Jomtien Rejseguide

Jomtien ligger lige syd for Pattaya og 150 km fra Bangkok. Dette område af Thailand er mest kendt for sine mange barer og go go klubber med letlevende piger, men det er samtidig også et af de mest familievenlige feriesteder i Smilets Land.

Det og meget andet kan du læse mere om i denne Jomtien rejseguide, som jeg håber, du kan bruge til din ferie.

jomtien rejseguide
Badedyr, souvenirs og turist-tingeltangel i Jomtien

Transport

Ind og ud

Nærmeste store lufthavne er Suvarnabhumi og Don Mueang, der begge ligger i Bangkok. Alle fly fra Europa eller f.eks. Dubai og Qatar lander i Suvarnabhumi lufthavn.

Fra København kan du flyve direkte med Thai Airways, men med ét stop kan du også tage med f.eks. KLM, Lufthansa, Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines. Fra Billund og Aalborg kan du flyve med ét stop med KLM via Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen kan du tage en taxi, bruge limousineservice eller booke privat transfer hjemmefra. En privat transfer kører dig direkte til dit hotel og skulle flyet være forsinket venter chaufføren selvfølgelig på dig.

At komme rundt

Jomtien og Pattaya ligger i forlængelse af hinanden ud til Thailandbugten. Området er forholdsvis stort, og man kan næsten ikke undgå at få brug for transport.

Det er der heldigvis råd for. Små deletaxier kører op og ned ad kysten, og de stopper som regel hvor som helst på ruten. Helt korrekt må de kun stoppe faste steder (markeret med rød asfalt), men det ser de stort på.

Prisen for en tur med deletaxierne er 10 baht uanset turens længde. Fra Jomtien til det nordlige Pattaya er prisen ofte 20 baht. Man sidder på ladet af bilen, og når du skal af, ringer du på klokken og betaler chaufføren gennem sideruden.

Du kan også bruge deletaxierne som almindelige taxier, hvor du bestemmer ruten. Her skal du aftale en pris på forhånd.

Vil du på længere udflugter, så ligger der flere tourbureauer, som arrangerer ture – enten privat eller i gruppe.

jomtien rejseguide
Jomtien er liv og glade dage, men også god mad

Overnatning

Jomtien (og Pattaya for den sags skyld) har et hav af overnatningssteder. Generelt er der superbilligt at overnatte i Thailand, hvor du får rigtig meget for pengene.

I området ligger både store familievenlige resorts og deciderede byhoteller – Jomtien kan være som du vil.

Det er værd at bemærke, at mange af de mindre hoteller centralt i byen benyttes af enlige mænd, der her kan have overnattende gæster. Hotellerne kører en politik om, at der ikke skal betales ekstra for gæster – de såkaldt guest friendly hotels.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder i Jomtien

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Jomtien, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com eller booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

The Sala Pattaya – i rolige omgivelser 20 minutters gang fra stranden
Jomtien Beach Penthouse – ved stranden centralt i Jomtien

Mellemklasse

Marine Beach Hotel Pattaya – i den sydlige del af Jomtien Beach 1 min. fra stranden
Life is Good – rigtig godt hotel med familieværelser tæt på stranden

Luksus

Rabbit Resort – ved stranden tæt på centrum. I mine øjne det bedste hotel i Jomtien og Pattaya
Aiyaree Place Hotel – centralt i Jomtien ca. 500 m fra stranden

Mit valg

Rabbit Resort

I min Jomtien rejseguide anbefaler jeg at booke Rabbit Resort, der ligger perfekt ved stranden med få minutters gang til centrum. Her bor du i lækre grønne omgivelser, hvor du kan plaske rundt i den skønne swimmingpool. Du får desuden god service og skøn morgenmad. Se billeder og priser på Rabbit Resort.

jomtien rejseguide
Mange af Jomtiens hoteller er større resorts med lækre pools og mange faciliteter

Seværdigheder og aktiviteter

Jomtien har ingen historiske seværdigheder eller kulturelle oplevelser. Selvfølgelig er det altid spændende at besøge et tempel, men det er et område, som i høj grad er lagt an på forlystelsesparker og badeferie.

Stranden er dog ikke den bedste, men et fint sted til afslapning og en kold øl. Solstolene står på række, og her og der ligger spisesteder, der kan sørge for lidt mad. Flere steder er det muligt at prøve vandsport.

Jomtiens strand er bedst længst mod syd, men efter thailandske forhold ikke noget at skrive hjem om. Billedet øverst er fra den sydlige del af stranden, men generelt skal du regne med mange mennesker og solstole på stribe.

Fortvivl ikke, hvis du elsker at bade –  de familievenlige resorts har som regel store lækre pools.

Tema- og forlystelsesparker

Som nævnt har området omkring Pattaya og Jomtien en lang række forlystelsesparker. Her er lille udpluk.

Minisiam – se Thailands og verdens største seværdigheder i lille størrelse

Ramayana Water Park – kæmpe vandland med et hav af slides og rutsjebaner

Four Regions Floating Market – kopi af klassisk flydende marked med bl.a. shopping og spisesteder

Underwater World Pattaya – aquarium, hvor du kan se og lære om livet under havoverfladen

Columbia Pictures Aquaverse – vandland med film fra det kendte filselskab som tema

Dream World – park med forlystelser opdelt i forskellige temaer

Nong Nooch Garden – Botanisk have med flere afdelinger – bl.a. Jurassic Park

Fantastiske Sanctuary of Thruth – et must at opleve på din rejse til Jomtien eller Pattaya

Sanctuary of Thruth

I Pattaya ligger det imponerende tempellignende Sanctuary of Thruth, der udelukkende er opført i træ. Det er en utrolig flot bygning, der er i klassisk thaistil. Her er også udstillinger med fokus på thailandsk kultur og historie.

Koh Larn

Den lille ø Koh Larn, kaldet Coral Island, ligger ca. 25 minutter med speedbåd fra Pattaya. Du kan tage speedbåd fra stranden, mens den lille færge sejler fra Bali Hai-molen i det sydlige Pattaya.

Både lokale og turister tager en dagstur til Koh Larn for at slappe af på den glimrende strand, der er væsentlig bedre end på fastlandet. Der er som regel mange mennesker på Koh Larn, hvor solstolene står på række og barerne sørger for at holde øllene kolde.

Big Buddha (Wat Phra Yai)

Omtrent midt mellem Jomtien og Pattaya kan du besøge den store 18 meter høje Buddha, der sidder på toppen af et lille bjerg. Turen kan være hård, men du kan blive kørt til foden af trappen, der fører op til Buddhaen.

Trappen er flankeret af flotte nagaer (mytologiske slanger), og fra toppen ved Buddhaen har du en flot udsigt over by og kyst.

Koh Samet

Ca. 70 km syd for Jomtien kan du i Ban Phe hoppe på båden for at sejle til Koh Samet (ca. 20 minutter). Øen har en stribe superlækre strande med hvidt sand og krystalklart vand.

Det er muligt at tage en dagstur fra Jomtien til Koh Samet, men jeg anbefaler, at du booker et par overnatninger. Du kan bo få meter fra vandkanten og bare nyde de lækre strande.

Koh Samet har et pænt udvalg af barer, hoteller og spisesteder. Du kan se efter hoteller på f.eks. booking.com, der har det største udvalg. Vi du besøge Koh Samet og have fred og ro, så undgå weekends og helligdage, hvor thai’erne selv kommer til øen i stort tal.

Koh Samet ligger tæt på Jomtien og er et oplagt sted at besøge – her er strandene rigtig lækre

Mad og drikke

Jomtien har spisesteder for enhver smag og pengepung. Holder du dig til den lokale mad, der er superlækker, så kan du spise rigtig billigt. I Thailand er der virkelig mulighed for at flotte sig lidt uden at vælte budgettet.

Billigst er gadekøkkenerne, men også på de almindelige restauranter får du noget for pengene. Her er som regel god service og nogle steder er der også underholdning.

Vil du spise europæisk, så er der også mulighed for det. Både Jomtien og især Pattaya er veletablerede turistbyer, hvor du kan få vestlig mad. Det er ofte lidt dyrere og ikke altid helt vellykket.

Et godt sted at spise vestlig mad er på de bedre hoteller, der ofte har udenlandske kokke. Men allerbedst er det bare at spise thailandsk, der er godt og billigt.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Jae Tum Thepprasit’s Kitchen – rigtig god og billig restaurant, der serverer gode thairetter. Bl.a. billig fisk og skaldyr. På Soi Thepprasit centralt i Jomtien.

The Glass House – et lækkert og lidt pænere sted på stranden i den sydlige del af Jomtien. God mad og skønne cocktails.

Cafe des Amis Fine Dining – som navnet antyder et sted, hvor der bliver kræset for maden, der primært er europæisk. God atmosfære og topservice. På Thanon Thap Phraya.

MAYs Pattaya – MAYs ligger flere steder i området (bl.a. i Jomtien). Her får du lækkert veltilberedt thaimad i pæne omgivelser.

Pattayas natteliv er legendarisk, men Jomtien kan bestemt også være med, når det gælder barer og vandhuller, hvor du kan få slukket tørsten.

Det er dog værd at bemærke, at langt de fleste almindelige barer, de såkaldte beer bars, har et antal letlevende piger tilknyttet. Du kan sagtens gå ind disse steder for at få en øl eller to – beer bars er som regel venlige og hyggelige steder. Nogle af barerne har også billard og sport på storskærm.

Du kan selvfølgelig finde andre slags barer i Jomtien. Især på de bedre hoteller kan du snuppe en drink eller cocktail. Nattelivet i Jomtien er livligt, men udvalget i Pattaya er væsentlig større. Det er primært her, du finder go go barerne.

jomtien rejseguide
Noget af det bedste ved Thailand er den gode og billige mad

Praktisk information

Vejr og klima i Jomtien

Jomtien har varmt vejr året rundt, men får mest sol fra december til marts/april. Temperaturen ligger på 28-32 °C i perioden.

I april bliver det mere regnfuldt, men sommeren hører ikke til de vådeste i Thailand. Nedbøren falder typisk som kraftige eftermiddagsbyger. Temperaturen i perioden ligger på 30-34 °C.

I efterårsmånederne september og oktober kan du opleve mere vedvarende regn, men Jomtien er stadig et af de steder i Thailand, der kan besøges året rundt.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Thailand/Østen. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den thailandske møntfod hedder baht. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i Jomtien (og alle andre steder i Thailand). Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter nødvendige. Her skal du også prutte om prisen, hvis der ikke er faste priser på varerne. Husk at gøre det med et smil!

EL

I Thailand bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Thailand. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Jomtien rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Jomtien rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på tourismthailand.org, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *