Nuwara Eliya Rejseguide

På et kort kan Nuwara Eliya synes ubetydelig. Alligevel er den lille by i det centrale Sri Lanka populær blandt turisterne og et fast stop på den klassiske rundrejse i landet.

Det var her i næsten 2000 meters højde englænderne flygtede hen fra kystens kvælende varme. De opførte huse som var de i hjemlandet, og englænderne stod også bag den berømte jernbane, der er endnu en stor turistattraktion.

Det og meget mere kan du læse mere om i denne Nuwara Eliya rejseguide, som jeg håber, du finder nyttig. Velkommen til.

nuwara eliya rejseguide
Et af Nuwara Eliyas markeder

Transport

Ind og ud

Nuwara Eliya ligger på det centrale Sri Lanka ca. 175 km fra hovedstaden Colombo. Det er også her den nærmeste større lufthavn ligger. Du kan flyve til Colombo med ét stop fra Danmark med bl.a. Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines. Søg og sammenlign flybilletter her.

Kun få tager direkte fra lufthavnen til Nuwara Eliya. Det er ikke en klassisk ferieby, men til gengæld et sted der indgår i de fleste rundrejser i Sri Lanka.

Ønsker du at tage direkte fra lufthavnen til Nuwara Eliya, så tager det ca. fem timer i bil. Du kan også tage toget – en smuk og legendarisk tur.

At komme rundt

Nuwara Eliya er en mindre by, som du nemt kan opleve til fods. De fleste hoteller ligger dog syd for byen ca. 1-2 km fra centrum.

For at opleve nogle af områdets seværdigheder er det nødvendigt med transport. Dit hotel kan med stor sandsynlighed hjælpe dig, men er du på rundrejse, så har du som regel flere seværdigheder inkluderet.

Nuwara Eliya rejseguide
Hovedgaden i Nuwara Eliya

Overnatning

På trods af byens størrelse har Nuwara Eliya et stort antal overnatningssteder. De fleste af dem er forholdsvis små og ligger samlet syd for centrum.

Jeg kan kun anbefale at booke overnatning i et af de gamle historiske huse fra den engelske periode. Mange af dem er ikke i bedste stand, men til gengæld er det en god oplevelse, der giver et fint indblik i, hvordan datidens koloniherrer boede.

Vil du gerne bruge lidt ekstra på overnatningen i Nuwara Eliya, så se nærmere på The Grand Hotel og The Hill Club – to luksushoteller, der ligger i to historiske bygninger.

Der er selvfølgelig alternativer. Nyere og større hoteller, der uden tvivl giver mere komfort, men er knap så charmerende. Du har også mulighed for at bo udenfor byen i den smukke natur.

Nuwara Eliya har også en lang række private overnatningssteder, der som regel har en familiær atmosfære.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Nuwara Eliya, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com eller booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Sincere Wilderness Homestay
Pedro View Homestay

Mellemklasse

Nuwara Eliya Hills Rest
Misthill Rest

Luksus

The Grand Hotel
The Hill Club

Mit valg

Misthill Rest

Her får du venlig service og gode rummelige værelser med bl.a. tv, elkedel, pengeskab og gratis wifi. Morgenmad kan tilkøbes. Se billeder og priser på Misthill Rest.

Nuwara Eliya rejseguide
Victoria Park midt i byen

Seværdigheder

Ud over de gamle engelske huse, så har Nuwara Eliya ikke de helt store seværdigheder. En tur på det lokale marked er dog en fin oplevelse. Det er ikke stort, men har masser af atmosfære.

Du kan også gå en tur ved Lake Gregory ligesom et besøg i Victoria Park (opkaldt efter den engelske dronning) i byens centrum er obligatorisk.

Hvad Nuwara Eliya ikke har af oplevelser i centrum, finder du til gengæld i omegnen. Det er et bjergrigt terræn med smuk og unik natur. Her ligger en lang række farme og teproducenter, der som regel tager imod besøgende.

De engelske huse

Det er ikke svært at få øje på de gamle engelske bindingsværkshuse i Nuwara Eliya. De ligger på stribe, og heldigvis er mange af dem restaureret.

Et par af de flotteste og mest berømte huse er det, der i dag er The Hill Club og The Grand Hotel. Begge oser af kolonitidsstemning og hører til byens dyreste overnatningssteder. Du kan evt. lægge vejen forbi til afternoon tea for at fuldende oplevelsen.

Teplantagerne

Uanset hvordan du kommer til Nuwara Eliya, så vil du se kilometervis af teplantager, der står snorlige på skråningerne. Spredt rundt i området ligger en lang række teproducenter, hvor du kan høre mere om (og selvfølgelig købe) Sri Lankas berømte te.

Udenfor byen er der masser af teplantager

Hortons Plains Nationalpark (Worlds End)

En af Sri Lankas mest populære seværdigheder er Hortos Plain Nationalpark, der ligger ca. 30 km fra Nuwara Eliya. Det er et ubeskriveligt smukt område med bl.a. græssletter og tågeskov.

Et af nationalparkens mest berømte steder er det såkaldte Worlds End. En klippe med et lodret fald på ca. 1200 meter. Du kan også se vandfald, floder og et hav af plantearter, hvoraf nogle er endemiske. Horton Plains Nationalpark er på UNESCOs verdensarvliste.

Den gamle jernbane

Ingen rejse til Sri Lanka uden en tur med den legendariske jernbane, der blev anlagt af englænderne. Området har flere stationer, hvor du kan hoppe på toget, og det er helt op til dig om du vil køre mod vest til Colombo eller mod øst til f.eks. Ella og de Ni Buers Bro som man ofte ser på billeder.

Jernbanen er ikke kun en turistattraktion, men bliver også brugt af de lokale. Du kan købe billet til en nummereret siddeplads, men srilankanerne sætter sig som regel bare som de vil. Undervejs på togturen kan du bl.a. opleve tunneler, teplantager og tågeindhyldede bjergbyer.

Den ikoniske togtur er et must på enhver rejse til Sri Lanka

Mad og drikke

Det vrimler ikke ligefrem med spisesteder i Nuwara Eliya. Mange hoteller har selvfølgelig en restaurant, men ellers er der ikke det helt store udvalg.

I centrum finder du lidt street food, men du kan også spise på nogle af grøntsagsfarmene udenfor centrum. Her bruger man selvfølgelig egne råvarer. Noget af de særlige ved Nuwara Eliya er de mange grøntsager som vi kender hjemmefra: Tomater, kartofler og kål.

Generelt har maden i Sri Lanka meget til fælles med det indiske køkken – tænk curries og dosaer med forskelligt fyld for bare at nævne noget.

Anbefalelsesværdige spisesteder

The Grand Hotel – det berømte hotel har fire restauranter, hvor du bl.a. kan spise indisk/srilankansk og thai. Det er dyrere end gennemsnittet, men kvaliteten er i top.

Themparadu – nok den bedste billige restaurant i Nuwara Eliya. Her serveres lokal og indisk mad. Der er siddepladser inde og ude. I det nordlige hjørne af Victoria Park på Queen Elizabeth Drive.

Gregory Green Restaurant – her serverer man buffet – også med flere vegetarretter. Et fint sted, hvor de fleste vil kunne finde noget de lan lide. Åben til frokost og aften. På hovedvej A5 ud til Lake Gregory.

Nuwara Eliya er absolut ingen festby. Du kan altid finde barer på hotellerne, hvoraf flere gør en dyd ud af at præsenterer sig som klassisk engelsk pub.

Endnu et af de pragtfulde gamle engelske huse

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Nuwara Eliya

Nuwara Eliya ligger som nævnt i bjergene og har et væsentligt andet klima end f.eks. Unawatuna ved kysten. I Nuwara Eliya ligger temperaturen året rundt på 19-23 °C med mest sol fra januar til marts/april. Der falder regn alle måneder, men oktober til december får mest nedbør.

Det er en god idé at pakke en lun trøje til rejsen – om aftenen og natten falder temperaturen til 8-12 °C.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Sri Lanka. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her og eventuelt booke tid på nærmeste apotek.

Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den srilankanske møntfod hedder rupee, der deles op i cent. Der ligger kontantautomater i byerne – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Det er altid en god idé at have kontanter på dig til drikkepenge eller hvis du skal handle på markederne.

EL

I Sri Lanka kan du være ude for, at man bruger en anden type stik end i Danmark, og her er en adapter er nødvendig. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Bemærk også, at du skal have visum for at rejse til Sri Lanka. Det kan du søge online – se mere her.


Tak fordi du læste min Nuwara Eliya rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Nuwara Eliya rejseguide. Du kan læse meget mere om Nuwara Eliya på srilanka-travel, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *