Playa del Inglés Rejseguide

Et af danskernes mest populære rejsemål er Playa del Inglés på Gran Canaria. Det er som regel i vintermånederne turisterne valfarter til den solsikre badeby, der har alt hvad der skal for en bekymringsfri ferie under sydens sol.

Her finder du velassorterede supermarkeder og kan vælge og vrage blandt et kæmpe udvalg af caféer, barer og restauranter – det er næsten som at være hjemme.

I og omkring Playa del Inglés er der også masser af aktiviteter og forlystelser. Kort sagt, så er byen et oplagt valg til en solrig ferie med alle fornødenheder inden for rækkevidde. Jeg anbefaler dog, at du også giver dig tid til at opleve alt det andet Gran Canaria har at byde på.

Det og meget mere kan du læse om i min Playa del Inglés rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Et varmt velkommen til Travelguru.

playa del ingles rejseguide
Torvet ved stranden og promenaden Paseo Maritimo

Transport

Ind og ud

Året rundt kommer du nemt til Gran Canaria fra Danmark. Flest booker en charterrejse med fly, overnatning og nogle gange transport inkluderet. Alle de større charterbureauer har Playa del Inglés på programmet.

Flere flyselskaber tilbyder også direkte ruter til Gran Canaria, hvis du hellere vil rejse på egen hånd. Her kan der dog være tale om sæsonruter, som kun flyves i højsæsonen. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du ikke lufthavnstransfer inkluderet i din rejse, så er der flere muligheder for transport til dit hotel. Du kan tage bussen – f.eks. linjerne 5, 66, 90 og 91. Se mere om linjer, priser og afgangstider på guasguasglobal.com.

Du kan også tage en taxi, men det nemmeste og mest bekvemme er en privat lufthavnstransfer som du kan booke hjemmefra til en fast pris. Her venter chaufføren på dig i lufthavnen og kører dig direkte til dit hotel. Du kan bestille præcis den type bil, du har brug for mht. bagage og antal personer.

At komme rundt

Gran Canaria har glimrende offentlig transport i form af busser, der dækker det meste af øen. De er nemme at bruge, og du køber billet hos chaufføren. Ha’ så lige penge som muligt. Brug linket ovenover for at se mere om den offentlige transport.

Vil du kun opholde dig i Playa del Inglés, så kan du gå rundt til de fleste områder i byen. Du kan dog få brug for transport, hvis dit hotel f.eks. ligger langt væk fra stranden eller hvis du vil fra by til by på sydkysten.

Taxi er altid en mulighed, men tjek muligheden for at tage bussen, hvis du f.eks. skal til Maspalomas eller Puerto Rico.

Stranden centralt i Playa del Inglés

Overnatning

Stort set al overnatning i Playa del Inglés består af hoteller og lejligheder lagt an på pakketurister. Heldigvis har de fleste charterbureauer i dag et bredt udvalg af overnatningssteder og følger de nyeste rejsetrends.

Det betyder, at du bl.a. kan finde hoteller med all inclusive, der kun er for voksne eller målrettet børnefamilierne. Der kan være flere andre segmenter, og der er stor sandsynlighed for, at du i det store udvalg kan finde et overnatningssted, som passer dig.

Du har selvfølgelig et større udvalg, hvis du rejser individuelt, men husk at sammenligne priser med en charterrejse. Booker du i god tid kan du måske få en billigere rejse i skoleferierne, hvis du er på egen hånd, men ellers er det svært at matche rejsebureauernes priser.

Når du skal booke hotel eller rejse er det altid en god ide at sammenligne værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad der er inkluderet – f.eks. måltider.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Playa del Inglés, som alle får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg hos et af charterbureauerne, der tilbyder hoteller i alle områder og i alle kategorier – f.eks. vandland, boutique og kun-for-voksne.

Budget

Lejligheder Africana – nyrenoverede lejligheder med lille pool tæt på stranden

Mellemklasse

Bungalows Tenesoya – dejlige lejligheder i lav bebyggelse rundt om hyggeligt poolområde – tæt på strand og centrum
Relaxia los Girasoles – populært nyrenoveret hotel med dejligt poolområde – tæt på centrum og ca. 1,4 km til stranden

Luksus

Hotel Santa Monica Suites – lyse moderne værelser med pragtfuld udsigt over sanddynerne – faciliteterne tæller spa, fitness og pool
Bohemia Suites & Spa – lækkert populært voksenhotel med spa og dejligt indbydende poolområde

Mit valg

Bungalows Tenesoya

På Tenesoya bor du i nyrenoverede bungalows, der næsten er en by i byen. Hotellet, der kun er for voksne, har en god swimmingpool i midten. På værelserne er der bl.a. tv, gratis wifi, møbleret terrasse og minikøkken med køleskab, elkedel og mikrobølgeovn. Se priser og billeder på Bungalows Tenesoya.

playa del ingles rejseguide
Sanddynerne i Maspalomas er flotte og en god oplevelse

Seværdigheder og aktiviteter

I selve Playa del Inglés er det småt med seværdigheder – her handler det i høj grad om sol og strand. Til gengæld finder du et hav af aktiviteter for både børn og voksne.

Gran Canaria har også smuk natur og hyggelige landsbyer – lej en bil og kør ud i det blå

Herunder kan du læse om aktiviteter og forlystelser tæt på Playa del Inglés, men andre muligheder tæller hyggelige Puerto de Mogán, en tur ind på den smukke og bjergrige midtø eller et besøg i hovedstaden Las Palmas.

Maspalomas’ sanddynder

De imponerende sanddyner, der deler Maspalomas og Playa de Inglés tænker du måske ikke som en seværdighed, men mere som en del af det enorme strandområde mellem byerne. Men sandørkenen er et unikt og enestående landskab, som du kan udforske på egen hånd eller på en dromedarsafari.

Går du på egen hånd gennem og over sanddynerne, så forbered dig. Turen er længere end du regner med, så husk en hat til hovedet og masser af vand.

Du kan som nævnt også tage på dromedarsafari i det smukke landskab. Turen varer 30-35 minutter og koster 15 € for voksne og 10 € for børn (3-12 år). Se mere på camellosafari.com om billetter og hvordan du kommer til Camello Safari Dunas.

Templo Ecumenico El Salvador

Det er de færreste, der forbinder badebyerne på sydkysten med kultur, men i Playa del Inglés kan du besøge kirken Templo Ecumenico El Salvador, der blev opført i 1971.

Kirken er officielt katolsk, men bliver også benyttet af andre grene af kristendommen som anglikanere og protestanter. Det er arkitekten Manuel de la Pena Suarez, der har tegnet kirken i moderne stil.

Værd at bemærke er indgangspartiet og især de farvede glasmosaikker designet af Giraldo. Udover messer kan du også overvære orgelkoncerter.

San Fernando-markedet (Maspalomas Marked)

San Fernando-markedet i udkanten af Maspalomas har i årevis været en af de mest populære aktiviteter. Det finder sted onsdag og lørdag og har åben fra kl. 8-14.

Det er primært et turistmarked med bl.a. tøj, bælter, tasker og smykker, men der er også diverse madvarer inklusive frugt og grønt. Personligt synes jeg de mange aloe vera-produkter er mest interessante. Husk at prutte om prisen.

Bemærk, at markedet midlertidigt er flyttet til pladsen ved Aguila Roja indkøbscenter i Playa del Inglés.

Lille del af San Fernando-markedet

Holiday World

Temaparken Holiday World henvender sig til hele familien. Her finder du bl.a. tivoli, bowling, biograf, escape room og meget meget mere. Der er også barer og spisesteder med eller uden karaoke.

Der er gratis adgang til Holiday World, hvor du kan indsætte penge på et kreditkort, som du kan bruge i hele temaparken.

Aqua Land

Aqua Land i Maspalomas er sydkystens populære vandland med kæmpepools og masser af sjov. Du kan hoppe på en af vandrutsjebanerne eller prøve en bølgepool. Der er flere andre adrenalinpumpende vandaktiviteter og en særlige børnezone, som gør det trygt at tage de mindste med. Der er også mulighed for at få noget at spise og drikke

Sioux City Park

Sioux City Park er en forlystelsespark med det vilde veste som tema. Her er en fuldt opbygget westernby med daglige shows som f.eks. bankrøverier og saloondans. Der er flere andre aktiviteter i Sioux City, som også har restaurant og en mindre dyrefarm.

Andre aktiviteter

Der er et hav af andre aktiviteter i Playa del Inglés og langs sydkysten generelt. Her kommer en stribe muligheder:

• Bowling
• Dybhavsfiskeri
• Hvalspotting
• Jetski
• Parasailing
• Paintball

Charmerende Puerto de Mogán er en god udflugt fra Playa del Inglés

Mad og drikke

Playa del Inglés har hundredvis af spisesteder med mad fra hele verden. Langt de fleste er turistrestauranter, der ikke har fokus på kvalitet, men på at bespise så mange mennesker som muligt på kort tid.

Det er især den type spisesteder, du finder i centrene, og du skal ikke tilbringe mange dage i byen for at finde ud af, at de har påfaldende ens menukort.

Heldigvis er det muligt at spise godt i Playa del Inglés. De sidste 10-15 år er der dukket en stribe bedre restauranter op, der gør en ære i at servere god mad.

Nogle af dem kan du læse lidt mere om herunder, men der er selvfølgelig andre gode spisesteder i byen. Tjek anmeldelser og lav lidt research, hvis det at spise godt på ferien er vigtigt for dig.

Prisniveauet i Playa del Inglés er bestemt rimeligt. På en almindelig restaurant kan du få en hovedret for 100-120 kr., hvor de bedre spisesteder er noget dyrere. Igen er det værd at se sig for – mange steder følger kvaliteten bestemt ikke prisen.

Anbefalelsesværdige restauranter

Tango Tapas – Tango Tapas er lige præcis sådan en restaurant man drømmer om at finde i Playa del Inglés. Her får du som navnet antyder god tapas i hyggelige omgivelser. Ofte er der underholdning i form af spansk musik. Kun åben om aftenen. På Calle La Palma (i området San Fernando).

Wapa Tapa – et andet godt sted at spise tapas er hos Wapa Tapa i Yumbo Centret. Det er dog et lidt dyrere sted. Wapa Tapa har udover det faste menukort også ugens specialiteter. Kun åben om aftenen og bordreservation anbefales. I Yumbo Centret på 2. etage.

Rias Bajas – Rias  Bajas er en gammel kending i Playa del Inglés, som du skal besøge for de rigtig gode fiske- og skaldyrsretter. Der er andet på menukortet, men bestil det, som restauranten er god til at lave. Venlig betjening og pænt vinkort. På Avenida Estados Unidos tæt på Yumbo Centret.

Nattelivet i Playa del Inglés er hektisk med alle muligheder for en festlig aften i byen. Du finder bl.a. klubber, diskoteker, irske og engelske pubs og stort set alle former for barer.

En stor del af nattelivet er koncentreret i centrene, hvor især Plaza og Yumbo har mange barer – begge steder i stueetagen. Yumbo centret er i øvrigt LGBT-segmentets foretrukne mødested.

Jeg anbefaler et besøg i Las Palmas, der bl.a. har en hyggelig gammel bydel

Praktisk information

Vejr og klima i Playa del Inglés

Playa del Inglés er et helårsrejsemål. Typisk rejser danskerne til byen om vinteren, hvor du kan forvente temperaturer på 20-23 °C. Sommermånederne er mere solsikre, og her ligger temperaturen på 25-28 °C.

Rejser du til Playa del Inglés om vinteren, så er det en god idé at huske en lun trøje til de kølige aftener. Vær også opmærksom på, at der ofte blæser en god vind langs byens strand.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Spanien bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger mange steder i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Spanien bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Spanien. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Playa del Inglés rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Playa del Inglés rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på grancanaria.com, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *