Colchester Rejseguide

Colchester er måske ikke Englands mest kendte by, men til gengæld den ældste. Det siges, at Colchester blev grundlagt af romerne i år 49 e.kr. og var den første engelske by nævnt i skriftlige kilder.

I århundreder var Colchester midtpunkt og en del af den engelske historie med krige, konflikter og invasioner. Byen har således en række fine historiske bygninger og spændende museer med oplevelser til mange dages ophold.

Læs meget mere i min Colchester rejseguide som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til.

colchester rejseguide
Det lille St. Helen’s Chapel fra 1100-tallet er opført på resterne af en romersk bygning

Transport

Ind og ud

Der er flere måder at komme til Colchester. Med fly er nærmeste lufthavn London Stansted, der af og til har direkte forbindelse til Danmark. Det vil typisk være lavprisselskaberne, som flyver til Stansted. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra Stansted kan du tage bussen National Express direkte til Colchester – der er ca. 10 afgange dagligt.

Alternativt kan du fra Danmark flyve til både Gatwick og Heathrow. Fra begge lufthavne er der mulighed for at tage toget til Colchester – dog med skift undervejs. Se mere hos Trainline.

Fra både Stansted og Gatwick kan du også forudbestille en privat transfer, der kører dig direkte til dit hotel.

En anden måde at komme til Colchester er at tage færgen fra Hook of Holland til Harwich. Herfra er der 30 km til Colchester. Det er Stena Line, der sejler på ruten.

At komme rundt

Booker du hotel i eller tæt på centrum, så kan du gå rundt i Colchester. Byen har også et fint netværk af busser som du kan læse mere om her.

colchester rejseguide
Farvestrålende huse i Det Hollandske Kvarter

Overnatning

Med tanke på byens størrelse (ca. 130.000 indbyggere) og Colchesters historiske betydning, så er der forholdsvis få overnatningssteder.

Centrum er langs High Street, der er flankeret af fine bygninger med borgen og Det Hollandske Kvarter på den ene side og et mindre bilfrit område på den anden. Det er her byens vigtigste shoppingområde ligger.

Rejser du til Colchester for at opleve byens seværdigheder, så er det i centrum, du skal bo.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Colchester, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

St. Nicholas Hotel
Baye House

Mellemklasse

North Hill Hotel
The George of Colchester

Luksus

GreyFriars Hotel
Wivenhoe House Hotel

Mit valg

North Hill Hotel

Lad dig ikke narre af billederne. North Hill Hotel er ikke helt så dunkelt som det ser ud. Hotellet er virkelig behageligt med venligt og hjælpsomt personale. Faciliteterne tæller bl.a. bar, restaurant og et hyggeligt udeområde. Der er mulighed for at tilkøbe morgenmad. Se billeder og priser på North Hill Hotel.

Red Lion Hotel ligger i et af Colchesters gamle bindingsværkshuse

Seværdigheder

Som Englands ældste by kan du se en lang række historiske bygninger og monumenter. De fleste er i dag blot ruiner, men alligevel et besøg værd. Det gælder f.eks. St. Helen’s Chapel, Den Romerske Mur, St. Johns Abbey Gate og St. Botolphs Priory, der var Englands første augustinerkloster.

Vil du på udflugt, så kunne byen Lavenham med de skæve huse være et oplagt mål

Udenfor byen kan du besøge Colchester Zoo, der betragtes som en af Englands bedste. Når du alligevel har forladt centrum, så er det oplagt at besøge nogle af de charmerende småbyer i Essex.

Colchester Castle og museet

Colchesters største seværdighed er slottet (eller borgen) med museet og den hyggelige park. Den velbevarede borg (billedet øverst), som er den største af sin slags i Europa, menes opført af Normannerne i 1076 på resterne af en romersk bygning, der blev brugt som byggematerialer.

Med de mange år på bagen er der selvfølgelig masser af historie forbundet med Colchester Castle. F.eks. blev borgen indtaget af Kong John i 1215, da han i den årelang krig mod baronerne kæmpede for at beholde den fuldkomne magt i England.

På det nyrenoverede museum kan du lære mere om Colchesters mere end 2500 år gamle historie med bl.a. nogle af de vigtigste fund fra den romerske periode. Der er både faste og skiftende udstillinger, og på museet er man gode til også at inddrage børnene.

Er besøg ved borgen og på museet skal afsluttes med en tur i den fine park, hvor du bagerst kan se de gamle volde. Her er cafe og legeplads, men også et par ruiner fra den romerske periode. Hold øje med de tamme grå egern, der er ude efter godbidder.

colchester reseguide
Lille del af parken bag borgen

Det Hollandske Kvarter

Lige nord for High Street ligger en række gader, der til sammen kaldes Det Hollandske Kvarter. Under den religiøse forfølgelse i forbindelse med reformationen i 1500-taller flygtede mange europæere til England.

Flygtningene havde mange nationaliteter, deriblandt hollændere, som opført mange huse i samme stil som i hjemlandet. Flere af dem kan stadig ses i Det Hollandske Kvarter – et navn området først fik engang i 1900-tallet.

First Site

Langt de fleste af Colchesters seværdigheder er af ældre dato. Sådan er det dog ikke med First Site, der er byens nye kunst- og kulturhus. Du kan bl.a. se romerske mosaikker, men også samtidskunst af både lokale og internationale kunstnere.

First Site har både cafe og biograf og er en slags centralt samlingssted for byens indbyggere. Der er gratis adgang.

Roman Circus (Den romerske væddeløbsbane)

Roman Circus, eller den den romerske væddeløbsbane, er den eneste af sin slags i England. Den blev opført omkring det 2. århundrede og kunne rumme ca. 8000 tilskuere.

Også her består det historiske område primært af ruiner, men der er et fint besøgscenter tilknyttet, hvor du kan høre mere om væddeløbsbanen. Colchesters Roman Circus ligger ca 2 km syd for centrum – du kan følge den såkaldte Roman Circus Walk dertil.

Holytrees Museum

I udkanten af slotsparken og nabo til borgen ligger Holytrees Museum, der godt kan kaldes Colchesters bymuseum. Her får du et fint indblik i livet i Colchester i nyere tid – fra omkring år 1600 og frem.

Du kan se forskellige genstande som kunst, smykker, legetøj og flere store gulvure. Der er også en del tøj som f.eks. kostumer. Museet, der både har faste og skiftende udstillinger, ligger i øvrigt i en pragtfuld bygning fra den georgianske periode.

colchester rejseguide
Det gode Holytrees Museum ligger i en flot bygning

Mad og drikke

Colchester har er hav af restauranter med mad fra hele verden. Du kan bl.a. spise indisk, italiensk, kinesisk, koreansk og brasiliansk. Der er selvfølgelig også mulighed for gå ombord i det lokale køkken, men det er ikke helt så nemt at finde.

Prøv en ægte engelsk afternoon tea når du besøger Colchester

Prisniveauet på restauranterne er absolut rimeligt og noget lavere end i Danmark. Nogle spisesteder har også dagens ret til en god pris eller mulighed for billige setmenuer, der typisk tilbydes til frokost.

Anbefalelsesværdige spisesteder

The Green Room – det perfekte sted at spise lokal mad i nye klæder. Her bruger man friske råvarer og forfiner med succes klassiske engelske retter. The Green Room har åbent til morgenmad, frokost og aftensmad. På 51 North Hill.

The Old Siege House Bar & Brasserie – i et af Colchesters mest charmerende huse ligger The Old Siege, der tilbyder lækker mad med et tydeligt fransk touch. Restauranten har åbent til frokost og aftensmad (søndag kun til frokost). På 75 East Street.

Church Street Tavern – også på Church Street Tavern kan du få engelsk mad med et moderne twist. Der er restaurant ovenpå og bar nedenunder. Church Street Tavern har åben fra onsdag til søndag. På 3 Church Street.

Colchester er ikke nogen partyby, men som alle andre steder i England finder du et stort antal pubs, der altid er et besøg værd. Udover den gode øl er det et godt sted at møde de lokale.

Er du til klassisk engelsk afternoon tea, så har du også mulighed for at prøve det i Colchester. F.eks. på The George eller Marks Tey Hotel Restaurant.

Tag en tur ud i den engelske countryside – her ligger adskillige hyggelige byer med gode pubber

Praktisk information

Vejr og klima i Colchester

Vejret i Colchester er som i Danmark sæsonbetonet med forår, sommer, efterår og vinter. Byen er absolut hyggeligst forår og sommer, men det er også her hotellerne er dyrest.

Temperaturen i sommermånederne ligger typisk på 20-22 °C, men det kan i perioder være varmere. Fordelen ved at rejse til Colchester i lavsæsonen er selvfølgelig lavere hotelpriser.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I England bruger man britiske pund. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger mange steder i Colchester. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I England bruger man en anden type stik end i Danmark. De har som regel tre ben og her er en adapter nødvendig. Klik ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til England. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Colchester rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Colchester rejseguide. Du kan læse meget mere om Colchester på visitcolchester.com, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar John

    En hyggelig by med gode pubs. Forvent ikke landsbystemning, men en lidt større by. Der er rigtig hyggeligt i omegnen med flere skønne steder og byer. En rejse værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *