Damai Rejseguide

Damai Beach ligger på den nordvestlige del af Borneo tæt på den større by Kuching. Damai er som sådan ikke et rejsemål i sig selv, men er førstevalg til nogle dages afslapning efter en spændende rundrejse.

Denne del af Borneo har masser af gode oplevelser, og her kan Damai Beach være et godt udgangspunkt. Læs meget mere i min Damai Beach rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til Travelguru.

damai rejseguide
På Santubong-halvøen kan du spotte dyr – her en fin langur

Transport

Ind og ud

Hovedlufthavnen på den vestlige del af Borneo ligger lige udenfor Kuching. Fra København kan du flyve til Kuching med kun ét stop med Singapore Airlines.

Lufthavnen i Kuching har også en stribe ruter til regionale byer. F.eks. Miri, Penang, Kota Kinabalu og Kuala Lumpur. Søg og sammenlign flybilletter her.

Du kommer nemmest fra lufthavnen til Damai med privat transfer – få et tilbud lige her.

At komme rundt

Vejen fra Kuching ender ved Damai Beach, der er forholdsvis lille. Du kan nemt gå rundt til de få seværdigheder, der er. Dog kræver det en vis kondition at vandre på Santubong-halvøen (læs mere om det længere nede på siden).

Vil du se noget andet end Damai Beach, så har du brug for transport. Du kan eventuelt få dit hotel til at hjælpe eller finde en ledig taxi uden Sarawak Cultural Village.

damai rejseguide
Markederne bugner af frisk frugt og grønt

Overnatning

Damai har kun to overnatningssteder. Det langt største af dem er Damai Beach Resort, som rigtig mange rejsebureauer benytter. Det er et sted, der virker træt, men selvom alternativet i mine øjne er væsentlig mere spændende, så er det bestemt ikke alle, der vil finde det godt nok.

Vi taler om Permai Rainforest Resort, der er basic (dog med eget bad) og sine steder slidt, men alene de fantastisk beliggende stolpehuse i junglen for foden af Mount Santubong er grund nok til at vælge stedet.

I den ganske lille by Santubong ca. 5 km mod syd er der også en række steder at bo. Et fint alternativ, hvis du ikke behøver at bo ved stranden i Damai. Prisniveauet er rimeligt, men ikke value for money som i f.eks. Thailand eller Vietnam.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Damai, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Mellemklasse

Permai Rainforest Resort – Damai Beach
Damai Beach Resort – Damai Beach
The Village House – Santubong ca. 7 km fra Damai

Luksus

Cove 55 – Santubong ca. 12 km fra Damai

Mit valg

Permai Rainforest Resort

Ikke helt så billigt som tidligere, men Permai Rainforest Resort er stadig det absolutte førstevalg. Her bor du i stolpehuse i trætoppene med udsigt over havet. Det er sådan Borneo skal opleves. Husene har eget bad og toilet foruden en god terrasse. Se billeder og priser på Permai Rainforest Resort.

Mit valg: Permai Rainforest Resort

Seværdigheder og aktiviteter

Som du nok allerede har gættet, så er Damai Beach lille med kun få attraktioner. Til gengæld er du ikke langt fra spændende oplevelser i og omkring Kuching, der er hovedby i Sarawak-provinsen.

Damai har til gengæld flere gode aktiviteter. Først og fremmest, så indbyder beliggenheden ved foden af Mount Santubong til gode vandreture. Lige syd for Damai ligger også en god golfbane, der kan være en spændende udfordring.

Stranden ved Damai er ikke specielt god og stærkt påvirket af tidevandet. Pas på sten, klipper og koraller, der kan være skarpe.

Sarawak Cultural Village

På trods af Damais størrelse og følelsen af at være lidt forladt, så er det her, du kan besøge en af den vestlige Borneos største seværdigheder.

Sarawak Cultural Village er et stort friluftsmuseum med fokus på regionens mange stammefolk. Du kan lære mere om kultur og historie blandt de mange stammer i form af udstillinger, åbne værksteder og traditionelle huse.

Der er også danseshows og nogle gange workshops. Sarawak Cultural Village kan nemt tage flere timer at besøge. Det er et meget populært sted for både lokale og turister.

Santubong-halvøen

Damai Beach ligger som nævnt ved foden ad Mount Santubong, hvor vejen fra Kuching ender. Santubonghalvøen er et imponerende sted med tæt jungle og flere vandfald.

Bjerget er 810 meter højt og mål for de mere erfarne vandrere (rød rute). Der er også nemmere ruter i skoven, men vil du op på toppen, så kræver det god kondition og halvanden til to timers vandring i kvælende og fugtig hede. Husk masser af vand – jeg taler af erfaring – min tur ved Santubong var lige ved at ende galt pga. dehydrering.

Flere steder er der indgang til stier og ruter, der er opdelt i farverne blå og rød, hvor rød som nævnt er den sværeste. Du kan fange stierne ved f.eks. Permai Rainforest Resort.

damai rejseguide
Der er meget at se i Sarawak Cultural Village

Kuching

Hovedbyen i Sarawak-provinsen er Kuching. Det er en større by, der ved første øjekast kan synes lidt trist, men der er masser af spændende ting at se og opleve. Byen ligger ud til Sarawak-floden og er en religiøs og kulturel smeltedigel.

Kuching har et fremragende marked og en herlig kinesisk bydel foruden en lang række rigtig gode spisesteder. Du kan krydse floden for at se det lille Fort Margherita og opleve de små landsbyer.

Med andre ord: Kuching har alle de kulturelle oplevelser og seværdigheder, som Damai stort set er blottet for. Byen er et rigtig godt sted bare at gå rundt for at indsnuse den lokale atmosfære.

Semenggoh

En af hovedårsagerne til, at turisterne strømmer til Borneo er muligheden for at se orangutanger i deres rette element. På den vestlige del af Borneo kan den drøm gå i opfyldelse ved Semenggoh Nature Reserve, hvor der lever knap 30 halvvilde orangutanger.

Semenggoh ligger lige udenfor Kuching. Hver dag kan du bl.a. se fodringen af de imponerende aber, men da de er halvvilde er der ingen garanti for, at de dukker op. Der er et ganske lille informationscenter tilknyttet.

Bako Nationalpark

Borneo er berømt for sin næseaber. Dem kan du spotte i Bako Nationalpark. I fugleflugtslinje er der ca. 25 km mellem Damai og Bako, men det er en længere køretur, der går via Kuching.

Du kan måske finde transport i Damai – alternativt i Kuching. Bako Nationalpark er et fantastisk sted med vandfald, vandrestier, tæt jungle og altså mulighed for at se næseaber.

Kinesisk tempel i Kuching

Mad og drikke

Som med overnatning er der også kun et meget begrænset udvalg af spisesteder i Damai. De ligger samlet i det, der hedder Damai Central – et lille center med få butikker og en stribe spisesteder.

Som meget andet i området ser Damai Central lidt slidt ud, men udover restauranterne på Damai Beach Resort, så er det stedet at gå hen. F.eks. til Escobar, der både fungerer som bar, restaurant og hipt mødested for Kuchings bedre borgerskab.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Escobar – helt ud til havet i Damai Central ligger som nævnt Escobar, der er et rigtig godt sted til en aften i Damai. Lokal og vestlig mad samt mulighed for at snuppe en øl, drinks eller sundowner.

Barung Trisari – kommer du forbi landsbyen Santubong, så kig indenfor hos Trisari, hvor du får god lokal mad til billige penge. Der er bl.a. frisk fisk og skaldyr på menukortet.

Damai Beach er bestemt ikke noget partysted. Igen: besøg Escobar for øl, drinks eller cocktails alternativt Damai Beach Resort.

En af de skønne orangutanger i Semenggoh

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima ved Damai

Borneo ligger i det tropiske bælte, og du kan således opleve regn året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge Damai og det vestlige Borneo er sommermånederne, hvor du kan forvente 28-32 °C og høj luftfugtighed.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Damai. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den malaysiske møntfod hedder ringgit. I Damai Central ligger en kontantautomat med engelsk menu, der er nem at bruge. Medbring gerne lidt kontanter, hvis automaten skulle være tom. Kontanter er også en god idé, hvis du skal handle på markederne.

EL

I Malaysia bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Damai rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Damai rejseguide. Du kan læse meget mere om øen på sarawaktourism.com, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *