Puerto Rico Rejseguide

Puerto Rico på Gran Canaria siges at være det mest solsikre sted på Kanarieøerne. Af samme grund valfarter tusindvis af især europæiske turister til feriebyen på øens sydkyst.

Som andre lignende steder på Gran Canaria og Kanarieøerne kan du her få en bekymringsfri ferie i varmen med alle faciliteter og fornødenheder inden for rækkevidde.

Læs meget mere i denne Puerto Rico rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til.

puerto rico rejseguide
Shoppingcentret i bunden af dalen er centrum for shopping og natteliv

Transport

Ind og ud

Gran Canaria og dermed også Puerto Rico må være et af de nemmeste rejsemål at komme til fra Danmark. De fleste vælger en charterrejse, men nogle flyselskaber har også direkte ruter fra Billund, Aalborg og København til Gran Canaria. Der kan dog være tale om sæsonruter. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel kan du tage en taxi, benytte privat transferservice eller booke en lejebil. Har du købt en charterrejse, så tilbyder næsten alle selskaber lufthavnstransfer.

At komme rundt

Puerto Rico er ikke større end du kan gå rundt. Det er dog værd at bemærke, at byen er stærkt kuperet og ikke for gangbesværede.

Gran Canaria er sådan et sted, hvor du hurtigt kan få brug for transport, da mange aktiviteter og seværdigheder er spredt rundt på øen. Det behøver du selvfølgelig ikke bekymre dig om, hvis ferien i Puerto Rico kun skal indeholde sol og strand.

Den offentlige transport er glimrende og består af moderne busser, der primært kører mellem badebyerne på sydkysten eller fra sydkysten til Las Palmas i nord.

Du kan se meget mere om den offentlige transport her. Den er nem at bruge og du kan købe billetter i bussen. Det er en god idé at have så lige penge som muligt. Busstationen i Puerto Rico ligger centralt i byen et stenkast fra shoppingcentret.

Det kan bestemt anbefales at leje bil på Gran Canaria. Det er en smuk ø med flot natur og flere søvnige landsbyer, der er en helt anden verden en feriebyerne på sydkysten.

puerto rico rejseguide
Den fine Playa de Amadores

Overnatning

Hotel, lejlighed eller kæmperesort med alt i faciliteter. Udvalget af overnatningssteder i Puerto Rico er stort og henvender sig i høj grad til pakketuristerne. Nogle steder tilbyder lejligheder, hvor du selv kan stå formadlavningen (eller gå ud at spise), mens du på hotellerne ofte kan vælge hel- eller halvpension.

Du har mulighed for at bo med flot udsigt over Atlanterhavet – den slags koster selvfølgelig ekstra, men mange hoteller har sydvendte terrasser med sol hele dagen.

Du skal blot finde ud af hvad du behøver af pension og faciliteter naturligvis med udgangspunkt i dit budget.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du et par anbefalelsesværdige overnatningssteder i Puerto Rico, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Charterrejse

Du kan selv booke fly og hotel eller se efter en charterrejse, der i perioder er det billigste. I hvert fald uden for højsæsonen. Rejser du i skolernes sommerferie, så er det værd lige at tjekke om du ikke kan gøre det billigere selv.

Mine favorithoteller i Puerto Rico er bl.a. Lejligheder Maracaibo og Lejligheder Villa Magna.

Book selv

Er du på egen hånd, så tjek hotellerne Marina Bayview og RIU Vistamar, der begge får rigtig gode anmeldelser.

puerto rico rejseguide
En af Puerto de Mogáns hyggelige gader

Seværdigheder og aktiviteter

Som du måske allerede har gættet, så har Puerto Rico ingen seværdigheder af betydning. Det er i høj grad en kunstigt bygget by, der er skabt til turisme. Her ligger barer, spisesteder og supermarkeder i centret i bunden af dalen, mens hotellerne ligger op af bjergsiden.

Lej en bil og kør ud i det blå – Gran Canaria er andet end sol og strand

Da jeg for mange år siden besøgte Puerto Rico første gang bestod byen af en enkelt dal, men i dag er der også bygget i nabodalen, hvor centrum er omkring Europacentret. Området her kaldes også Amadores, der har har sin egen fine sandstrand.

Strande i Puerto Rico

Langt de fleste turister i Puerto Rico kommer for sol og strand. Her har du masser af muligheder for en dukkert eller at arbejde på kuløren. Stranden i Puerto Rico ligger i en lille beskyttet bugt, hvor solstole og parasoller står på række. Bagved har du et udvalg af barer og restauranter.

En større strand finder du i Amadores, hvor det turkisblå vand glimter om kap det fine sand, der er importeret fra Caribien. Også her ligger stranden beskyttet, og du har mulighed for at leje solstole og parasoller. Sulten eller tørstig efter en øl eller drink? Fortvivl ikke – også på Playa de Amadores er der vandhuller og spisesteder.

Aktiviteter

Hvad Puerto Rico ikke har af seværdigheder finder du til gengæld af aktiviteter. Der er bl.a. minigolf, legeplads, Angry Bird aktivitetspark og det populære vandland Ocean Fun Park ved Playa de Amadores.

Fra bl.a. havnen i Puerto Rico kan du prøve vandsport som jetski, paragliding og wake board, men også tage med ud på havet på dybhavsfiskeri eller for at spotte delfiner.

På Gran Canarias sydkyst er der mange andre forlystelsesparker. F.eks. Holiday World, Sioux City Park og Aqualand i Maspalomas. Nogle parker kan du komme til med offentlig transport, mens andre kræver en bil.

Hus i Puerto de las Nieves på den nordvestlige del af Gran Canaria

Puerto de Mogán

En af sydkystens hyggeligste byer (hvis ikke den hyggeligste) er Puerto de Mogán, der ligger ca. 8 km vest for Puerto Rico. Her kan du gå en tur i de hyggelige bilfri gader, der er flankeret af charmerende huse. Marinaen er det naturlige samlingspunkt, hvorfra du kan tage på bådture ud i Atlanterhavet.

Puerto de Mogán har også en stribe barer og flere glimrende restauranter. Som nabo til marinaen ligger stranden, der her er med mørkt sand. Byen er også et fint udgangspunkt for vandreruter ind på øen. Her kan du bl.a. komme forbi den lille Mogán by, der er anderledes autentisk end turistbyerne langs kysten.

Maspalomas

Maspalomas er en af sydkystens populære feriebyer. Den ligger lige ud til de berømte sanddyner af samme navn. Det er et imponerende område, hvor du kan snuppe en dukkert, tage på kamelsafari eller gå en tur i sanddynerne.

Vær dog opmærksom på, at afstandene kan være længere end man lige tror. Medbring solcreme, godt med vand og eventuelt en hat til hovedet. Bussen fra Puerto Rico stopper i Maspalomas, der også byder på San Fernando-markedet, der finder sted onsdag og lørdag.

Midtøen

Måske tager du til Puerto Rico for at få lidt sol og varme. Helt fint, men det kan kun anbefales at opleve Gran Canarias smukke natur og hyggelige byer. Du kan leje en bil og køre ud i det blå, men du har også mulighed for at tage med på en jeepsafari. Der er flere forskellige udbydere, der alle har et udvalg af ture på programmet.

De fleste kender nok Gran Canaria som en sol- og stranddestination, men øen har faktisk enestående natur. Den er bjergrig med smukke dale og fantastiske udsigter. Bl.a. langs vestkysten, hvor du kan se Spaniens højeste bjerg Pico de Teide på Tenerife. Her og der ligger søvnige byer, der er et fint stop til en bid mad og følge med i livets gang hos de lokale.

San Fernando-markedet i Maspalomas finder sted onsdag og lørdag

Mad og drikke

Har du bare den mindste interesse for mad og hvad du putter i munden, så kan det ikke siges tit nok: Gran Canarias turistbyer er i høj grad lagt an på charterturister, og det er et sted, hvor langt de fleste spisesteder satser på kvantitet i stedet for kvalitet.

Tænk gigantiske menukort med bl.a. pizza, tvivlsomme steaks og internationale retter massakreret til ukendelighed. Det sagt, så findes der absolut gode restauranter i Gran Canarias feriebyer og dermed også i Puerto Rico.

Prisniveauet er rimeligt og især kan fisk- og skaldyr være til at betale i forhold til danske priser. Kommer du ud på øen, så skal du se efter skiltet pescadoria, der typisk er små familiedrevene spisesteder, som serverer dagens fangst.

Når du besøger Kanarieøerne skal du selvfølge smage papas arrugadas con mojo, der frit oversat betyder rynkede kartofler med mojosauce. Det smager superlækkert og er en ret som stort set alle turister bare elsker. Det er den røde mojosauce, der vækker begejstring, og den serveres til f.eks. steaks og kanarisk mad.

Nogle steder kan du få tapas, men som international turistby er der selvfølgelig også f.eks. tyske og kinesiske spisesteder ligesom du kan snuppe et måltid på en af de mange pubs.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Casito Mediterraneo – en af sydkystens bedste restauranter. Her er mad og service i top. Menukortet består af bl.a. af kanin, paella og frisk fisk og skaldyr. Casito Mediterraneo ligger i Puerto de Mogán.

Don Quijote – ved havnen i Puerto Rico kan du spise god mad på Don Quijote, der har flere skønne lokale retter på menukortet. Du kan selvfølgelig også få frisk fisk og skaldyr. En meget populær restaurant.

Restaurante Que Bien – rigtig dejlig restaurant, der virkelig er value for money. Her spiser du middelhavsmad med flot udsigt over Puerto Rico. Også et godt sted for veganere og vegetarer.

Nattelivet i Puerto Rico fejler ikke noget. Her er adskillige barer, der kan sørge for en sjov aften, og mange af stederne tilbyder happy hour. Du kan også finde irske eller engelske pubs, som har god øl og livesport på storskærm.

Ingen behøver at tørste i Puerto Rico, der som nævnt en gang eller to bare er lagt an på det gode liv i solrige omgivelser. Øl, drinks, sangria eller cocktails, så finder du det i Puerto Rico.

Del af havnen i Puerto Rico

Praktisk information

Vejr og klima i Puerto Rico

Puerto Rico er et helårsrejsemål. Typisk rejser danskerne til byen om vinteren, hvor du kan forvente temperaturer på 20-23 °C. Sommermånederne er mere solsikre og her ligger temperaturen på 25-28 °C.

Rejser du til Puerto Rico om vinteren, så er det en god idé at huske en lun trøje til de kølige aftener.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Spanien bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Spanien bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Spanien. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Puerto Rico rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Puerto Rico rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på grancanaria.com, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar Anja

    Klart vores favoritsted på Gran Canaria. Vi kommer der også om sommeren – her er ikke så ulideligt varmt som i Sydeuropa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *