Doolin Rejseguide

Den lille by Doolin ligger på den irske vestkyst. Ved første øjekast skiller den sig ikke væsentlig ud i forhold til de øvrige byer langs kysten, men to ting gør Doolin værd at besøge.

Først og fremmest, så er der både nord og syd for byen unik og enestående natur, men som noget særligt er Doolin også berømt for sine mange pubs, hvor du hver aften kan lytte til irsk folkemusik.

Det og meget andet kan du læse meget mere om i min Doolin rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til Travelguru.

doolin rejseguide
Rundt om i landskabet ligger mange borge fra en tid, der var engang

Transport

Ind og ud

Nærmeste større lufthavn er den i Shannon. Der er dog ingen direkte ruter fra Danmark, men du kan flyve med f.eks. British Airways via London. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra Shannon lufthavn kan du leje en bil, booke privat transfer eller tage bussen. Bus 343 kører til Ennis og herfra kan du tage bus 350 til Doolin. Køb billet i automaterne i afgangshallen. Bussen holder lige udenfor terminalen.

Alternativt kan du flyve til Dublin. Herfra er der 270 km til Doolin. Flere busselskaber, f.eks. Aircoach og Citylink, har ruter fra lufthavnen til Galway, hvor du kan skifte bus til Doolin.

At komme rundt

Doolin er en ganske lille by, hvor du nemt kan gå rundt. Behøver du transport til nogle af områdets seværdigheder, så kan du helt sikkert få dit hotel til at hjælpe. Også til guidede udflugter.

doolin rejseguide
Fantastiske Cliffs of Moher

Overnatning

I betragtning af Doolins størrelse, så er der forbavsende mange overnatningssteder. Men der er selvfølgelig også flere seværdigheder i verdensklasse i nærheden.

De fleste overnatningssteder i Doolin er mindre inns, gæstehuse og bed & breakfast. Mange af dem har en pub og/eller restaurant tilknyttet. Du kan forvente en venlig og meget familiær atmosfære. Irerne er skønne gæstfri mennesker med masser af hjertevarme.

Der er selvfølgelig større hoteller i området, men de er typisk lidt dyrere. Prisniveauet er generelt temmelig højt i Irland og således også i Doolin. På et mellemklassehotel koster en nat typisk 1000 kr.

Når du sammenligner priser, så tjek om morgenmad er inkluderet og om du har privat eller delt badeværelse.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Doolin, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

The Pipers Rest
Glasha Meadows

Mellemklasse

Doolin View Bed & Breakfast
Twin Peaks Bed & Breakfast

Luksus

Doolin Inn
Fiddle & Bow Hotel

Mit valg

The Pipers Rest

The Pipers Rest er det typiske overnatningssted i Doolin. Lille og med personlig service og atmosfære. Værelserne fås med eget bad og har desuden tv, elkedel og gratis wifi. The Pipers Rest ligger perfekt og er nabo til gode pubs og spisesteder. Se billeder og aktuelle priser på The Pipers Rest.

Der mangler ikke pubs i Doolin!

Seværdigheder og aktiviteter

Som nævnt ligger Doolin tæt på flere gode seværdigheder, der er et must see, når du besøger byen. Først og fremmest Cliffs of Moher, men generelt er landskabet bare smukt.

En af de helt store aktiviteter er vandring – der er adskillige ruter, som går gennem smuk, vild og barsk natur. Der er også mulighed for guidede vandreture.

Ved Caherconnell Stone Fort ca. 20 km fra Doolin kan du se hvordan hyrdehundene arbejder

Mange steder i området kommer du forbi rester af huse og borge fra en tid, der var engang. Især er man stolte af sine stråtækte huse.

Andre aktiviteter er golf, yoga, cykelture og en tur i båd på Atlanterhavet, hvor du kan se den imponerende kyststrækning fra søsiden.

Cliffs of Moher

Områdets største seværdighed er selvfølgelig Cliffs of Moher, der er en otte km lang kyststrækning, hvor lodrette klipper går direkte ned i Atlanterhavet. Naturen er på én gang smuk og barsk, men kysten er også udgangspunkt for en lang rækker sagn og myter.

Det kan du lære mere om i besøgscentret, hvor du også kan se et udsnit af det rige fugleliv. Mest berømt er søpapegøjen, som du har bedst chance for at se i maj og juni. I besøgscentret er der café med mulighed for at købe mad til en picnic ved Cliffs of Moher.

For enden af vejen i det sydlige Doolin kan du tage den 6,5 km lange sti, der fører til Cliffs of Moher ad kysten. Både her og rundt om besøgscentret er det højst tilrådeligt at holde sig til de afmærkede stier, da der er risiko for jord- og klippeskred.

The Burren

Lige nord for Doolin begynder The Burren, der sammen med Cliffs of Moher er på UNESCOs verdensarvliste. The Burren består af et karstlandskab, der er dannet gennem årtusinder. Her er klipper, kløfter, grotter og underjordiske floder.

Der er mulighed for at besøge flere af grotterne, men The Burren er også et populært område for vandrere. Det barske landskab er desuden hjemsted for en række sjældne planter, ligesom der er gjort flere arkæologiske fund.

doolin rejseguide
The Burrens barske landskab

Aranøerne

I indledningen nævnte jeg to ting ,som gjorde Doolin værd at besøge. Der er faktisk en tredje: Aranøerne, hvor man som et af tilbageværende steder stadig taler irsk indbyrdes.

De forblæste øer ligger ud for kysten og minder på mange måder om Færøerne. Dog er de væsentlig fladere, men de grønne sletter med stengærder er de samme. Inishmore er den største af øerne og kendt for ældgamle keltiske og kristne fund.

Du kan vandre eller leje cykel for at udforske Aranøerne, der både har pubs og flere spisesteder. Fra havnen i Doolin kommer du nemt til Aranøerne, men der sejles som regel kun med turister fra marts til november.

Irsk musik på pubberne

Med årene er Doolin blevet et slags centrum for irsk folkemusik. Tusindvis af besøgende kommer til byen udelukkende for musikken og den unikke stemning.

Stort set alle pubs har musiksessions hver aften. Der er ikke tale om deciderede koncerter, men om et slags socialt arrangement, hvor alle tilstedeværende deltager og i princippet kan byde ind.

Meget er improviseret og af samme grund er to dage ikke ens på Doolins pubs. Du er dog garanteret en unik og festlig aften.

Et kig ud over kyst og landskab

Mad og drikke

På næsten alle pubs kan du også få noget at spise. Her taler vi om klassisk irsk mad med pies, pølser og stuvninger. Det er robust mad, der smager godt og er mættende. Ingredienserne kan være kål, kartofler, gulerødder og andre grøntsager, det er muligt at dyrke.

Fisk og skaldyr er stort i Irland – især rejer og østers. I Galway, der ligger tæt på Doolin, har man endda en østersfestival.

Besøg Burren Smokehouse for at smage den lækre røgede laks

Jeg har nævnt et par gode spisesteder herunder, hvoraf nogle serverer andet end traditionel irsk mad, men generelt er det ikke her, du kan vælge og vrage blandt alverdens køkkener.

Nogle restauranter tilbyder dog pizza, pasta og andre populære retter fra det såkaldt internationale køkken, men det er sjældent særligt vellykket og nok mest for turisternes skyld.

Anbefalelsesværdige spisesteder

McGanns Pub – et af byens mest populære steder til både en pint, lidt mad og irsk musik. Her får du hele pakken. Menukortet er så irsk som det kan blive. Venlig betjening. På Main Street (Toomullin).

Anthony’s at Doolin Inn – hos Anthonys spiser man godt, men der er også tænkt på anretningen (en stuvning er sjældent særlig køn). Et køkken, hvor du kan få flere klassikere, men som også tænker lidt ud af boksen i forhold til den traditionelle pub. På Fisher Street ved Doolon Inn.

Oar Restaurant and Rooms – nok Doolins bedste restaurant. Vi taler om fine dining – normalt ikke noget jeg har råd til, men på Oar er priserne rimelige og atmosfæren nede på jorden. Her får du superlækker mad kreeret af årstidens råvarer. Der er både treretters- og smagemenuer. Bordreservation er et must. På Roadford House (Toomullin).

Aftenlivet i Doolin tilbringes på pubberne, hvor du i selskab med en pint møder andre rejsende eller deltager i en traditionel irsk musiksession.

I Irland laver man god øl – mest berømt er selvfølgelig Guinness, men der produceres også almindelig pilsner.

Velskænket Guinness anyone?

Praktisk information

Vejr og klima i Doolin

Vejret i Doolin er som i Danmark sæsonbetonet med forår, sommer, efterår og vinter. Dog er udsvingene ikke så store – dvs., at det er varmere om vinteren og typisk lidt køligere om sommeren.

Temperaturen i sommermånederne ligger på 18-21 °C, mens du kan forvente 8-12 °C om vinteren. Året rundt får man nedbør – mest fra oktober til januar. April til juni er de tørreste måneder med 75-90 mm regn.

Vejret kan hurtigt slå om på den irske vestkyst, og det er en god idé altid at medbringe et regnslag og/eller paraply.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Irland bruger man euro. Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

Dem kan du hæve i en af de få kontantautomater i Doolin. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

EL

I Irland bruger man en anden type stik end i Danmark. De har som regel tre ben og her er en adapter nødvendig. Klik ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Irland. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Doolin rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Doolin rejseguide. Du kan læse meget mere om by og område på doolin.ie, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *