Sharm el-Sheikh Rejseguide

Den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh (i daglige tale Sharm) er et populært vinterrejsemål for danske turister. Her på den sydlige del af Sinaihalvøen finder du gode strande, en veludviklet ferieby og snorkling i verdensklasse.

Faktisk er det ikke i selve Sharm de fleste turister bor, men i Naama Bay ca. 8 km mod nord. Det og meget mere kan du læse om i min Sharm el-Sheikh rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til Travelguru.

Sharm el-sheikh rejseguide
Hygge og afslapning på stranden i Naama Bay

Transport

Ind og ud

Du besøger nemmest og billigst Sharm el-Sheikh på en charterrejse. Der er mange udbydere i Danmark og du har som regel fly, hotel, lufthavnstransfer og guideservice inkluderet.

Det er selvfølgelig muligt at rejse til Sharm el-Sheikh på egen hånd, men det kræver mindst én mellemlanding fra Danmark. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

At komme rundt

Sharm el-Sheikh består af flere forskellige områder. Den “originale” by Sharm el-Sheikh, Naama Bay og midt imellem Hadaba. Langt de fleste turister bor i Naama Bay. De tre områder kan hver især opleves til fods, men skal du længere væk, kan du tage en minibus.

De kører primært mellem Naama Bay og Sharm el-Sheikh. Minibusserne kan stoppes hvor som helst og er ikke behagelige, men til gengæld billige. Alternativet er en taxi. De holder ved taxiholdepladserne – husk at aftale pris på forhånd. Du kan evt. få råd på dit hotel.

Af sikkerhedshensyn er Sharm (hele turistområdet) et lukket område med med tjek af, hvem der kører ind og ud.

Gågaden i Naama Bay løber parallelt med strandpromenaden

Overnatning

Som nævnt er en charterrejse den bedste og i langt de fleste tilfælde også billigste måde at rejse til Sharm el-Sheikh. Her får du direkte fly med overnatning og som regel også lufthavnstransfer inkluderet.

De fleste hoteller i området er større resorts med alt i faciliteter. Der er tale om overnatningssteder af høj standard, hvor du ofte finder flere barer og restauranter samt et hav af aktiviteter. Nogle steder kører efter all inclusive-konceptet.

Vælger du all inclusive, så husk, at kvaliteten på maden som regel følger hotelstandarden

Naama Bay er det største ferieområde. Her er strandpromenaden og den parallelle gågade byens puls. I Naama Bay finder du masser af shopping og spisesteder. Byens strand er god til både badning og snorkling.

I næste større bugt nord for Naama Bay ligger Shark Bay med den lækre strand og forlystelsesområdet Soho Square. Sharm el-Sheikh er den oprindelige by. Her er lidt mere autentisk, men det er som om, at al fokus i dag er på Naama Bay og de øvrige strandområder.

Midt mellem de to byer ligger Hadaba, der er et nyere ferieområde med store hoteller, men også et udvalg af cafeer, restauranter og shopping. Ved Hadaba og Ras um Sid få hundrede meter derfra er der fantastiske snorkelmuligheder.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Sharm el-Sheikh, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på f.eks. Sunweb, der tilbyder hoteller i alle områder og i alle kategorier – f.eks. vandland, boutique og kun-for-voksne.

Mellemklasse

Hotel Experience St. George Homestay
Skønt hotel ved Hadaba med all inclusive og lækkert poolområde – mulighed for at booke familieværelser.

Hotel SUNRISE Remal Resort
Rigtig populært hotel ud til stranden i Sharks Bay – dejlige pools og mange aktiviteter og faciliteter.

Luksus

Hotel Pickalbatros Palace Resort
Større resort med all inclusive af høj standard beliggende lige ud til privat strand – lækre pools og masser af aktiviteter.

Hotel Magic World Sharm by Jaz
Lyst og åbent resort med lækre poolområder og beliggenhed ud til skøn strand – all incluisve og mange faciliteter.

Mit valg

Hotel SUNRISE Remal Resort

Hotel SUNRISE Remal Resort er et topvalg i Sharm el-Sheikh. Her bor du lækkert lige ud til stranden med god snorkling. Du kan booke familieværelser, og god all inclusive med mulighed for at spise á la carte er inkluderet.

Fantastisk poolområde med vandrutsjebaner og flere aktiviteter. Se billeder og priser på Hotel SUNRISE Remal Resort.

Puder, tæpper og vandpiber på en af Sharm el-Sheikhs barer

Seværdigheder og aktiviteter

Sharm el-Sheikh har både gode seværdigheder og mange aktiviteter. Mht. førstnævnte så er det et must at henvende dig til en tourudbyder eller måske dit hotel for at opleve alt det, der ligger udenfor turistområdet.

Af hensyn til sikkerheden kan du ikke tage på udflugt på egen hånd. Hos tourudbyderne (eller via dit hotel) kan du som regel vælge mellem privat- eller gruppeture.

Husk snorkeludstyret – i Naama Bay kan du gå lige ud fra stranden og se flotte fisk

Af aktiviteter er dykning og snorkling langt det mest populære. Der er masser af muligheder for at opleve livet under havoverfladen uanset om du bare vil snorke eller tage med på liveaboard.

I turistområdet finder du flere forlystelsesparker, men du har også mulighed for at tage med på jeepsafari på Sinai-halvøen, hvor et populært stop er Colored Canyons, der er et betagende landskab.

Old Market

Andre steder i verden ville markedet i den oprindelige by Sharm el-Sheikh næppe være en attraktion, men det er et af få steder, du kan indsnuse lidt lokal atmosfære.

Udover frugt og grønt er det dog mest souvenirs og turist tingel-tangel, der bliver solgt. Højdepunktet er den fine moské, men tag en tur rundt i gaderne, der kan være et fint afbræk fra solstolen.

Ras Mohammad Nationalpark

På den absolut sydligste del af Sinai-halvøen ligger nationalparken Ras Mohammad. Det er et helt øde område, hvor man prøver at beskytte det maritime liv, der består af bl.a. fisk, koraller og skildpadder.

De fleste besøger Ras Mohammad på en snorkeltur, hvor man hopper i havet fra båden. Der er et fantastisk undervandsliv med chance for at spotte hajer. Det er muligt at besøge nationalparken fra landsiden, men det er den fremragende snorkling og dykning, der er højdepunktet.

Der er supergode snorkelmuligheder i Sharm el-Sheikh – her ved Ras um Sid, der ligger tæt på Ras Mohammad

Skt. Katarina Klostret

Omtrent midt på Sinai-halvøen og ca. 200 km (i køreafstand) nord for Sharm el-Sheikh ligger Skt. Katarina-klostret, der opført i midten af 500-tallet er det ældst permanent beboede kristne kloster i verden.

Skt. Katarina-klostret er på UNESCOs verdensarvliste og ligger ved foden af Sinaibjerget, hvor Moses ifølge det nye testamente modtog de 10 bud. Bjerget er derfor helligt i både islam, jødedommen og kristendommen.

I Skt. Katarina-klostret kan du bl.a. se den brønd, hvor Moses angiveligt mødte sin kone og endda den brændende busk, hvor Gud bad Moses om at føre israelerne ud af Egypten.

Der er adskillige myter og fortællinger forbundet med Skt. Katarina-klostret. Store dele af klostret er dog lukket af for besøgende, men med tanke på dets betydning og historie er det stadig et spændende sted at besøge.

Skt. Katarina-klostret besøges ofte på en jeepsafari, men du kan også tage på udflugter, der er dedikeret klostret. Populært er det også at bestige Sinaibjerget, hvor du finder flere gode vandreruter. Mange begynder opstigningen tidlig morgen for at være på toppen ved solopgang.

Dahab

En god udflugt kunne også gå til den lille by Dahab, der ligger ud til Aqaba-bugten på Sinaihalvøens østkyst. For år tilbage var Dahab kendt som et sted på hippieruten, men i dag er byen centrum for både kunstnere og dykkere.

Dahab er hyggelig og meget anderledes end Sharm el-Sheikh. Du kan besøge gallerier og hænge ud på en af byens hippe cafeer. Det er muligt at rejse til Dahab på en charterrejse – byen er et godt valg til en lidt anderledes ferie i Egypten.

Kairo

Fra Sharm el-Sheikh er det muligt at besøge hovedstaden Kairo. Der er ofte tale om pakketure med en eller to overnatninger, hvor man besøger de største seværdigheder, som selvfølgelig inkluderer pyramiderne og sfinxen.

Andre attraktioner kunne være det egyptiske museum, en tur i bazaren, papyrusværksteder og en eller flere af Kairos berømte moskéer.

Der er tale om ture med et tætpakket program med måltider og overnatning inkluderet. Jeg anbefaler minimum to nætter, men gerne flere. Der er masser at opleve i Kairo. Læs meget mere om byen i min Kairo rejseguide.

Sharm el-sheikh rejseguide
Området ved Skt. Katarina-klostret midt på Sinaihalvøen er goldt og bjergrigt

Mad og drikke

I turistområderne finder du mad fra det meste af verden. Også de store hoteller har en eller flere restauranter, som typisk er mere turistorienteret. Der er selvfølgelig også egyptiske restauranter – et fint valg, der som regel også er billigt.

I Sharm el-Sheikh tilbyder mange hoteller all inclusive. Her kan du godt regne med, at kvaliteten på maden nogenlunde følger antallet af stjerner på hotellet.

Der er ofte tale om store buffeter, men de bedste hoteller tilbyder også á la carte restauranter, hvor bordbestilling ofte er nødvendigt.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Luxor – rigtig god restaurant på Soho Square. Luxor er et lidt pænere sted, hvor du kan få skøn egyptisk mad. Man har især specialiseret sig i grillede specialiteter. Ikke kun kød, der er også muligheder for vegetarerne. Kun åben til aftensmad.

Fairuz – på Fairuz får du lækker libanesisk/mellemøstlig mad. Det er et uformelt sted, hvor du bl.a. kan prøve meze, der er en række småretter, som man kan dele med sine medspisere. Der er mange andre ring på menukortet – f.eks. kafta, tabouleh, mousakka og frisk fisk og skaldyr. I Naama Center.

The Beach Luxury Club – i Coral Bay, bugten nord for Naama Bay, ligger den moderne The Beach Luxury Club, der serverer rigtig god mad. Et fint sted, hvis du vil have international mad i pæne omgivelser. Her får du også god fisk og skaldyr. Der er åben til frokost og aften.

Sharm el-Sheikh har en fint aften- og natteliv uden dog at være et partysted. Du kan besøge en af de hyggelige barer langs promeden i Naama Bay, tage på engelsk pub eller danse på en af natklubberne på de bedre hoteller.

Den lille by Dahab er bestemt et besøg værd

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh kan besøges året rundt. Mest behageligt er det måske forår og efterår, hvor temperaturen ligger på 28-35 °C. Sharm el-Sheikh har meget varme somre med temperaturer på langt over 35 °C – i perioder over 42 °C. Året rundt falder der kun ganske lidt nedbør.

Rejser du til Sharm el-Sheikh i vinterperioden, så vær opmærksom på, at nætterne kan være kølige. Husk en lun trøje.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Sharm el-Sheikh. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den egyptiske møntfod hedder pund, der er opdelt i piastre. I Sharm el-Sheikh ligger en del kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Det er altid en god idé at have kontanter på dig til drikkepenge eller hvis du skal handle på markederne.

Netop drikkepenge er meget udbredt i Egypten. Fra tjenere, taxachauffører, rengøringspersonale og toiletvagter – alle forventer de drikkepenge. Jeg har endda flere gange været ude for at mennesker på gaden kom og bad om bakshish.

EL

I Egypten kan du være ude for, at man bruger en anden type stik end i Danmark, og her er en adapter er nødvendig. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Sharm el-Sheikh rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Sharm el-Sheikh rejseguide. Du kan læse meget mere på egypt.travel, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *