksuriøse Hotel Bahia Principe

Der er ca. 190 km fra Costa de Ambar til byen Samana, hvorfra båden til Cayo Levantado går. Det er oplagt at tage en overnatning eller to på turen – især hvis du også vil på hvaltur i bugten. Januar til marts er det bedste tidspunkt at spotte hvaler.

På tur ud gennem Gri-Gri lagunen

Mad og drikke

Du skal ikke rejse til Costa de Ambar for at få en gastronomisk oplevelse. Frisk fisk og skaldyr er gengangere på menukortene, og det er som regel et rigtig godt valg.

Til gengæld er det som om, at man mange steder stædigt holder fast i de klassiske ingredienser som ris, majs, banan og bønner, som findes i utallige variationer – typisk som en slags tilbehør.

Selvfølgelig er der også her kokke, der prøver at nyfortolke køkkenet og bruger lokale råvarer – den slags finder du på de dyrere hoteller og restauranter.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Moshas Reggae Lounge – mad fra Caribien/Jamaica. Prøv f.eks. den klassiske jerk kylling. Også flere vegetarretter. Langs stranden i Sosua.

Margot Restaurant – en af de mest populære restauranter langs kysten. God mad og hyggelig atmosfære. I centrum af Sosua.

Nectar Restaurant – med fantastisk udsigt over havet serverer Nectar lækker mad fra det internationale køkken. Et pænere og lidt dyrere sted.

Dominikanerne er festlige mennesker, der godt kan lide en god fest. Mange steder langs kysten ligger adskillige større og mindre barer, hvor du kan smage den lokale rom, der er aldeles fremragende.

De lokale holder ofte sammenkomster på strandene, og det kan nemt udvikle sig til en lille fest med dans og musik.

Er du til mere ordnede forhold, så har mange af de store hoteller barer og/eller natklubber, der kan sørge for drinks, cocktails og en sjov nat.

Paradisøen Cayo Levantado (Desværre var det overskyet, da jeg kom forbi)

Praktisk information

Vejr og klima ved Costa de Ambar

Costa de Ambar kan i princippet besøges året rundt. Vintermånederne får mindst nedbør og i denne periode ligger temperaturen ligger på 26-29 °C. Der er ingen decideret regntid, men i sommermånederne må du forvente en byge eller to. September til november er mest regnfuld.

Det er også værd at bemærke, at perioden juni til september er orkanperiode. Kysten bliver ikke ramt hvert år, men det kan ske.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Den Dominikanske Republik. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

I Den Dominikanske Republik bruger man peso. I turistområderne ligger både banker og kontantautomater. Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne eller snupper en øl på strandbarene er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Den Dominikanske Republik bruger man forskellige slags stik. Vi har dog aldrig oplevet at skulle bruge adapter, men vil du være på den sikre side, så klik ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledning til Den Dominikanske Republik. Du kan se mere om indrejse på ministeriets side her (kun vejledende) og downloade app’en Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Costa de Ambar rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Costa de Ambar rejseguide. Du kan læse meget mere om Costa de Ambar på godominicanrepublic.com, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *