La Grande-Motte Rejseguide

Sydfrankrig kan være mange ting. F.eks. La Grande-Motte, der er en kunstigt opført ferieby med alle faciliteter inden for rækkevidde.

Selvom La Grande-Motte kan virke turistet, så er der ikke langt til alt det Sydfrankrig er så berømt for: smuk natur, charmerende byer og masser af lækker mad.

Det kan du læse meget mere om i min La Grande-Motte guide, som jeg håber du kan bruge. Velkommen til.

La Grande-Motte har en lang og bred strand

Transport

Ind og ud

Nærmeste lufthavn er den i Montpellier. Du kan som regel flyve direkte fra København med Norwegian, men der er tale om en sæsonrute, som kun betjenes i sommermånederne.

Alternativt, også fra Billund og Aalborg, kan du tage en mellemlanding – f.eks. i Amsterdam med KLM. Du kan også kigge efter direkte ruter til Marseille, der ligger ca. 145 km fra La Grande-Motte. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til La Grande-Motte kan du f.eks. tage en taxi eller benytte en transferservice som du kan booke hjemmefra – det kan du gøre her. Lejer du bil er du også ude over problemet med at finde transport til dit overnatningssted.

Mange danskere kører også til Sydfrankrig – en tur på ca. 1800 km. Har du bilen med, kan du opleve dejlige Sydfrankrig i eget tempo.

At komme rundt

Få steder som i Sydfrankrig kan det betale sig at leje en bil. Afstandene er store, og selvom du kan tage toget mellem de større byer, så er en bil et must, hvis du vil på opdagelse langs kysten og i baglandet.

Det er selvfølgelig muligt at tage offentlig transport som busser og regionaltog. Det kan være en fordel, hvis du skal tilbringe længere tid i Sydfrankrig, men for kortere ture giver det ingen mening at bruge tid på at sætte sig ind i billetsystem og afgangstider. For togtider kan du klikke ind på SNCFs hjemmeside.

La Grande-Motte rejseguide
La Grande-Motte har masser af mad og shopping

Overnatning

La Grande-Motte har et hav af overnatningsmuligheder, der primært består af lejligheder og hoteller. Du skal blot vælge hvor tæt du vil bo på havnen, der er byens centrum.

Langt de fleste overnatningssteder ligger også tæt på den ca. 6 km lange strand, der trods de mange turister har god plads.

Er hovedformålet med din ferie i Sydfrankrig sol og strand, så får du ikke bedre muligheder end i La Grande-Motte. Du har mulighed for at booke overnatning blot 50-100 meter fra stranden, som også har en række spisesteder.

I byen finder du også campingpladser, hvor du kan mednringe din egen vogn eller leje hytter. Kører du i bil til Sydfrankrig, så husk at tjekke om du kan parkere, der hvor du booker overnatning.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i La Grande-Motte, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Camping Maiana Resort
Studio Equipe

Mellemklasse

Hotel Europe
Hotel Saint Clair

Luksus

Hotel Le Quetzal
Novotel La Grande Motte Golf

Mit valg

Hotel Europe

Hotel Europe er et glimrende mellemklassehotel i La Grande-Motte. Her får du rummelige funktionelle værelser og god beliggenhed tæt på havnen. I modsætning til de fleste andre overnatningssteder i byen, så er der tale om et mindre sted med en god atmosfære. Se billeder og priser på Hotel Europe.

La Grande-Motte rejseguide
Typisk hotel i La Grande-Motte

Seværdigheder og aktiviteter

La Grande-Motte er fuldstændig blottet for seværdigheder, men som nævnt i indledningen kan du blot forlade området for at tage på opdagelse i Sydfrankrig.

La Grande-Motte er et fint sted til en bekymringsfri ferie, men husk også at opleve alt det andet Sydfrankrig har at byde på

Til gengæld bor du tæt på en lang række aktiviteter som f.eks. golf, tennis, casino, tivoli og vandland. Fra havnen kan du desuden prøve vandsport og tage på udflugt i Middelhavet.

Le Grau-du-Roi

Blot fem km fra La Grande-Motte ligger Le Grau-du-Roi. Selvom byen er populær bandt turister, så finder du også flere autentiske områder, hvor du kan indsnuse lidt lokalstemning. Frem for alt har Le Grau-du-Roi en række rigtig gode restauranter, der kan være et godt alternativ til dem i La Grande-Motte.

Også i Le Grau-du-Roi finder du en række aktiviteter. Du kan f.eks. besøge Seaquarium med de flotte fisk, forlystelsesparken Amigoland, der er en slags Tivoli, eller Jungleland, hvor børnene helt sikkert vil synes godt om de mange hoppeborge. Læs mere om byen i min Le Grau-du-Roi rejseguide.

Aigues-Mortes

Den befæstede by Aigues-Mortes ligger kun få kilometer fra La Grande-Motte og er et must see. Byen blev grundlagt i 1240 og har en imponerende velbevaret bymur. Inden for muren ligger fine gamle huse, tårne og byporte.

Aigues-Mortes er en populær by, der hver dag modtager mange turister. Heldigvis er der væk fra centrum rolige gader, der er et perfekt sted at gå rundt uden mål. Du kan bl.a. gå på bymuren og spise god mad på en af byens restauranter.

Beliggenheden ud til havet gjorde i sin tid Aigues-Mortes velhavende, men da havnen sandede til, forsvandt handlen og dermed byens velstand. En hyggelig og historisk by i Sydfrankrig. Har du bilen med, så kom tidligt for at få en parkeringsplads.

Kanalen i Le Grau-du-Roi med det lille fyrtårn

Camargue

Camargue er et kæmpe vådområde, der strækker sig fra Le Grau-du-Roi langs kysten mod øst og op til Arles. Camargue er berømt for sine saltsøer, fuglelivet (inklusive flamingoer) og de vilde heste, der siges at være de sidste i Europa.

Dele af vådområdet kan være svært tilgængeligt, men du kan opleve det på flere måder. Der er en stribe vandre- og cykelruter, men du kan også opleve Camargue fra hesteryg. Nogle steder kan du også booke en jeepsafari.

I både Le Grau-du-Ro og i byen Saintes-Maries-de-la-Mer kan du finde udbydere af jeepsafari. Her kan du også finde mere information om Camargue – alternativt kan du lægge vejen forbi turistkontoret i Arles, der har kort over området med forslag til cykel- og vandreture.

Montpellier

Nærmeste større by fra La Grande-Motte er Montpellier, som jeg vil anbefale, du besøger. Montpellier har et pragtfuldt bilfrit centrum, hvor du bl.a. finder vinbarer, god shopping og skønne restauranter.

Fra pladsen Place de la Comédie med det fine teater kan du gå op gennem gaderne til byens egen triumfbue og vandtårnet ved Chateau d’ Eau. I centrum kan du opleve en lang række flotte renæsancebygninger, men en af Montpelliers ældste bygninger er Saint Pierre Katedralen, der i sin nuværende form er fra engang i 1500-tallet.

Andre ting du kan opleve i Montpellier er den botaniske have og Musée Fabre, der er byens vigtigste kunstmuseum. Læs mere om byen i min Montpellier rejseguide.

Hovedtorvet i hyggelige Aigues-Mortes

Mad og drikke

Noget af det bedste ved at rejse i Sydfrankrig er maden. I en turistby som La Grande-Motte er det dog værd at se sig for. Nogle steder er de stolte franske madtraditioner erstattet af restauranter, der ikke går så meget op i kvalitet, men mere i at bespise så mange mennesker som muligt.

Husk at besøge lokalmarkederne, der har masser af lækre specialiteter og friske grøntsager

Byen har spisesteder med mad fra bl.a. Japan, Thailand og Italien. Du finder flest restauranter omkring havnen, men også langs stranden. Her fungerer nogle af stederne mere som bar/frokostrestaurant og lukker forholdsvis tidligt.

Vi du selv stå for madlavningen, så er der både bagere og supermarkeder i La Grande-Motte. På markederne kan du købe lokale specialiteter og lækre friske grøntsager. Sydfrankrig er i sandhed et paradis for madelskere. Husk også at besøge nogle af de lokale vingårde.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Le Tandem – nok en af La Grande-Mottes bedste restauranter. Her er der kun få retter på menukortet som du kan kombinere i bl.a. forret/hovedret, hovedret/dessert til en god pris. Der er selvfølgelig også mulighed for at bestille á la carte, men udvalget er begrænset. På Place de Tritons.

Le Palangre – rigtig god restaurant ud til kanalen i nabobyen Le Grau-du-Roi. Her får du bl.a. lækker fisk og skaldyr inklusive en forrygende bouillabaisse. På Quai General de Gaulle 56.

Som du nok allerede har regnet ud, så er La Grande-Motte et sted, der er 100 % tilrettelagt for turisterne. Du kan således også finde flere barer og diskoteker, der kan sørge for en glad aften i byen.

Del af den store Place de la Comédie i Montpellier

Praktisk information

Vejr og klima i La Grande-Motte

La Grande-Motte har typisk middelhavsklima. Dvs. milde vintre og varme somre, hvor temperaturen som regel ligger over 30 °C. Det kan være en temmelig varm fornøjelse at besøge La Grande-Motte i sommermånederne, men heldigvis er forår og efterår også gode tidspunkter.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Frankrig bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Frankrig bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Frankrig. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min La Grande-Motte rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min La Grande-Motte rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på lagrandemotte.com, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar TinaT.

    Det kan godt være Motte ikke er DET Frankrig mange ønsker at besøge, men det er altså et rigtig børnevenligt sted. God strand som du aldrig er langt fra og trygge rammer. Så kan man altid tage afsted på udflugt for at se noget andet, men som base for en familieferie er det langt at foretrækker i forhold til andre steder i Middelhavet. Det er ihvertfald ikke sidste gang vi tager dertil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *