Goa Rejseguide

Goa er Indiens mindste delstat, men alligevel alsidig og proppet med spændende oplevelser. De fleste kender nok Goa som et gammelt hippieparadis, men selvom der stadig er plads til den alternative livsstil, så er området blevet et mere “almindeligt” rejsemål.

I dag er det de lange strande, der trækker turister til Goa, hvor feriebyerne ligger på stribe. Men tag ikke fejl – de lokale oplevelser ligger lige udenfor døren, og så har delstaten masser af smukke naturoplevelser. Det og meget mere kan du læse mere om i denne Goa rejseguide.

goa rejseguide
I Goa er den portugisiske indflydelse tydelig i form af en lang række kirker. Her på hovedvejen mellem Calangute og Candolim

Transport

Ind og ud

Fra København kan du flyve med ét stop til Goa (Dabolim Airport) med f.eks. Emirates og Qatar Airways. Fra både Billund og Aalborg kræver det to stop til Goa.

Flere charterbureauer har Goa på programmet, og det er således den nemmeste, men ikke altid billigste måde at komme dertil. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke transport på forhånd hos f.eks. Welcome Pickups. Det er sikkert, har faste priser og chaufføren venter på dig i lufthavnen – også hvis dit fly skulle blive forsinket.

At komme rundt

Har du brug for transport langs kysten, så kan du benytte taxi eller de karakteristiske trehjulede tuk-tuks. Sidstnævnte skal du næsten prøve, når du besøger Goa.

Uanset hvilken transportform du vælger, så husk at aftale en pris på forhånd. Bemærk også, at nogle chauffører meget gerne vil køre dig hen til forretninger, de har aftaler med. Stå fast og bed om at blive kørt til dit bestemmelsessted.

Vil du på udflugt, så kan du med stor sandsynlighed få dit hotel til at hjælpe dig med transport.

Skal du længere væk har Goa (og Indien for den sags skyld) et omfattende netværk af tog og langtursbusser. Forvent forsinkelser, men også store oplevelser.

goa rejseguide
Lille del af det verdensberømte Anjunamarked

Overnatning

Goa er delt af Mandovi-floden. Det er nord for floden de mest populære og udbyggede feriebyer ligger. Størst er Calangute, der i dag er smeltet sammen med Baga et par kilometer mod nord. Baga var tidligere kendt for sine mange klubber og diskoteker – et sted med et heftigt natteliv.

Længere mod nord kommer bl.a. berømte Anjuna (jeps, den med markedet), mens Candolim – en anden populær ferieby, ligger syd for Calangute.

Uanset hvor på kysten du booker overnatning, så skal du ikke forvente paradisstrande. De er i stedet for lange og brede og især ved de populære feriebyer som f.eks. Calangute temmelig hektiske.

Barer, solstole og beach shacks, der serverer enkel mad, ligger på stribe og det du først og fremmest skal afgøre med dig selv er, om du vil have en rolig ferie eller der skal være fuld fart på med masser af liv og larm.

Generelt er prisniveauet på overnatning i Indien lavt, men selvom du får meget for pengene, så er standarden ikke på niveau med f.eks. Thailand.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Goa, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Michèle’s Garden – i Anjuna ca. 1,5 km fra markedet
Om Shanti Patnem – på stranden i Patnem
Rodrigues Guesthouse – i rolige omgivelser tæt på Calangute

Mellemklasse

Chalston Beach Resort – på stranden i Calangute
The House of Legends – 3-værelses villa med privat swimmingpool
Casa Margarida – Superpopulært sted i udkanten af Baga

Luksus

Cidade de Goa – i det sydlige Goa ca. 7 km fra Panjim
Taj Holiday Village Resort & Spa – lækker luksus ved stranden i Candolim

Mit valg

Chalston Beach Resort

På Chalston Beach Resort bor du godt direkte på stranden i Calangute. Hotellet giver lidt mere lys og luft end mange andre overnatningssteder centralt i turistområdet. Her er have, bar/lounge, restaurant og swimmingpool. Se billeder og aktuelle priser på Chalston Beach Resort.

Immaculate Conception i Panjim er i dag Goas vigtigste kirke

Seværdigheder i Goa

Turisterne kommer primært for det frie liv langs kysten, hvor barer, spisesteder og markeder ligger på stribe. Selvom denne del af Goa ER turistet, så bor du flere steder midt i den indiske dagligdag, der er en attraktion i sig selv.

Husk at besøge Goas bagland, hvor du finder smuk natur og flere kulturelle oplevelser

Området byder også på en lang række aktiviteter. Først og fremmest skal du prøve en ayurvedabehandling. Flere steder ligger professionelle behandlingssteder, der tilbyder enkeltbehandlinger såvel som ophold af flere dage.

Andre aktiviteter tæller bl.a. yoga, vandsport, kokkeskole, cykelture og besøg i en krydderiplantage.

Der er sandsynligvis masser af turister, der aldrig bevæger sig væk fra kysten, men det er synd. Goa har faktisk flere fremragende seværdigheder, der fortjener et besøg.

Anjuna-markedet

Det verdensberømte marked fra hippietiden eksisterer stadig. Det er udvidet betydeligt og er i dag i en lidt anden form, men der er stadig et lille markedsområde for skæve eksistenser.

Anjunamarkedet er enormt og et sted, du skal besøge. Mange af Indiens folkeslag finder også vej til markedet, og du kan således finde et stort antal unikke varer foruden souvenirs og kopitøj. Det store marked i Anjuna finder sted om onsdagen fra november til april.

Panjim

Goas hovedby hedder Panjim (også kaldet Panaji). Efter indiske forhold er det en mindre by, men det er her du kan komme lidt væk fra turistområderne for at indsnuse lidt lokalstemning.

Det var i dette område portugiserne bosatte sig dengang i 1510, da de koloniserede Goa. Panjims største seværdighed er kirken Immaculate Conception, der på dansk hedder noget i retning af Den Ubesmittede Undfangelses Kirke.

En gåtur i bydelen Fontainhas er også et must. I de hyggelige gader ligger kolonihusene på stribe, og her minder Panjim mere om Europa end om Indien. Panjim ligger ved Mandovi-flodens udmunding og har sin egen strand kaldet Miramar Beach.

goa rejseguide
Se Cathedral i Old Goa

Old Goa

Som nævnt har Goa mange rigtig gode seværdigheder – én af dem er Old Goa. Oprindelig lå portugisernes hovedstad i Goa ca. 10 km fra Panjim i det område, der i dag kaldes Old Goa. Her kan du bl.a. se katedralen Se Cathedral, basilikaer og flere kirker.

Old Goa er på UNESCOs verdensarvliste og i sin storhedstid boede der hele 300.000 mennesker i byen. Hovedattraktionen er den 76 meter lange Se Cathedral, der dengang stod på byens hovedtorv.

For mange katolikker er Old Goa et pilgrimsmål takket være jesuitten Francis Xavier, der siges at have omvendt 30.000 mennesker til kristendommen.

Ponda

En anden klassisk seværdighed i Goa er Ponda. Da portugiserne kom til Goa gjorde de alle andre religioner end den romersk-katolske forbudt. Det fik de lokale til at flygte ind i landet, hvor de bosatte sig og opførte nye hindutempler.

I og omkring Ponda ligger i dag en lang række templer, der er en fin oplevelse. Området er forholdsvis stort og kræver en bil for at se de forskellige templer. Dit hotel eller nærmeste tourbureau kan hjælpe med en tur til Ponda, som du nemt kan kombinere med Old Goa og Dudhsagar-vandfaldet.

Ponda ligger 25 km fra Panjim og 35 km fra badebyerne Candolim og Calangute.

Dudhsagar-vandfaldet

At Goa er andet en strand og fest og farver er det enestående Dudhsagar-vandfald et godt bevis på. Vandfaldet ligger i Bhagwan Mahaveer Vildtreservat og har sammenlagt et fald på hele 310 meter. Det er en rigtig god naturoplevelse.

Fra reservatets parkeringsplads skal man tage en jeep ind gennem skoven til vandfaldet. Undervejs har du mulighed for at se bl.a. makakaber. Bhagwan Mahaveer ligger på grænsen til nabostaten Karnataka, men kan sagtens nås på en dagsudflugt fra badebyerne ved kysten.

goa rejseguide
Det fantastiske Dudhsagar-vandfald

Mad og drikke

En af de bedste ting ved Goa er maden. Ikke nok med, at du spiser billigt, så er der også mulighed for at prøve en lang række lækre retter, der er helt unikke for Goa.

Du kan selvfølgelig få indisk mad, men køkkenet har tydelig inspiration fra Portugal. Et spændende mix, der originalt kun fås her.

Fisk og skaldyr er også stort i Goa, der har spisesteder fra alle landets regioner. Du kan også finde en del tibetanske restauranter, og så er Indien generelt bare et paradis for vegetarer.

Goa er også kendt for sine beach shacks. Originalt er det små skure på stranden, der serverer enkel og billig mad. I dag kan en beach shack også være en større restaurant, der er mere professionelt drevet.

En god måde at blive introduceret til det indiske køkken er at bestille thali, der består af en række småretter og lækkert brød.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Gunpowder – hip restaurant i Assagao. Stedet at blive set i det kreative miljø, men kig indenfor og nyd den indiske mad, der holder højt niveau.

Mahé – beliggende i en charmerende portugisisk villa i Anjuna serverer Mahé primært fisk og skaldyr med inspiration fra kystområderne i Det Indiske Ocean.

Bhatti Village Bar & Restaurant – familiejet restaurant, hvor du kan prøve Goas køkken. Her byder Merciana og Patrick d’Souza velkommen i deres eget hjem. Ligger i Candolim.

Plantain Leaf – et godt sted i Calangute at prøve thali. Det er superbilligt og et sted inderne selv kommer. Ligger lige ved rundkørslen.

Goas natteliv er legendarisk. Hippiernes guitar på stranden blev senere afløst af klubber og diskoteker med technomusik og den såkaldte goatrance, der for nogle er et trip i sig selv.

Myndighederne har slået ned på de vilde fester med stoffer, og i dag er Goas natteliv mere mainstream. I årevis har kunsten dog været at arrangere hemmelige fester, og mon ikke den slags stadig finder sted.

Typisk beach shack på stranden mellem Calangute og Baga

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Goa

Goa er et vinterrejsemål, der skal besøges fra november til februar/marts. I denne periode ligger temperaturen på 29-33 °C og der falder stort set ingen nedbør. Det gør der til gengæld i sommerperioden, hvor denne del af Indien får betydelige mængder regn.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Goa. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her og eventuelt booke tid på nærmeste apotek.

Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den indiske møntfod hedder rupee. I Goa ligger en del kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Det er altid en god idé at have kontanter på dig til drikkepenge eller hvis du skal handle på markederne.

EL

I Indien kan du være ude for, at man bruger en anden type stik end i Danmark, og her er en adapter er nødvendig. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Bemærk også, at du skal have visum for at rejse til Indien. Det kan du søge online – se mere her.

Kort over Goa


Tak fordi du læste min Goa rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Goa rejseguide. Du kan læse meget mere om Goa på Incredibleindia.org, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar World Explorer

    God guide der går lige på uden så meget pjat. Vi er på vej på en længere rejse i Asien og vil gerne forbi Goa. Vi ved godt der er lidt turistet, men det skal da opleves. Vi har også stor glæde af din guide til Luang Prabang. Cool.

    Anne og Hjalte

    1. Tak for de pæne ord. Fedt I kan bruge siden. God tur ud i verden – det bliver helt sikkert fedt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *