Montpellier Rejseguide

De fleste turister, der lander i Montpelliers lufthavn besøger aldrig byen. De tager hellere til Sydfrankrigs dejlige strande, der ligger en kort køretur væk.

Men Montpellier har faktisk masser at byde på. Faktisk alt de vi elsker ved Frankrig; god mad, flotte bygninger, spændende historie og masser af listige vinbarer. Læs om det og meget mere i min Montpellier rejseguide.

montpellier rejseguide
Smukke bygninger på typisk gade i Montpellier, hvor sporvognene kører i midten

Transport

Ind og ud

Fra Danmark er det nemmest at flyve til Montpellier. F.eks. har Norwegian ofte en sæsonrute til den sydfranske by, men der kan også være andre selskaber, der betjener Montpellier. Fra Billund og Aalborg er det nødvendigt med en mellemlanding. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til centrum kan du tage airport shuttle, der kører én gang i timen. Bussen tager dig til Place de l’Europe. Du kan også tage en taxi – der er ca. 8 km fra lufthavnen til centrum og turen koster ca. 25 €.

Hjemmefra kan du også booke en privat lufthavnstransfer eller leje en bil, der står klar i lufthavnen. Skal du kun være i Montpellier, så er det ikke den bedste løsning, da det kan være svært at parkere i byen.

Mange danskere kører til Sydfrankrig. En god idé, hvis du samtidig vil se lidt af Provence og Languedoc. Fra Aarhus er der 1770 km til Montpellier og fra København 1800 km.

At komme rundt

Bor du i centrum af Montpellier, så kan du med normal kondition gå rundt til de forskellige seværdigheder, der næsten alle ligger i den gamle bydel.

Store dele af centrum er bilfri takket være byens berømte borgmester George Freche. Han ville have bilerne ud af byen og etablerede samtidig et omfattende net af sporvogne.

montpellier rejseguide
Hyggelige Place de la Comédie

Overnatning i Montpellier

Montpellier har et pænt udvalg af hoteller. Selvom de fleste turister som nævnt hellere tilbringer tid langs middelhavskysten, så ligger Montpellier lige i smørhullet mellem Provence og Languedoc.

En lang række af de store hotelkæder er repræsenteret i byen, men du har selvfølgelig også mulighed for at bo lidt mindre og med en mere personlig atmosfære.

Som altid når du skal booke hotel i en større by og har din egen bil med (eller lejebil), så tjek om du kan parkere i nærheden. Enten gratis eller mod gebyr.

Alternativet til at bo i Montpellier er at booke overnatning langs kysten. Her er der et imponerende udvalg af resorts, feriecentre, campingpladser og selvfølgelig hoteller af enhver art.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder i Montpellier

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Montpellier, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Hotel Ibis Styles Montpellier Centre – 100 m til centrum
Appart City Confort Montpellier Gare Saint Roch – 1,1 km til centrum

Mellemklasse

Hotel d’Aragon – 200 m til centrum
Hotel Campanile Montpellier – 300 m til centrum

Luksus

Hotel Golden Tulip Montpellier – 300 meter til centrum
Hotel Oceania Le Metropole – 200 m til centrum

Mit Valg

Hotel D’Aragon

I min Montpellier rejseguide anbefaler jeg, at du booker det lille og pragtfulde Hotel d’Aragon. Stedet ligger i centrum og har gode moderne værelser. Der er mulighed for at tilkøbe morgenmad. Se billeder og aktuelle priser på Hotel d’Aragon.

Montpelliers gamle bydel er supercharmerende

Seværdigheder i Montpellier

Montpellier har flere glimrende seværdigheder. Vi taler ikke om seværdigheder i verdensklasse, men flotte bygninger og charmerende kvarterer, hvor de smalle og brostensbelagte gader ligger på stribe.

Montpellier er en skøn by, men det kan anbefales at leje en bil for at opleve de smukke sydfranske landskaber

Der er ingen tvivl om, at der er noget grandiøst over Montpellier. Det er en by med selvtillid fint illustreret ved de mange imponerende byggerier. Noget af de bedste ved at udforske Montpellier er det bilfri centrum. Det er en fornøjelse at gå rundt i byen og måske fare vild i en af de mange sidegader.

Husk også, at strande, hyggelige landsbyer og smukke landskaber kun ligger en kort køretur væk.

Place de la Comédie

Montpelliers absolutte centrum er den pragtfulde plads Place de la Comédie, der er flankeret af smukke bygninger fra renæssancen. Bl.a. det flotte teater, der har givet pladsen navn.

Midt på Place de la Comédie kan du se det flotte springvand Three Gracies (De Tre Gracier) udført af Etienne d’ Antoine i 1790. På pladsen er der ofte marked, og den fungerer også som indgang til Montpelliers gamle bydel (kaldet Écusson) med de bilfri gader.

montpellier rejseguide
Saint-Pierre Katedralen

Saint-Pierre Katedralen

Den enorme Saint Pierre Katedral ligger i den gamle bydel. Det siges, at det er den eneste tilbageværende bygning fra religionskrigene i det 16. århundrede. Katedralen har en lidt speciel udformning, hvor det er tydeligt, at den også har fungeret som fæstning.

Det var selveste Pave Paul 3., der udnævnte Saint Pierre til katedral. I dag fungerer den som sæde for ærkebiskoppen af Montpellier. Katedralen har åbent for besøgende.

Promenade de Peyrou

Det pompøse område ved Promenade de Peyrou siger lidt om Montpelliers selvtillid. På gaden Rue Foch har byen sin helt egen triumfbue, der stod færdig i 1693.

Bag Triumfbuen ligger Promenade de Peyrou med flere statuer, bl.a. af Louis lV (Solkongen), og et flot vandtårn med navn Chateau d’ Eau, der ligger i forbindelse med et reservoir fra det 18. århundrede.

Området er superpopulært, og især om aftenen er der mange mennesker, der håber på en smuk solnedgang.

Courrier-kvarteret

Egentlig en del af den gamle bydel (Écusson), men denne del er måske den hyggeligste. Tag en tur på gaden Rue de l’ Ancien Courrier og snup lidt mad eller et glas vin, mens du ser verden passere forbi.

På pladsen Saint-Roch ligger kirken af samme navn, der efter sigende var et vigtigt stop på pilgrimsruten til Santiago de Compostela.

Fabre Museet (Musée Fabre)

Montpelliers mest berømte museum, der bl.a. indeholder en stor samling af malerier af kunstnere fra primært Frankrig, Italien og Holland. Museet, der i øvrigt blev grundlagt af François-Xavier Fabre, en lokal kunstner, har både faste og skiftende udstillinger.

Promenade de Peyrou med statuen af Louis lV og bagved Triumfbuen

Mad og drikke

Sydfrankrig og god mad hører sammen. Selvfølgelig spiser du også godt i Montpellier, der har et stort antal restauranter i alle prisklasser.

Jeg elsker simpelthen bare at sætte mig på en restaurant og vælge fra menukortet. Prøve noget nyt og lade mig overraske. Især i centrum ligger mange hyggelige restauranter, og med lidt research kan du håndplukke dem, du gerne vil besøge.

Se efter restauranter, der tilbyder 3-retters frokostmenuer til gode priser

Jeg har en stribe anbefalinger herunder. Men først et godt råd: rigtig mange restauranter har gode frokosttilbud – f.eks. tre retters menuer til 15-20 €. det gælder også dyrere restauranter, der normalt er lige over hvad budgettet kan holde til. Besøg dem til frokost i stedet for.

Skal du selv sørge for maden på jeres rejse, så er det bare en fornøjelse at vælge og vrage mellem de lækreste varer på markedet. Endnu en grund til at besøge Sydfrankrig.

Le Petit Jardins – skøn lille restaurant, der serverer lækker fransk mad i en hyggelig gårdhave. Her får du bl.a. lunchmenu for 21 €. På 20 rue Jean -Jacques Rosseau.

Anga – hipt sted der laver helt-nede-på-jorden mad af friske råvarer i sæson. Bordbestilling nødvendig. På 19 rue du Palais des Guilhem.

Green Lab – en af Montpelliers absolut bedste vegetarrestauranter. Her kan du bl.a. få salater, falafel og sandwich. På 2 rue de l’université.

Montpellier er universitetsby, og i gaderne ligger mange caféer og spisesteder henvendt til de studerende. De sørger også for et livligt natteliv og i byen er der flere gode klubber og diskoteker.

Place de la Comédie

Praktisk information

Vejr og klima i Montpellier

Montpellier har typisk middelhavsklima. Dvs. milde vintre og varme somre, hvor temperaturen som regel ligger over 30 °C. Det kan være en temmelig varm fornøjelse at besøge Montpellier i sommermånederne, men heldigvis er forår og efterår også gode tidspunkter.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Frankrig bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Frankrig bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Frankrig. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Montpellier rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Montpellier rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på montpellier-france.com, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar Mona

    Jeg kan også anbefale Avignon og Saint-Rémy i nærheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *