Las Palmas Rejseguide

las palmas rejseguide

De fleste forbinder Gran Canaria med sol, strand og kulørte drinks. Men den populære kanarieø har meget andet at byde på.

Udover den smukke natur på midtøen, så kan du i Las Palmas finde lækker mad og en række spændende historiske og kulturelle seværdigheder.

Det og meget andet kan du læse mere om i min Las Palmas rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til Travelguru.

las palmas rejseguide
Santa Catalina-parken har mere karakter af plads

Transport

Ind og ud

Året rundt er der adskillige fly fra Danmark til Gran Canaria. Lufthavnen hedder Gando og har koden LPS. Du kan vælge rutefly eller en charterrejse alt efter smag. Nogle ruter kan være sæsonruter og flyves kun i højsæsonen.

Vælger du rutefly, så husk at tjekke bagagereglerne og hvad der er inkluderet i prisen. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel i Las Palmas er der flere muligheder. De nemmeste er f.eks. taxi, privat transfer eller at leje en bil.

Du kan også tage offentlig transport. Buslinjerne 1, 5, 11 og 60 kører forskellige ruter, men forbinder alle lufthavnen med den store busstation i Las Palmas, der ligger under Santa Catalina-pladsen.

At komme rundt

Vil du opleve lidt af det Gran Canaria kan byde på, så skal du leje en bil. Du kan hente bilen i lufthavnen, men har selvfølgelig også mulighed for at leje en bil i Las Palmas i en eller flere dage.

Gran Canaria har faktisk glimrende offentlig transport. Som nævnt ligger Las Palmas store busstation under jorden på Santa Catalina-pladsen.

Fra Las Palmas er der adskillige ruter til en lang række byer på Gran Canaria – du kan se ruter, priser og afgangstider på guaguasglobal.com.

Lokalt i Las Palmas kører de gule lokalbusser. Find alle ruter her. Uanset hvilken bus du tager, så kan du køre billet i bussen hos chaufføren. Medbring så lige penge som muligt.

Den bilfri shoppinggade Triana i bydelen af samme navn

Overnatning

Gran Canarias turisteventyr begyndte i Las Palmas. Det var her solhungrende europæere rejste til, når de skulle have sol på kroppen i de kolde og mørke måneder. Adskillige hoteller skød op langs hovedstranden Las Canteras, der dengang som nu er omdrejningspunktet for byens turisme.

Dyrest er det selvfølgelig at bo ud til promenaden med udsigt til Las Canteras. Der er billigere alternativer rundt om i byen, hvor du finder alt fra guesthouses til dejlige boutiquehoteller.

Inden du kigger efter overnatning i Las Palmas, så skal du overveje om du vil bo ved stranden (Las Canteras) eller i de gamle bydele Triana og Vegueta. Der er ca. 5 km fra Las Canteras til de gamle bydele.

Lejer du bil, så husk også at tjekke om du kan parkere der, hvor du overvejer at booke overnatning.

Du kan altid rejse til Las Palmas på en individuel rejse, men du har også mulighed for at vælge en charterrejse, hvor fly og hotel er inkluderet. Du kan som regel også tilkøbe lufthavnstransfer og på den måde have alt ordnet hjemmefra.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Las Palmas, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Bemærk, at nogle af hotellerne også kan bookes som charterrejse – f.eks. Royal Hideaway Santa Catalina, men også den mangeårige favorit Bull Reina Isabel, der ligger direkte på strandpromenaden.

Budget

Santa Ana Suite & Rooms – populært sted i Vegueta – vælg mellem flere forskellige værelsestyper
Valentina Beach – moderne lejlighedshotel ved Las Canteras til en rigtig god pris

Mellemklasse

Wawia Hotel – kun for voksne et stenkast fra Las Canteras – lyst og moderne indrettet
Lemon & Soul – skønt mellemklassehotel med lyse moderne værelser – tæt på Las Canteras

Luksus

Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel – eksklusivt hotel med lækker indretning – her er bl.a. spa, pool, bar og restaurant
Boutique Hotel Cordial La Peregrina – lækkert designhotel med topservice og god beliggenhed i Triana

Mit valg

Boutique Hotel Cordial La Peregrina

Dig, der har fuldt med her på siden ved, at jeg altid rejser forholdsvis billigt. Men i Las Palmas er mit valg af hotel lidt dyrere uden at det dog vælter budgettet.

Boutique Hotel Cordial La Peregrina er bare superlækkert og med god beliggenhed i de gamle bydele. Og så kan det ofte bookes til en god pris. Udover de lækre værelser, så er hotellets tagterrasse højdepunktet. Et cool sted med liggestole og swimmingpool. Se pris og billeder på Boutique Hotel Cordial La Peregrina.

Flotte huse i Vegueta

Seværdigheder

Las Palmas har som nævnt i indledningen flere rigtig gode seværdigheder. Byen er groft sagt delt i to med strand- og turistområdet i nord og de gamle bydele Triana og Vegueta ca. fem kilometer mod syd.

Husk også at leje en bil for at udforske Gran Canaria

Udover de nævnte seværdigheder herunder, så kan du også deltage i aktiviteter som f.eks. byvandringer, køre hop-on-hop-off bus, tage med på bådture eller besøge akvariet Poema del Mar.

Las Canteras og Santa Catalina Parken

Las Palmas hovedstrand hedder Las Canteras. Som nævnt var det her de første turister slog sig ned langt væk fra den europæiske vinter, men da vejret viste sig bedre på sydkysten, forsvandt de hurtigt igen.

I en årrække fremstod Las Palmas lidt trist og forladt, men et tiltrængt makeover og nye investeringer har gjort byen hip igen. I dag tiltrækker Las Palmas de turister, der finder god mad og kulturelle seværdigheder lige så vigtige som sol og strand.

Omdrejningspunktet for turisterne er stadig Las Canteras, der er en glimrende strand og fuldt på højde med dem på sydkysten. Ad de smalle gader kommer du til Santa Catalina Parken, der er flankeret af en lang række cafeer.

Triana

Las Palmas gamle bydele ligger 4-5 km syd for Las Canteras. Først kommer du til Triana, der er mest kendt for sin lange gågade, der er et af byens vigtigste shoppingområder.

Triana har en lang række gader, hvor du bl.a. finder gode spisesteder og listige barer. To centrale steder i bydelen er San Telmo-parken og Plaza de San Francisco med busten af Christopher Columbus.

Vegueta

Syd for Triana, over den travle gade, ligger Vegueta, der historisk er den mest interessante bydel. Det var her ved den lille kirke San Antonio Las Palmas siges at være grundlagt.

Inden du går på opdagelse i de hyggelige gader, så slå et smut forbi markedet Mercado de Vegueta, hvor du kan se de lokale på slap line, når de shopper bl.a. kød, specialiteter og frugt og grønt.

Vegueta har også flere kunstmuseer, hvor det vigtigste nok er CAAM – Atlantisk Museum for Moderne Kunst, hvor du kan se værker af primært spanke og kanariske kunstnere.

Casa de Colon – Columsbus Hus i Vegueta

Casa de Colón

En af Las Palmas største seværdigheder er Casa de Colón, der også kaldes Columbus Hus. Her er der i dag indrettet museum, hvor du bl.a. kan lære om Christopher Columbus, der som bekendt opdagede Amerika i 1492.

Kanarieøerne var et vigtigt stop for søfaren inden turen over atlanten – han har provianteret i både Las Palmas og på La Gomera. På museet kan du også høre mere om bl.a. Gran Canaria og byen Las Palmas.

Casa de Colón er et pragtfuldt hus med mange flotte detaljer. Bemærk balkonerne og det flotte loft. Casa de Colón ligger på den ganske lille Columbus Square overfor kirken San Antonio.

Santa Ana Katedralen

Et af de smukkeste steder i Vegueta er Plaza de Santa Ana, der er flankeret af flotte ældre bygninger, som passer perfekt til hovedattraktionen: Santa Ana Katedralen, der ligger i den ene ende af pladsen.

Katedralen blev grundlagt omkring år 1500 og dengang opført i sengotisk arkitektur. I dag er Santa Ana et mix af stilarter, hvor også nyklassicistisk (udvendigt) og nyrenæssance er repræsenteret.

Indenfor er katedralen enkel i forhold til de fleste andre katolske kirker, men bemærk søjlerne og de fine glasmosaikker. Du kan tage elevatoren op i kirketårnet, hvorfra du har en flot udsigt.

las palmas rejseguide
Santa Ana Katedralen i Vegueta

Mad og drikke

Gran Canarias bedste restauranter finder du i Las Palmas. I hvert fald hvis du vil prøve det spanske og kanariske køkken, som jeg kun kan anbefale.

De fleste andre steder på øen, især på sydkysten, er spisestederne udelukkende henvendt til turister, men sådan er det ikke i Las Palmas. Her har du mulighed for at møde de lokale.

For en autentisk oplevelse skal du søge ned i de gamle bydele Vegueta og Triana. Her finder du flere rigtig gode restauranter og tapasbarer, hvor du kan gå ombord i de spændende menukort.

Har du ikke allerede prøvet en tapasbar, så er det bestemt en af de ting, du skal prioritere. Her kan du sidde i baren (der er typisk også mulighed for at sidde i restauranten) og prøve de lækre småretter. Nogle tapas fås i både hel og halv størrelse.

Las Palmas er i høj grad stadig en turistby og ikke alle spisesteder omkring Las Canteras har fokus på kvalitet og original mad. Som altid er det værd at undgå turistfælderne.

Prisniveauet er bestemt rimeligt. På en almindelige restaurant kan du få en hovedret for 15-25 €.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Hermanos Garcia – Hermanos Garcia ligger flere steder i Las Palmas. Her får du god og billig kanarisk mad, hvor især menu del dia, dagens menu, er lidt af et røverkøb. Her får du tre retter inkl. kaffe for 12-15 €. På Calle Juan Manuel Durán González (ved Plaza de Espana).

Tasca Galileo – god tapas kan du smage på Tasca Galileo, der er en enkel og billig restaurant. Du kan vælge mellem de lækre hapsere på tavlen – nogle tapas fås i både hele og halve portioner. Tasca Galileo ser ikke ud af noget udefra, men maden er god og autentisk. På Calle Galileo 13 (tæt på promenaden).

Restaurante Deliciosa Marta – så til noget helt andet. Deliciosa Marta er en pænere restaurant i Triana, der laver skøn mad fra Spanien/Middelhavet. God service og fint vinkort. På Calle Escritor Benito Pérez Galdós 33.

Ingen behøver at tørste i Las Palmas. Her finder du alt fra vermutbarer og engelske pubs med livefodbold til natklubber og hippe cocktailbarer. Langt det største udvalg finder du langs Las Canteras, mens det ikke overraskende bliver mere lokalt i Triana og Vegueta.

Corquetas – en klassisk tapasret

Praktisk information

Vejr og klima i Las Palmas

Las Palmas er et helårsrejsemål. Typisk rejser danskerne til byen om vinteren, hvor du kan forvente temperaturer på 18-21 °C. Sommermånederne er mere solsikre og her ligger temperaturen på 24-26 °C.

Rejser du til Las Palmas om vinteren, så er det en god idé at huske en lun trøje til de kølige aftener.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Spanien bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Spanien bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Spanien. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Las Palmas rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Las Palmas rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på grancanaria.com, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *