Unawatuna Rejseguide

På Sri Lankas sydkyst ligger de dejlige strande på stribe. En af dem er Unawatua Beach, der skiller sig ud ved ikke at ligge ud til den travle hovedvej, som løber langs kysten.

Unawatuna er en rolig badeby, som både tiltrækker lokale og turister. Omdrejningspunktet er den dejlige strand, der ligger i en halvmåneformet bugt. Sandet er fint og vandet klart i turkisblå nuancer – præcis sådan et sted, man drømmer om en kolde vinterdag i Danmark.

Det og meget mere kan du læse mere om i denne Unawatuna rejseguide. Velkommen til.

unawatuna rejseguide
Frugtsælger på Yaddemihulla Road

Transport

Ind og ud

For at besøge Unawatuna lander du i lufthavnen i hovedstaden Colombo. Du kan f.eks. flyve med Emirates eller Qatar Airways dertil. Du kan søge de bedste og billigste flybilletter her.

Unawatuna ligger ca. halvanden times kørsel fra lufthavnen i Colombo. Det er en god idé at booke transport på forhånd – f.eks. hos Welcome Pickups. Mange har også Unawatuna som slutdestination efter en rundrejse på Sri Lanka. Et perfekt sted at fordøje de mange indtryk som landet byder på.

At komme rundt

Unawatuna er ganske lille og du kan uden problemer gå rundt i byen. Bor du lidt udenfor centrum, så kan du tage en taxi eller autorickshaw. Du kan eventuelt få dit hotel til at hjælpe med transport – det gælder også, hvis du vil booke en udflugt til seværdigheder længere væk.

Gaden Yaddemihulla Road vil du helt sikkert lære at kende. Fra hovedvejen går den ned langs stranden og ind i baglandet igen. Det er en central strækning på ca. 2,5 km.

unawatuna rejseguide
Den dejlige strand i Unawatuna

Overnatning

Unawatuna er som nævnt lille, men har alligevel et pænt udvalg af overnatningssteder. Det er en populær badeby for udlændinge, men også for de lokale.

I Unawatuna finder du ingen kæmpehoteller, men i stedet for mindre overnatningssteder, der ofte har en familiær atmosfære.

Omkring buddhistiske helligdage kan det være en god idé at booke overnatning på forhånd. Generelt er prisniveauet lavt, og du får ofte meget for pengene, men hotellerne holder dog ikke helt samme standard som i f.eks. Thailand.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Unawatuna, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Jungle House – billigt og i smukke omgivelser ca. 3,5 km fra Unawatuna
Villa Sunimal – enkle villaer i gåafstand af Unawatuna

Mellemklasse

Galawatta Beach Resort – på stranden i Dalawella ca. 4 km fra Unawatuna
Hotel Panorama – populært hotel oppe over Unawatuna

Luksus

Thaproban Pavilion Resort and Spa – lækkert mindre hotel tæt på stranden
Pedlar’s Manor – topvalg ca. 5 km fra Unawatuna. Book hurtigt – her er kun 4 værelser

Mit valg

Hotel Panorama

Rigtig godt hotel med en forrygende udsigt over Unawatuna. Vælg mellem værelse og bungalow. Hotel Panorama har have, restaurant og en dejlig swimmingpool. Se billeder og aktuelle priser på Hotel Panorama.

unawatuna rejseguide
Jungle Beach

Seværdigheder

Selve Unawatuna har ingen seværdigheder af betydning. Du skal selvfølgelig besøge historiske Galle, og så har området også en stribe gode aktiviteter som f.eks. vandsport.

Den Japanske Pagode

Har du været på rundrejse i Sri Lanka, så har du sandsynligvis set et hav af pagoder. Hvis ikke, så kan du besøge Den Japanske Pagode, der ligger på vejen til Jungle Beach. Den kridhvide pagode blev opført af japanske munke og hedder egentlig Fredspagoden. Området kaldes Rumasalla Hill og der er gratis entré.

Jungle Beach

Unawatuna Beach er skøn, men 20-25 minutters gåtur ad veje og stier kan du besøge Jungle Beach, der er en lidt anden slags strand. Her er du omgivet af skov, og lige ud for kysten ligger er fint koralrev, hvor du kan snorkle. Jungle Beach har en café/strandbar.

Galle

Den helt store attraktion i området (og i Sri Lanka) er den historiske by Galle, der ligger blot 4 km fra Unawatuna. Her opførte hollænderne Galle Fort i 1588, og inden for fortets mure er der flere gode seværdigheder.

Du kan bl.a. besøge det maritime museum og det gamle hospital. St. Mary’s Katedral er absolut et af fortets højdepunkter, og andre gode oplevelser tæller fyrtårnet og klokketårnet.

Galle er superhyggelig og et must see på din rejse til Unawatuna

Noget af det bedste ved Galle er dog de hyggelige gader, der er en stor kontrast til det øvrige Sri Lanka. Du kan shoppe på Pedlar Street og se solnedgangen fra fortets mure.

Du finder også gode spisesteder, og en særlig oplevelse kan være at drikke eftermiddagste på Amangalla Hotel, der opført i 1684 var den tidligere hollandske guvernørs hjem.

Hvalsafari

Et af de helt store hit langs Sri Lankas sydkyst er hvalsafari. Det bedste tidspunkt at observere hvaler er fra November/december til april/maj. Turene begynder ofte tidligt, og du skal booke hos en udbyder, der respekterer dyrene og overholder de internationale retningslinjer for at spotte hvaler.

Aktiviteter

Som nævnt kan du snorkle ved Jungle Beach, men på Sri Lankas sydkyst finder du også en lang række diveshops, der kan sørge for dykkerture ud i Det Indiske Ocean.

På Sri Lanka er surfing hot. Mest berømt er Arugam på østkysten, men Unawatuna kan bestemt også være med, når det gælder god surfing. Der kan i princippet surfes året rundt, men for erfarne surfere er sommermånederne bedst.

Unawatuna byder også på en stribe madlavningskurser – f.eks. hos Sea Waves og Ramya Kokkeskole.

Toppen af Fredspagoden

Mad og drikke

Unawatuna har en række rigtig gode spisesteder. I forhold til byens størrelse, så er udvalget alsidigt – selvfølgelig også for at tilfredsstille de udenlandske turister. Som i Indien er der også i Sri Lanka rigtig mange vegetarrestauranter, og det er absolut i denne del af verden jeg har fået de bedste kødfrie retter.

På stranden ligger flere restauranter, der i løbet af dagen også fungerer som barer. Her er der mulighed for at spise med fødderne i sand til lyden af rolige bølgeskvulp.

Jina’s vegetar- og veganrestaurant – her får du vegetarmad i topklasse serveret i gårdhaven. God mad tager tid at lave, står der på et skilt, så hav lidt tålmodighed. På Yaddehimulla Road.

Sea Waves Restaurant – i skønne frodige omgivelser ligger Sea Waves, der ikke bare er billig, men også laver noget af det bedste mad i Unawatuna. Et topvalg. På Yaddemuhulla Road.

Coconut Style Restaurant – hyggeligt og venligt sted med både asiatisk og italiensk på menukortet. Åben til frokost og aften. Også drinks og cocktails. På Yaddehimulla Road.

Mange hoteller tilbyder morgenmad – enten inklusiv eller som tilkøb. Alternativt kan du kigge ind hos SkinnyTom’s Deli, der har åben fra morgenstunden, hvor der serveres forskellige former for morgenmad.

Unawatuna bliver besøgt af mange backpackere, der traditionelt søger ligesindede og ikke mindst fest og farver. Byen HAR muligheder for de festglade, men generelt er det svært at købe alkohol i Sri Lanka. Det gælder især ved buddhistiske helligdage.

Gadekøkken på Yaddemihulla Road

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Unawatuna

Unawatuna er et vinterrejsemål, der skal besøges fra december til april. I denne periode ligger temperaturen på 29-32 °C og januar, februar og marts er de tørreste måneder. Der falder heller ikke så meget regn i sommermånederne, men det blæser ofte og havet kan være uroligt. Oktober og november er de vådeste måneder.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Unawatuna. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her og eventuelt booke tid på nærmeste apotek.

Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den srilankanske møntfod hedder rupee, der deles op i cent. Der ligger kontantautomater i byerne – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Det er altid en god idé at have kontanter på dig til drikkepenge eller hvis du skal handle på markederne.

EL

I Sri Lanka kan du være ude for, at man bruger en anden type stik end i Danmark, og her er en adapter er nødvendig. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Bemærk også, at du skal have visum for at rejse til Sri Lanka. Det kan du søge online – se mere her.


Tak fordi du læste min Unawatuna rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Unawatuna rejseguide. Du kan læse meget mere om Unawatuna på srilanka-travel, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *