Hurghada Rejseguide

Sol, strand, snorkling og masser af tid til afslapning og familiehygge. Hurghada i Egypten ligger ud til Rødehavet og er kendt for sine kæmperesorts med tonsvis af aktiviteter og faciliteter.

Det er hoteller, som du ikke behøver at forlade for at få en sol- og badeferie, men jeg anbefaler, at du også besøger Hurghadas lokale bydele og måske tager på udflugt til Luxor og Kairo. To steder, der har seværdigheder i absolut verdensklasse.

Det og meget andet kan du læse mere om i min Hurghada rejseguide, som jeg håber, du kan bruge til din rejse. Velkommen til Travelguru.

hurghada rejseguide
Fristende krydderier på markedet

Transport

Ind og ud

Det er selvfølgelig muligt at lave din egen individuelle rejse til Hurghada med rutefly, hvor du mellemlander et sted i Europa eller flyver fra København til Kairo med Egypt Air.

Men det er bare så meget nemmere og stort set altid billigere at booke en charterrejse, hvor du flyver direkte til Hurghada og har hotel og transport inkluderet. Sidstnævnte kan tilkøbes hos de fleste rejsebureauer.

At komme rundt

Hurghada dækker et forholdsvis stort område. Vil du ind til byen kan du tage minibusserne, der kører i pendulfart op og ned ad kysten. Der er tale om lokalbusser, som du kan stoppe hvor som helst. En tur koster typisk 2,50 egyptiske pund uanset hvor langt du skal.

Du kan selvfølgelig også få dit hotel til at hjælpe med transport ind til byen eller til nogle af de mange aktiviteter. Også udflugter kan hotellet som regel være behjælpelige med.

Den gamle bydel El Dahar er bestemt ikke noget kønt syn – til gengæld kan du indsnuse lidt lokalstemning

Overnatning

Som nævnt i indledningen er Hurghada kendt for sine mange kæmperesorts, der typisk er henvendt til børnefamilier og de, der ønsker et stort udvalg af aktiviteter og faciliteter.

Mange af overnatningsstederne tilbyder all inclusive, og her kan du godt regne med, at kvaliteten følger hotelstandarden.

Hurghada er et godt valg til en god og billig ferie – her får du meget for pengene

Inden du finder det perfekte hotel til din ferie, så er det værd lige at blive klogere på byer og områder. Selvom du rejser til Hurghada, så bor du ikke nødvendigvis i eller omkring byen.

Langs kysten er der flere turistområder og nogle af dem kan godt ligge lidt afsides og/eller have ganske lidt liv udenfor hotelmuren.

Du kan kort læse om de forskellige områder her:

Hurghada

Hurghada består groft sagt af tre områder: El Dahar, der er den gamle bydel, Sekalla (eller Sigala), som er Hurghadas turistområde, og New Hurghada, der er den endeløse række af resort langs kysten syd for byen.

Få hoteller ligger i El Dahar, mens du kan finde flere resorts i Sekalla (hvor bl.a. Hurghada Marina ligger) og især i New Hurghada.

El Gouna

Den kunstigt skabte ferieby ligger ca. 30 km nord for Hurghada. Her er der ikke noget lokalliv overhovedet, men til gengæld en række dejlige resorts opført rundt om kanaler og laguner med tilhørende marina. Der er kun få cafeer og restauranter udenfor hotellerne.

Makadi Bay og Sash Hasheesh

30-35 km syd for Hurghada ligger Makadi Bay, hvor du finder flere kæmperesorts og lidt mere ro end i Hurghada. Der er kun få spisesteder udenfor hotellerne. Et par kilometer nord for Makadi Bay ligger Sash Hasheesh, der betragtes som Hurghadas eksklusive område.

Soma Bay

Ca. 15 km syd for Makadi Bay ligger Soma Bay delvist på en lille halvø med golfbane og store resorts. Heller ikke her er der meget lokalliv, men der er kun få minutter til den større by Safaga. Soma Bay er kendt for god surfing, og så bor du med koralrev lige ud for kysten.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Hurghada, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på f.eks. Sunweb, der tilbyder hoteller i alle områder og i alle kategorier – f.eks. vandland, boutique og kun-for-voksne.

Mellemklasse

The Three Corners Sunny Beach Resort – her får du virkelig værdi for pengene – dette hotel på stranden er til dig, der gerne vil have god kvalitet uden at det koster en formue
Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort – dejligt børnevenligt resort på stranden som du ofte kan booke til en rigtig god pris – her er bl.a. lækkert poolområde

Luksus

Casa Cook El Gouna – smagfuldt voksenhotel i lav bebyggelse på privat strand – her er bl.a. spa, fitness og swimmingpool
Hotel Steigenberger Al Dau Beach – lækker luksus til familieferien – kæmpe poolområde og masser af aktiviteter og faciliteter

Mit valg

Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort

Rigtig dejligt hotel lige ud til stranden. Mamlouk Palace er opført i lav bebyggelse rundt om et pragtfuldt poolområde. Der er mulighed for at booke familieværelser med plads til fem personer.

Her er masser af faciliteter, og all inclusive inkluderer alle fem restauranter. Se billeder og priser på Sentido Mamlouk Palace Resort.

hurghada rejseguide
Der ligger adskillige store resorts langs kysten i Hurghada

Seværdigheder og aktiviteter

Hurghada har ikke de helt store seværdigheder. Det er uden tvivl muligheden for en solsikker badeferie, der tiltrækker turister. Også dykkere og snorklere finder vej til kysten – Rødehavet har et mangfoldigt undervandsliv. Flere steder kan du tage et dykkercertifikat.

Husk at prutte kraftigt om prisen, hvis du handler på markedet

Vil du krydre badeferien i Hurghada med kultur og historie i verdensklasse, så anbefaler jeg på det kraftigste at bruge nogle dage i Luxor og/eller Kairo. Fra Hurghada kan du købe guidede pakketure til begge byer med transport, overnatning og eventuelt måltider inkluderet.

Hurghada By

Hurghada er ikke kun turisme. Der er tale om en original by, hvor du kan indsnuse lidt lokal atmosfære. Højdepunkterne er det farverige marked og en af byens moskéer – f.eks. Al Mina-moskeen eller Abdel-Moneim Riad Moskéen, der begge har adgang for ikke-muslimer.

Du kan også besøge den koptiske kirke og eventuelt overvære en gudstjeneste. Kopterne siges at være det oprindelige egyptiske folk, der blev kristnet for snart 2000 år siden.Byen har også et aquarium og hos Selkhet Papyrus, der er et slags galleri og læringscenter, kan du høre om produktionen af papyrus.

Ved aftentide er marinaen det naturlige samlingspunkt. Her ligger flere barer, butikker og restauranter på det bilfri strøg, der er fin til en slentretur.

Giftun-øerne

Strandene langt kysten nord og syd for Hurghada er dejlige, men de bliver bare endnu bedre på øerne i Rødehavet. Mest kendt er Giftun Islands, der består af flere mindre øer.

På den største af øerne ligger flere strandområder kendt som f.eks. Orange Bay og Mahmya Island (billedet øverst). Her finder du strande i ren verdensklasse – tænk hvidt sand og krystalklart vand med mulighed for at snorkle direkte fra kysten.

Hoteller og tourbureauer arrangerer flere forskellige bådtur til Giftun. Du bliver som regel sejlet til et af strandområderne, hvor der er mulighed for at få noget at spise. Du kan enten tilbringe dagen på strandene eller kombinere med snorkelstop undervejs.

Abdel-Moneim Riad Moskéen i El Dahar – den gamle bydel

Ørkentur

En tur ind i ørkenen er en populær udflugt. Der er flere forskellige muligheder og programmer. Du kan køre med f.eks. jeep eller quad bike i det golde landskab bestående af sand og røde småbjerge.

Udflugterne inkluderer typisk et besøg hos en beduinfamilie og/eller en tur på dromedarryg. Andre ture er de såkaldte dinner tours, hvor du spiser en traditionel middag i en beduinlejr. Dit hotel eller rejsebureau kan sandsynligvis være behjælpelige med at arrangere en ørkentur.

Aktiviteter

I og omkring Hurghada er der flere aktiviteter for store og små. Læs bare med her:

• Hurghada Aquarium
• Golf – der er to baner i El Gouna
• Undervandsbåd
• Sliders Cable Park
• Sindbad vandland
• Mini Egypt Park (miniatureland)

Kontakt dit rejsebureau eller receptionen på hotellet, hvis du vil prøve nogle af aktiviteterne.

En tur ud i ørkenen er en populær aktivitet

Mad og drikke

En meget stor del af de turister, der besøger Hurghada har en eller anden form for pension inkluderet på deres hotel.

Det kan være hel- eller halvpension eller all inclusive. Her kan du ofte vælge mellem flere forskellige spisesteder. Hovedrestauranten serverer typisk buffet, mens du andre steder kan bestille á la carte – eventuelt mod ekstra betaling.

Da jeg for mere end 25 år siden første gang besøgte Hurghada, var der ikke mange spisesteder udenfor hotellerne. Sådan er det ikke i dag, hvor du kan få mad fra det meste af verden.

Hurghada er dog stadig et sted, hvor de fleste spiser på deres resort. Vil du prøve noget andet end hotelrestauranten, så vend snuden mod Hurghada Marina, Sheraton Road eller turistgaden, der begynder ved den offentlige strand Old Vic mod syd ned til Siva Mall.

Jeg kan kun anbefale, at du prøver egyptisk/mellemøstlig mad, der er smagfuldt og virkelig lækkert. I Hurghada ligger f.eks. flere libanesiske restauranter.

Generelt er byen dog ikke noget gastronomisk paradis – også her er det værd at undgå de værste turistfælder.

Sofra Oriental – et af de steder du skal besøge for at smage egyptisk og mellemøstlig mad. Menukortet er stort og prisniveauet absolut rimeligt. Safra Oriental er også et godt sted for vegetarer. Ligger i Jaz Maladi Saraya Resort.

Gaucho Steak House – et godt sted hvis du ønsker store bøffer og et lidt pænere setup. Her er der kræset for anretningerne. Fin service, men forholdsvis dyrt. Der er åben til frokost og aften. På Youssef Affifi Street (i Siva Mall).

Beach Restaurant – glimrende spisested på stranden ved Iberotel Makadi Beach. Her består menukortet af europæiske retter, fisk og skaldyr og et udvalg til vegetarerne. Der er god service fra det venlige personale, der er med til at skabe god atmosfære. Åben til frokost og aften. På Safaga Road.

Hurghada har en lang række pubs, cafeer og barer, men ikke det helt store natteliv. Selvfølgelig kan du også finde diskoteker, men det er bestemt ikke en partyby.

Også på de fleste hoteller er der forskellige barer, som kan sørge for lidt at drikke. Nogle har også natklubber og underholdning i form af danseshows.

I Rødehavet kan du spotte masser af flotte fisk

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Hurghada

Hurghada kan besøges året rundt. Mest behageligt er det nok forår og efterår, hvor temperaturen ligger på 28-35 °C. Hurghada har meget varme somre med temperaturer på langt over 35 °C – i perioder over 42 °C. Året rundt falder der kun ganske lidt nedbør.

Rejser du til Hurghada i vinterperioden, så vær opmærksom på, at nætterne kan være kølige. Husk en lun trøje.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Hurghada. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den egyptiske møntfod hedder pund, der er opdelt i piastre. I Hurghada ligger en del kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Det er altid en god idé at have kontanter på dig til drikkepenge eller hvis du skal handle på markederne.

Netop drikkepenge er meget udbredt i Egypten. Fra tjenere, taxachauffører, rengøringspersonale og toiletvagter – alle forventer de drikkepenge. Jeg har endda flere gange været ude for at mennesker på gaden kom og bad om bakshish.

EL

I Egypten kan du være ude for, at man bruger en anden type stik end i Danmark, og her er en adapter er nødvendig. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Hurghada rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Hurghada rejseguide. Du kan læse meget mere på egypt.travel, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *