Mui Ne Rejseguide

I det sydlige Vietnam ligger Mui Ne, der er en populær by til badeferien. Faktisk er det ikke i selve Mui Ne by turisterne opholder sig, men ved den ca. 10 km lange strandvej, hvor hotellerne ligger som perler på en snor.

Det og meget mere kan du læse mere om i denne Mui Ne rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til.

mui ne rejseguide
Mui Ne’s strand set mod syd

Transport

Ind og ud

Nærmeste større lufthavn er den i Ho Chi Minh City (kode: SGN). Fra Danmark er det nødvendigt med et stop for at komme til Ho Chi Minh City.

Rejser du fra København kan du flyve med f.eks. Emirates via Dubai, Thai Airways via Bangkok, Qatar Airways via Doha eller Singapore Airlines via Singapore. Fra Billund og Aalborg er det nødvendigt med to stop undervejs.

Tager du til Mui Ne fra et andet sted i Asien, så er der adskillige flyselskaber, der har ruter til Ho Chi Minh City fra byer som Vientiane, Phnom Penh og Kuala Lumpur. Søg og sammenlign flybilletter her.

Jeg anbefaler, at du booker privat transport fra lufthavnen til Mui Ne hjemmefra – det kan du gøre her. Husk også at tilbringe nogle dage i Ho Chi Minh City, der er en spændende by.

At komme rundt

Mui Ne er et sted, hvor du nemt kan få brug for transport. Heldigvis er det let at komme rundt med taxi eller ved brug af tourbureau.

I Vietnam kan du roligt tage en taxi, der er overraskende velordnede. Ved de store taxaselskaber er bilerne nye og kører efter taxameter, ligesom jeg altid kun har mødt venlige chauffører. Se efter de grønne taxier Mai Linh, der er et af Vietnams største selskaber og som også kører i Mui Ne og Phan Thiet.

Vil du på en længere udflugt i omegnen, så henvend dig hos et af tourbureauerne langs strandvejen – de kan helt sikkert hjælpe dig på vej.

Midt på strandvejen i Mui Ne ligger lokalmarkedet

Overnatning

I forhold til de fleste andre rejse mål i Vietnam, så er Mui Ne lidt anderledes. Her handler det primært om store resorts med indbydende swimmingpools og masser af faciliteter.

De fleste hoteller ligger ud til stranden, men her er det vær at være opmærksom. Pga. erosion af kysten er næsten halvdelen af stranden væk, og du skal booke overnatning så langt mod syd som muligt for at få strand foran hotellet. Her kan den til gengæld, alt efter tidevandet, være temmelig bred.

Omtrent midt på strandvejen holder backpackerne og de budgetrejsende til. Det er her, du skal bo, hvis du gerne vil spare lidt på overnatningen.

Generelt er prisniveauet dog lavt – selvom de større resorts ligger pænt over gennemsnittet for overnatning i Vietnam, så får du stadig rigtig meget for pengene i forhold til mange andre steder i verden.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Mui Ne, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Mui Ne Beach Hotel
Suoi Tien Hills Hotel

Mellemklasse

Hoang Ngoc Resort
Grace Boutique Resort

Luksus

Anantara Mui Ne Resort
Bamboo Village Beach Resort & Spa

Mit valg

Hoang Ngoc Resort

I min Mui Ne rejseguide anbefaler jeg Hoang Ngoc Resort, der er et større resort direkte på stranden. Her bor du i lyse moderne værelser med bl.a. minibar og gratis wifi. Hoang Ngoc Resort har en indbydende swimmingpool, og morgenmad er som regel inkluderet i prisen. Se billeder og priser på Hoang Ngoc Resort.

mui ne rejseguide
Langs strandvejen ligger adskillige overnatningssteder – især mange større resorts

Seværdigheder og aktiviteter

Lad mig sige det med det samme: du skal ikke rejse til Mui Ne for at opleve Vietnams største seværdigheder som f.eks. risterrasser, flydende markeder, etniske minoriteter eller steder med tilknytning til den såkaldt amerikanske krig.

Du kan med fordel kombinere Mui Ne med f.eks. Dalat, Nha Trang og Ho Chi Minh City

I området finder du dog flere gode aktiviteter som golf, massage og især surfing. Der blæser ofte en pæn vind langs stranden, og det er lige noget for kitesurferne. Du kan booke et kursus flere steder langs stranden.

Som nævnt handler en rejse til Mui Ne om badeferie, men området har dog sine egne små attraktioner – læs bare med herunder.

Mui Ne Fiskerby

Sammen med Ham Tien-markedet langs strandvejen er Mui Ne Fiskerby det bedste sted at opleve lidt lokalliv. Mui Ne har en forholdsvis stor fiskerflåde, og jeg kan anbefale at stå tidligt op for at se fangsten blive hevet i land.

Udover de større fiskerbåde vil du også se de små runde baljer (billedet øverst), der traditionelt er blevet brugt til at fiske. I byen ligger også flere glimrende restauranter, som serverer frisk fisk og skaldyr.

Fairy Stream

En lidt pudsig attraktion er at gå ad Fairy Stream, der er en ganske lille kløft med et vandløb i bunden. Det er et ejendommeligt landskab, som delvist ligger inforbindelse med sanddynerne.

Du kan gå ind i kløften fra strandvejen skråt overfor Damina Boutique Hotel. Forvent påtrængende børn, der meget gerne vil guide dig mod betaling.

Fairy Stream med det ejendommelige landskab

Sanddynerne

Mui Ne er på mange måder et lidt anderledes rejsemål i Vietnam. Det er sanddynerne lige nord for Mui Ne et godt bevis på. Først støder du ind i de røde sanddyner og et par kilometer længere fremme de hvide sanddyner.

Der er tale om ørkenlignende områder, der dog er forholdsvis små. Begge steder kan du prøve quadbike eller leje en slæde for at køre ned ad sanddynerne.

Po Shanu Cham Towers

Helt mod syd i Mui Ne på vejen mod Phan Thiet ligger Po Shanu Cham Towers. Cham-folket regerede i denne del af Vietnam fra det 2. til 15. århundrede, og de har flere steder efterladt sig bygninger med fine detaljer.

Chamtårnene i Mui Ne hører ikke til de flotteste og mest velholdte, men er et besøg værd, hvis du ikke kommer forbi f.eks. Nha Trang eller My Son på din rejse.

Phan Thiet

Ca. 8 km syd for Mui Ne ligger den større by Phan Thiet. Her kan du indsnuse lidt lokal atmosfære som er stort set fraværende langs strandvejen. Besøg f.eks. det gode marked, hvor der er masser af liv.

Det er der også på havnen, hvor du ofte kan se fiskerne ordne deres net. Husk at købe Phan Thiets berømte fiskesauce til køkkenet derhjemme. Byen kæmper med Phu Quoc om at have Vietnams bedste fiskesauce. I Phan Thiet kan du også besøge flere kinesiske templer, der er endnu et godt sted at møde de lokale.

Vi er ikke i Sahara, men ved de hvide sanddyner lige udenfor Mui Ne

Mad og drikke

I Vietnam spiser du godt til ganske få penge. Som veletableret ferieby skal du dog lige se dig for. Nogle restauranter har skruet priserne op, mens andre sætter kvantitet højere end kvalitet i jagten på hurtige penge.

En anden ting at være opmærksom på er de af og til sære ting på menukortene. F.eks. slange eller skildpadde – der kan være tale om truede dyrearter.

Husk at prøve nationalretten pho, der er en lækker kraftfuld suppe

Spisestederne ligger som perler på en snor langs strandvejen. Du kan selvfølgelig få alle de klassiske retter som pho, bun cha og goi cuon, men ikke overraskende får du også god fisk og skaldyr.

Du finder desuden tyrkiske, koreanske og italienske restauranter i Mui Ne, hvor de større hoteller typisk også har et antal spisesteder med såkaldt international mad.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Forest Restaurant – en af Mui Nes hyggeligste restauranter. Her sidder du i en tropisk have med masser af udsmykninger. Forest er et af de steder, hvor du kan finde eksotiske retter, men også flere vietnamesiske klassikere og frisk fisk og skaldyr. På strandvejen i Mui Ne overfor Swiss Village Resort.

Jibe’s Beach Club – pænere sted med vietnamesisk og vestlig mad på menukortet. Du finder bl.a. pizza, pasta, burger og sandwich. Jibe’s har åben fra morgen til aften og er også et godt sted til en øl eller drink. På strandvejen.

Lacheln Restaurant – typisk vietnamesisk restaurant med enkel indretning og venlig betjening. Her kan du få god lokal mad, men stedet er især kendt for sin grillede fisk og skaldyr. På strandvejen lige før Saigon Mui Ne Resort.

Om aftenen er Mui Ne en livlig by med adskillige barer, hvoraf mange tilbyder happy hour. Også på mange hoteller kan du finde barer, natklubber og anden form for underholdning. Mui Ne er absolut ikke noget partysted, men i backpackerområdet omtrent midt på strandvejen kan du af og til støde på en god fest.

Mui ne rejseguide
Havnen i Phan Thiet, der er mere autentisk end Mui Ne

Praktisk information

Vejr og klima i Mui Ne

Mui Ne har varmt vejr året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge området er fra november/december til april. Her får Mui Ne mest sol og stort set ingen nedbør. Maj til oktober er den våde periode, hvor der falder ca. 140-170 mm regn pr. måned.

Året rundt ligger temperaturen på ca. 30 °C, men i marts og april kan termometret nemt snige sig op på 33-35 °C.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Vietnam/Østen. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den vietnamesiske møntfod hedder dong. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger adskillige steder i Mui Ne. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter nødvendige. Her skal du også prutte om prisen, hvis der ikke er faste priser på varerne. Husk at gøre det med et smil!

EL

I Vietnam bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Vietnam. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Mui Ne rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Mui Ne rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på vietnam.travel, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar Nette

    Du skriver man kan kombinere med Dalat. Har du været der – er det værd at besøge?

    1. Hej Nette. Ja, jeg har været i Dalat. Byen kan bestemt anbefales, hvis du er til natur og kultur. Et lidt anderledes Vietnam, hvor du i hvert fald skal bruge mindst to hele dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *