Tenerife Rejseguide

Tenerife er Kanarieøernes mest alsidige feriested. Uanset om du er til historie, smuk natur eller sol og strand, så kan du finde det her.

Tenerife er en forholdsvis stor ø, der er delt af Spaniens højeste bjerg Pico de Teide. Generelt kan man sige, at du finder historiske og autentiske oplevelser på den nordlige del af Tenerife, mens det mod syd mere handler om sol og strand.

Det og meget andet kan du læse mere om i min Tenerife rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. I hvert fald vil jeg byde dig velkommen til Travelguru.

tenerife rejseguide
Et kig ud over La Orotava med Puerto de la Cruz i baggrunden

Transport

Ind og ud

Tenerife kan både besøges på en charterrejse og en individuel rejse, hvor du selv booker fly og hotel. Uanset hvordan du rejser til Tenerife, så landet du i lufthavnen Reina Sofia (kode: TFS).

Det vil i mange tilfælde være billigst at booke en charterrejse med fly og overnatning inkluderet med mulighed for nemt at tilkøbe lufthavnstransfer.

På en charterrejse er du bundet af faste datoer, mens du er mere fleksibel, hvis du selv kan lave din rejse. Det kan dog betyde en mellemlanding undervejs, hvor charterbureauerne har direkte fly.

Der er flyselskaber, som tilbyder direkte ruter fra Danmark til Tenerife. De flyves som regel kun i højsæsonen. Se mere hos f.eks. Norwegian og søg og sammenlign flybilletter her. Ønsker du en charterrejse kan du finde tilbud på rejser til Tenerife her.

For at komme fra lufthavnen til dit hotel har du flere muligheder. Som nævnt kan du tilkøbe lufthavnstransfer, hvis du er på charterrejse, men er du på egen hånd er løsningen taxi eller en privat transfer som du kan booke hjemmefra til en fast pris.

At komme rundt

Der er flere muligheder for at komme rundt på øen. Vil du besøge Tenerifes seværdigheder i eget tempo, så skal du leje en bil. Det kan du gøre hjemmefra, men også på stedet. Lejer du den hjemmefra, kan du med fordel hente den i lufthavnen, så du på den måde også kan bruge den til lufthavnstransfer.

Fra by til by er der mulighed for at tage offentlig transport, der dækker det meste af øen. Du kan klikke ind på busselskabets hjemmeside for at se mere om ruter, priser og afgangstider. Her kan du også læse om rabatkort henvendt til turister.

Som på mange andre rejsemål kan du også på Tenerife tage med på guidede udflugter. Det kan være en fin løsning, hvis du gerne vil høre mere om f.eks. kultur og historie. Du kan eventuelt spørge på dit hotel om de kan hjælpe med udflugter.

Taxi er selvfølgelig også en mulighed for at komme rundt. Pga. prisen kan det dog kun anbefales til ture i byområdet eller mellem byerne. Der køres efter taxameter.

Landskabet på Tenerife er fantastisk – her Pico de Teide

Overnatning

Tenerife har et kæmpe udvalg af overnatningssteder. Hvordan du vil bo afhænger selvfølgelig af formålet med rejsen, men uanset hvilken slags ferie du er til, så vil der være et hotel, der matcher dine ønsker.

Groft sagt kan man sige, at du finder de mere familieorienterede resorts på sydkysten, hyggelige boutiquehoteller i landlige omgivelser på midtøen og mod nord overnatningssteder gearet til parferien.

Der er naturligvis variationer, men er du på familieferie, så er der ingen tvivl om, at du vil finde sydkysten bedst. Her er et hav af aktiviteter og masser af gode resorts, der kan danne rammen om en skøn ferie for hele familien.

Playa de las Américas er det største ferieområde, men byerne ligger som perler på en snor og er næsten smeltet sammen. Du kan også vælge Los Cristianos, Costa Adeje eller Playa Paraiso.

Sydkysten er også det bedste valg til sol og strand, men søger du en mere autentisk oplevelse, så kunne Puerto de la Cruz på nordøen være noget for dig. Det gode ved Tenerife er det store og alsidige udvalg af overnatningssteder – her er noget for alle.

Som populær ferieø et prisniveauet på overnatning forholdsvis højt. Som nævnt vil det ofte være billigst at vælge en charterrejse – de fleste steder kan du vælge mellem forskellige hotelkoncepter som f.eks. boutique, all inclusive og kun-for-voksne.

Rejser du på egen hånd, så husk at være opmærksom på bl.a. værelsestype og afbestillingsbetingelser, når du sammenligner hoteller på de forskellige bookingplatforme.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder på Tenerife, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg hos et af charterbureauerne, der tilbyder hoteller i alle områder og i alle kategorier – f.eks. vandland, boutique og kun-for-voksne.

Budget

HG Cristian Sur – mindre lejlighedshotel i Los Cristianos med skønt poolområde. Mulighed for tilkøb af morgenmad eller halvpension.

Bungalows los Cardones Boutique – prisvenligt hotel i lav bebyggelse med pool og mulighed for tilkøb af morgenmad. Der er lejligheder med plads til 6 personer.

Mellemklasse

Mynd Adeje – lækkert og populært moderne hotel i Adeje med flere barer, restauranter og swimmingpools.

HG Tenerife Sur – skønne lejligheder i centrum af Los Cristianos. Indbydende poolområde (også børnepool) og mulighed for tilkøb af morgenmad eller halvpension.

Luksus

Iberostar Selection Anthelia – stort børnevenligt resort med mange faciliteter. Flere forskellige værelsestyper og mulighed for all inclusive.

Hotel Bahia Principe Sunlight – kæmpe resort med overdådige poolområder og masser af faciliteter og aktiviteter. All inclusive inkluderet.

Mit valg

Bungalows los Cardones Boutique

Med lyse moderne værelser og central beliggenhed tæt på by og strand til en god pris er Bungalows los Cardones Boutique alt hvad jeg ønsker. Hotellet er i lav bebyggelse og har både børnepool og swimmingpool. Se billeder og priser på Bungalows los Cardones Boutique.

Tenerife har masser af dejlige hoteller med indbydende swimmingpools

Seværdigheder

Tenerife har en række rigtig gode seværdigheder, hvor der især er fokus på smukke naturoplevelser. Øen er også stor nok til at du kan finde autenticitet i de charmerende landsbyer og ikke mindst i Santa Cruz, der er Tenerifes største by.

Tip: Lej en bil og oplev Tenerife i eget tempo – vejene er gode med fin skiltning

Mange turister kommer dog ikke til Tenerife for natur og kultur, men for afslapning og aktiviteter. Begge dele er der rig mulighed for på øen. Herunder kan du se mine forslag til, hvad du skal se på Tenerife.

Pico de Teide og Las Canadas Nationalpark

Tenerifes mest populære seværdighed er uden tvivl Spaniens højeste bjerg, Pico de Teide, der ligger i den smukke Las Canadas Nationalpark. Uanset om du kører op til den bjergrige midtø fra nord eller syd er det et fantastisk syn og imponerende at se landskabet forandre sig efterhånden som du kommer op i højderne.

Pico de Teide er en 3718 meter høj vulkan placeret i et vildt kraterlandskab omringet af pinjeskov. Der er tale om et stort område, hvor naturen og landskabet er helt unik. For mange er højdepunktet en tur med kabelbanen op til Pico de Teide.

Der er kun et begrænset antal pladser hver dag, så det er en god idé at reservere billet på forhånd. Det kan du gøre her.

Orotavadalen

Fra Puerto de la Cruz kan du kører mod syd op mod Pico de Teide ad Orotavadalen. Det er ikke bare et frodigt område med en lang række plantager, men også et af de steder på Tenerife med lidt historie.

I slutningen af 1600-tallet opstod en omfattende bananproduktion, og det skabte byen La Orotava, hvor du kan besøge flere museer og se en lang række pragtfulde huse, der især er kendt for deres fine balkoner.

I dalen kan du se gamle kornmøller, besøge plantager og deltage i en vinsmagning hos en af vinproducenterne. Du finder også flere småbyer, gode restauranter og overnatningssteder indrettet i de gamle landhuse.

Santa Cruz

Helt mod nord på Tenerife ligger øens hovedby Santa Cruz. Den synes lidt glemt og bliver som regel fravalgt til fordel for de mere solsikre badebyer på sydkysten. Men det er i Santa Cruz, du har størst chance for at få en autentisk oplevelse og indsnuse lidt lokalstemning.

På den nordlige del af Tenerife finder du smuk natur med rigtig gode vandreruter, der kommer forbi flere udsigtspunkter. Her er også en imponerende laurbærskov i Anaga Naturpark. Nordøen er overraskende uspoleret og kan være et godt valg til en anderledes oplevelse på Tenerife.

Besøger du det nordlige Tenerife skal du også snuppe en dukkert på Playa de las Teresitas (billedet øverst), der ligger 20 km nord for Santa Cruz og hører til øens bedste strande.

Den lille kirke San Telmo fra 1626

Puerto de la Cruz

Måske har du booket overnatning i Puerto de la Cruz – hvis ikke kan byen være et fint udflugtsmål. Også her finder du historie og lokalstemning. Du skal besøge den gamle bydel med pladsen Plaza del Charco og den gamle kirke Nuestra Senora de la Pena Francia fra 1684.

Puerto de la Cruz ligger dramatisk, og fra promenaden Paseo de San Telmo kan du ofte se Atlanterhavets barske bølger slå ind mod klipperne. På promenaden ligger i øvrigt det lille kapel San Telmo fra 1626.

Byen har ingen strand af betydning, men du kan til gengæld bade i de enorme swimmingpools Lago Martianez, der er designet af den kendte kunstner Cesar Manrique fra Lanzarote. Du kan læse meget mere om byen i min Puerto de la Cruz Rejseguide.

Vestkysten

Kører du langs sydkysten mod nordvest kommer du forbi endnu et smukt landskab med bjerge, kløfter og forvredne klipper. Området her er populært blandt vandrere. Du kan tage en afstikker til den billedskønne by Masca og videre til Garachico, som du kan kigge ned på fra hovedvejen. Har du tid er det oplagt at besøge den lille havneby.

En af de mest kendte byer på det vestlige Tenerife er Icod de los Vinos, der er berømt for sit drageblodstræ, som siges at være flere tusind år gammel. Få kilometer fra Icod de los Vinos kan du tage med på en guidet tur i det imponerende grotte- og tunnelsystem ved Cueva del Viento.

På turen fra sydkystens feriebyer op til Icod de los Vinos har du masser af muligheder for at besøge små landsbyer og opleve en anden side af Tenerife.

Aktiviteter

På Tenerife finder du et hav af aktiviteter for både børn og voksne. Måske har du booket et af de store familievenlige resorts med et stort udvalg af forlystelser og aktiviteter, men også udenfor hotellerne er der alle muligheder for en sjov dag. Her et udpluk af aktiviteter på Tenerife:

• Siam Park (Costa Adeje)
• Loro Parque (Puerto de la Cruz)
• Aqualand (Costa Adeje)
• Vandsport (Bl.a. i Playa de las Américas)
• Jungle Park (Chayofa)
• Monkey Park (Los Cristianos)

Papas arrugadas con mojo er en af de retter du skal prøve på Tenerife

Mad og drikke

Når det gælder restauranter, er det værd at se sig for. I hvert fald hvis du ønsker at spise godt på din ferie. Selvfølgelig kan du finde lækre spisesteder på Tenerife, men rigtig mange steder handler det mere om kvantitet end kvalitet og at få turisterne ind og ud af døren så hurtigt som muligt.

Den slags “restauranter” finder du især langs sydkysten, hvor mange spisesteder tilbyder pizza, pasta, burger og steaks på samlebånd. Der er som nævnt undtagelser.

Gode valg på menukortene er fisk og skaldyr. Du kan mange steder få fremragende fiskeretter, men Tenerife er også kendt for linser, stuvninger, gedeost og kartoffelkroketter med skinke.

Du skal selvfølgelig også prøve papas arrugadas con mojo – rynkede kartofler med mojosauce, der enten kan være rød eller grøn. Det er den røde mojosauce, de fleste turister bare elsker.

Prisniveauet er rimeligt – en ret på en almindelig turistrestaurant fås for 18-23 €. Det kan selvfølgelig gøres både billigere og dyrere. Ingen Tenerife rejseguide uden forslag til, hvor du skal spise – de kommer her.

Anbefalelsesværdige restauranter

Picamar Tapas Bistro – Med smuk udsigt over havet i Costa Adeje ligger Picamar Tapas Bistro, der serverer lækker fisk og skaldyr, men der er også tapas og italienske retter på menukortet. En dejlig restaurant. På Avenida de España 5 i Costa Adeje.

Ibéricos Gastro Bar – Rigtig god restaurant med mad fra Spanien – bl.a. specialiteter og kolde udskæringer som iberisk skinke. Her går man virkelig op i maden og i gæsterne. God vin og god service. På Calle la Hoya i Puerto de la Cruz.

Sabor Canario – Italiensk inspireret restaurant, der også har tapas á la Spanien. Prøv antipasti og den rigtig gode risotto. Sabor Canario har også kød- og fiskeretter. Prisniveauet er overraskende lavt. På Calle Hespérides i Costa del Silencio.

Confradia de Pescadores – Skøn fiskerestaurant drevet som et kooperativ af byens fiskere. Her spiser du med flot udsigt over havet. På Calle Los Lonjas 5 i Puerto de la Cruz.

El Ricon de Juan Carlos – Nok en af sydkystens bedste restauranter. Her er der tale om gourmetmad i pæne omgivelser. Stedet er dyrere end gennemsnittet, men bestemt til at betale. Du kan få menuer med forskellige antal retter, der kan kombineres med matchende vine. På Avenida de la Virgen Guadalupe (La Caleta).

Tenerife har natteliv for enhver smag. Det vilde og mere ungdommelige natteliv med klubber, diskoteker og happy hour finder du primært på sydkysten i og omkring Playa de las Américas. Her ligger også irske og engelske pubs med livesport.

Her og der finder du også beach clubs og bedre cocktailbarer. De fleste større og dyrere hoteller har som regel også barer, natklubber og endda underholdning i form af dans og shows.

tenerife rejseguide
Den hyggelige by La Laguna

Praktisk information

Vejr og klima på Tenerife

Tenerife kan besøges året rundt, men der er stor forskel på vejr og klima fra nord til syd.

Nord for Pico de Teide

Nord for Pico de Teide, i f.eks. Santa Cruz og Puerto de la Cruz, kan det være køligt i vintermånederne, hvor temperaturen typisk ligger på 16-20 °C. Allerede i marts begynder temperaturen at stige, og sommermånederne er varme og solrige. Forvent temperaturer på 24-28 °C.

Syd for Pico de Teide

Syd for Pico de Teide er det varmere og mere solsikkert. Især i vintermånederne er det en god idé at vælge denne del af Tenerife, hvis formålet med ferien er sol og strand. Her ligger temperaturen på 18-23 °C. Sommermånederne er solsikre med temperaturer på 26-30 °C – det kan i perioder være varmere.

Sundhed, forsikring og vaccination

Læs om sundhed på rejsen her og husk også forsikringen. Måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her.

Penge

I Spanien bruger man euro. Dem kan du hæve i en af de mange kontantautomater, der ligger overalt i byen. Automaterne har også engelsk menu. Bemærk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne.

Mange hoteller, butikker og restauranter accepterer også f.eks. Visa og Mastercard. Handler du på markederne er kontanter ofte nødvendige.

EL

I Spanien bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Spanien. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.


Tak fordi du læste min Tenerife rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Tenerife rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på spain.info, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *