Puerto de la Cruz Rejseguide

De fleste kender nok Puerto de la Cruz som en af Kanarieøernes mange turistbyer, der synes at tilbyde fuldstændig det samme: sol og strand kombineret med hektisk natteliv og tvivlsomme restauranter.

I Puerto de la Cruz er der dog mere at komme efter. Ved første øjekast vinder byen ingen skønhedskonkurrence, men gemt under masseturismens forlorne lag, kan du finde spændende historie, charmerende huse og glimrende spisesteder.

Det og meget mere kan du læse mere om i denne Puerto de la Cruz rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til.

Puerto de la Cruz rejseguide
Strandene i Puerto de la Cruz er smukke, men ikke specielt badevenlige

Transport

Ind og ud

Fra Danmark er det heldigvis ikke svært at komme til Tenerife og Puerto de la Cruz. Øen er et populært rejsemål hos de fleste danske charterbureauer, men du kan også nemt rejse til Tenerife på egen hånd.

Især om vinteren er der sæsonruter fra de danske lufthavne – alternativt er det nødvendigt med en mellemlanding et sted i Europa. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til Puerto de la Cruz er der flere muligheder. Billigst er det med offentlig bus. Linje 343 er eneste bus til Puerto de la Cruz. Turen tager ca. halvanden time og koster knap 15 €.

Taxi koster ca. 110 €, men du har også mulighed for at booke en privat lufthavnstransfer. I denne Puerto de la Cruz rejseguide anbefaler vi at leje en bil som du kan hente i lufthavnen.

At komme rundt

For at komme rundt i Puerto de la Cruz kan du nemt gå – større er byen ikke. Som nævnt er det en rigtig god ide at leje en bil på Tenerife. Øen har adskillige gode seværdigheder og med en bil kan du besøge dem i eget tempo.

Sådan kan Puerto de la Cruz også se ud – den nye del af byen

Overnatning

Fra bed & breakfast og guesthouses til luksusresorts og lækre boutiquehoteller. På trods af byens størrelse, så har Puerto de la Cruz et stort udvalg af overnatningssteder.

Er du til charterrejser, hvor du har fly, hotel og måske transport inkluderet, så er det bare om at finde et hotel og en afgang, der passer dig. Du kan bo i centrum eller vælge at bo landligt i en af de gamle haciendaer – en unik oplevelse.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder i Puerto de la Cruz

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Puerto de la Cruz, der alle får gode anmeldelser fra tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com eller booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

The Cute Apartment – Central beliggenhed ca. 250 m fra stranden
Casa Maria – Ved Loro Parque ca. 15 minutters gang til centrum

Mellemklasse

Apartamentos Tigaiga Suites – Populært hotel med pool ca. 15 minutters gang fra centrum
DWO Nopal – Central beliggenhed i hjertet af Puerto de la Cruz

Luksus

Hotel Botánico y Oriental Spa Garden – Et af Tenerifes bedste hoteller. Lækker luksus med spa.
Hotel Atlantic Mirage Suites & Spa – Hotel kun for voksne ca. 1 km fra centrum

Mit valg

DWO Nopal

Vil du bo i centrum af Puerto de la Cruz, så skal du vælge DWO Nopal, der får topanmeldelser. Her kan du vælge mellem flere forskellige værelsestyper – bl.a. familieværelser. Personalet er rigtig venlig og hotellet har swimmingpool på taget. Se billeder og priser på DWO Nopal.

Puerto de la Cruz rejseguide
Kapellet San Telmo fra 1626

Seværdigheder og aktiviteter

Udover byens fine gamle huse, så har Puerto de la Cruz ikke de halt store seværdigheder. Masseturismen har også gjort sit indtog her, hvor du i omegnen kan finde en stribe forlystelsesparker inklusive den populære Loro Parque.

Kanarieøerne er kendt for sine strande, men kysten ved Puerto de la Cruz består primært af klipper. Byens få strande er med sort lavasand, og selvom de er smukke, så er badevenligheden ikke i top.

Husk at leje en bil for at opleve Tenerifes smukke natur!

Du kan til gengæld snuppe en dukkert i det enorme poolanlæg Lago Martianez, der er tegnet af den berømte arkitekt Cesar Manrique, som kom fra Lanzarote.

Byens livsnerve er Paseo de San Telmo, promenaden, der løber langs kysten i centrum. Det er her turister og lokale blander sig med hinanden, men du kan også se flere af byens historiske bygninger.

Byens historiske huse

Puerto de la Cruz kan dateres til begyndelsen af 1600-tallet. Mange huse fra den tid er heldigvis bevaret, og et af dem er det gamle toldhus, der nu fungerer som turistinformation i stueetagen med et lille museum med nutidskunst ovenpå. På Paseo de San Telmo skal du også se det lille kapel San Telmo fra 1626. I dag fungerer kapellet som tysk-katolsk kirke.

I Puerto de la Cruz’ gamle bydel er pladsen Plaza de Charco et pragtfuldt åndehul. Pladsen er omringet af palmer og laurbærtrær og har en række spisesteder. Sæt dig på en bænk og nyd dagliglivet og de skønne kanariske huse med små træbalkoner.

Kirken Nuestra Senora de la Pena Francia er byens vigtigste. Den er opført i 1684 og indeholder bl.a. smukt træarbejde.

Den Botaniske Have

Puerto de la Cruzs botaniske have, Jardin Botánico, byder ikke bare på smukke blomster og planter, men også på interessant historie. Haven blev grundlagt i slutningen af 1700-tallet af den daværende Kong Carlos, der hjembragte et utal af arter fra hele verden.

Den botaniske have var tænkt som et sted, hvor planterne kunne “komme sig” inden de skulle videre til det spanske fastland. Klimaet på Tenerife var perfekt, og i dag har haven stadig et stort antal planter fra hele verden. Tæt på den botaniske have ligger i øvrigt en orkidépark.

Taoroparken

En anden fin naturoplevelse er Taoroparken, der er byens største. Det er et kuperet område, men når du har forceret trapperne op til toppen af parken, bliver du belønnet med den smukkeste udsigt over Atlanterhavet og Puerto de la Cruz.

Orotavadalen

Orotavadalen ligger lige udenfor Puerto de la Cruz. Faktisk hørte byen under La Orotava, der i gamle dage var det administrative centrum. Selve byen La Orotava er charmerende og har en række pragtfulde gamle huse.

Dalen er berømt for sin utrolige frodighed. Her dyrkes alverdens frugter og grøntsager, men du kan også besøge en af områdets vingårde.

Las Cañadas og Pico de Teide

Naturen på Tenerife er enestående smuk. Alle der besøger øen skal unde sig selv en tur op til Spaniens højeste bjerg Pico de Teide (3718 m). Det imponerende sneklædte bjerg ligger i Las Cañadas Nationalpark, hvis månelandskab er af en anden verden.

Området er populært for vandrere med ruter i næsten alle sværhedsgrader. For at besøge toppen af bjerget kan du tage kabelbanen. Du kan nemt selv besøge området – kør tidligt afsted for at få en parkeringsplads. På vej op til toppen er det tydeligt, hvordan landskabet skifter karakter. Fra det subtropiske lavland til et mere alpint landskab på toppen af bjerget.

Puerto de la Cruz rejseguide
Tenerife byder på fantastisk smuk natur

Mad og drikke

Også i Puerto de la Cruz kan du finde en lang række tvivlsomme turistrestauranter, men heldigvis også skønne lokale spisesteder, der sætter en ære i at lave god mad.

Køkkenet er et mix af Afrika, Sydamerika og selvfølgelig det spanske fastland. Du kan bl.a. få fremragende fiskeretter, men Tenerife er også kendt for linser, stuvninger, gedeost og kartoffelkroketter med skinke.

Der er masser af lækker mad at kaste sig over, men du kan næsten ikke undgå at få serveret alle turisters favoritspise på de kanariske øer: Papas arrugadas con mojo. Rynkede kartofler med mojosauce, der kan være rød eller grøn. Det er den røde, der bare smager himmelsk.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Confradia de Pescadores – skøn fiskerestaurant drevet som et kooperativ af byens fiskere. Her spiser du med flot udsigt over havet. På Calle Los Lonjas 5.

Restaurante La Carta – rigtig populær restaurant, der serverer lokal/spansk/fusionsmad lavet af friske råvarer. På Calle San Felipe 53.

Regulo – i en pragtfuld gammel bygning ligger Regulo, der lavet enkel kanarisk mad. Et godt spisested, der også tiltrækker lokale. På Calle de Perez Zamora 16.

Puerto de la Cruz er ikke en partyby, men der er mange muligheder for at snuppe en drink eller en glad aften i byen. Her finder du alt fra lækre cocktailbarer til engelske pubs med livefodbold på storskærm.

Ingen rejse til Tenerife uden et besøg på Spaniens højeste bjerg Pico de Teide

Praktisk information

Vejr og klima i Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz kan besøges året rundt. Byen ligger nord for Teide og har et lidt andet klima end turistbyerne langs sydkysten. I Puerto de la Cruz kan det være køligt i vintermånederne, hvor temperaturen typisk ligger på 16-20 °C.

Allerede i marts begynder temperaturen at stige og sommermånederne er varme og solrige. Forvent temperaturer på 24-28 °C.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Spanien bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Spanien bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Spanien. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Puerto de la Cruz rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Puerto de la Cruz rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på visitpuertodelacruz.es, der er den officielle turistguide.

Kommentarer

  1. Avatar Michael

    Vi har besøgt Puerto 5 gange nu og foretrækker klart byen i forhold til sydkysten. Fine forslag til restauranter – jeg kan anbefale Taller de Seve Diaz. Virkelig lækker mad til en rimelig pris. /Michael

    1. Tak for tippet Michael 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *