Kovalam Rejseguide

Kovalam ligger ud til Det Arabiske Hav i den indiske delstat Kerala. Byen kom på turistlandkortet som en del af hippieruten i 1970’erne, men selvom der efterfølgende er lavet flere forsøg på at gøre Kovalam til et etableret feriested, så er det ikke lykkedes.

Til gengæld tiltrækker byen sit helt eget klientel: Helsefreaks, backpackere, fastboende udlændinge og alle dem, der finder Goa for mainstream.

Det og meget andet kan du læse mere om i min Kovalam rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til Travelguru.

kovalam rejseguide
Fiskere trækker net op af vandet på Kovalam Beach

Transport

Ind og ud

Nærmeste lufthavn er den i Trivandrum (kode: TRV). Flyselskaber som Emirates, Air India og Qatar Airways har ruter til byen, og det betyder, at du med ét stop fra Danmark kan flyve til Trivandrum.

Lufthavnen har også adskillige indenrigsruter til f.eks. Delhi, Mumbai, Chennai og Bangalore. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til Kovalam er der ca. 16 km. Du kan tage en taxi til dit hotel – det koster ca. 500 rp. Officielt kører taxaerne efter taxameter, men kun få bruger dem. Et alternativ til taxi er en forudbestilt transfer eller at få dit hotel til at sørge for transport.

En anden måde at komme til Trivandrum er med bus og tog. Bus- og togstationen ligger lige overfor hinanden og har adskillige ruter til andre byer i Indien.

At komme rundt

Kovalam og strandområderne på begge sider af byen er ikke større end du kan gå rundt. Skal du længere væk er der mulighed for at tage en taxi eller autorickshaw. Få eventuelt dit hotel til at hjælpe med transport.

På tur i Kovalams gader

Overnatning

På trods af Kovalams beskedne størrelse, så har byen overnatning for enhver smag og pengepung. Området består af flere strande. Mod syd Lighthouse Beach (også kaldet Hawah Beach), der fortsætter i Kovalam Beach og få hundrede meter mod nord Samudra Beach.

Det er ved Lighthouse Beach (billedet øverst), som endda har en strandpromenade, og til dels Kovalam Beach langt de fleste turister bor.

Selvom der er cafeer, spisesteder og butikker henvendt til turisterne, så bor man næsten dør om dør med de lokale. Kovalam er på flere måder et lidt specielt feriested, hvor turismen synes at være skudt op på rekordtid. Det er ikke altid lige kønt, men kan være overraskende autentisk.

Som andre steder i Indien, så er det en god idé at se sig for, inden man booker overnatning. Der kan være langt mellem de gode hoteller, og det er ikke altid, at kvaliteten følger prisen.

Med tanke på det generelle prisniveau i Indien, så er det dyrt at overnatte i Kovalam. Tænk nøje over, hvad du har brug for af standard og faciliteter.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Kovalam, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Moon Valley Cottage
Ganesh Ayurveda Bed & Breakfast

Mellemklasse

Getaway Beach Resort
The Ayur Villa

Luksus

The Leela Kovalam
Rockholm at The Lighthouse Beach

Mit valg

Moon Valley Cottage

Jeg har endnu til gode at finde et godt mellemklassehotel i Kovalam til en fair pris. Derfor vælger jeg Moon Valley Cottage, der godt nok er enkelt, men rent og pænt. Her får du desuden gratis wifi og super beliggenhed ved by og strand. Se billeder og aktuelle priser på Moon Valley Cottage.

Solnedgang ved Lighthouse Beach med fyrtårnet til venstre

Seværdigheder og aktiviteter

Lad det være sagt med det sammen: Det vrimler ikke ligefrem med seværdigheder i Kovalam. Byen er i høj grad en stranddestination med mulighed for at komme ned i tempo. Kovalam er således også et glimrende valg til afslutning på en rundrejse i Indien.

På Lighthouse Beach er der udlejning af solstole, mens der på Kovalam Beach og især på Samudra Beach er roligere og på sidstnævnte mere eksotisk. Uanset hvilken strand du vælger, så kan du støde ind i lokale fiskere, der trækker net op af havet.

Ayurveda

Kerala er kendt for Ayurveda – en livsstil, eller behandlingsform, der bl.a. inkluderer øvelser og kostråd for at holde kroppen i fysisk og psykisk balance. I Kovalam ligger adskillige steder, hvor du kan få behandlinger og/eller booke ophold af flere dages varighed.

Der er mange steder også mulighed for yogaklasser for både begyndere, letøvede og eksperter. Klik ind på f.eks. ayurveda.in eller kovalamayurveda.com for at se mere om ayurvedaophold.

kovalam rejseguide
Fiskere ved det lille samfund i Vizhinjam

Fyrtårnet

Lighthouse Beach har fået navn efter det 35 meter høje fyrtårn, der troner oppe over den sydlige del af stranden. Det er muligt at besøge fyrtårnet, der har åbent fra kl. 15-17.

Vizhinjam

At kovalam er et godt mix af turisme og lokalliv, bliver helt klart få kilometer syd for Lighthouse Beach. Her støder du ind i området ved Vizhinjam, der har en større havn. Men inden du når så langt, så gå ned ad trappen fra hovedvejen for at besøge det lille fiskesamfund, der bor yderst primitivt.

Trivandrum

Trivandrum er Keralas hovedstad. Officielt hedder byen Thiruvananthapuram, men bliver bare omtalt som Trivandrum. Det er ikke her, du finder Indiens største seværdigheder, men byen kan være et fint afbræk fra strandlivet.

Trivandrum største seværdighed er det fine hindutempel Padmanabhaswamy, der ligger centralt i byen. Du kan også besøge flere museer. F.eks. det naturhistoriske museum Napier Museum med primært kunsthåndværk og det forholdsvis nye Palace Museum med kunstværker fra dengang Kerala hørte under kongeriget Travancore.

Selvfølgelig kan bylivet også være en oplevelse i sig selv, men har du f.eks. besøgt Kochi, så skiller Trivandrum sig ikke væsentlig ud.

Overalt i Indien kan du se farverige hindutempler

Mad og drikke

Kovalam har et pænt udvalg af spisesteder med primært indisk mad. Prisniveauet er lavt, og det giver mulighed for at prøve sig frem på menukortet uden at det vælter budgettet. De fleste restauranter ligger langs promenaden og i de tilstødende gyder.

Indisk mad et krydret og velsmagende, men kan også være temmelig stærkt. Især i Kerala finder du rigtig mange vegetarretter på menukortet. Af kød bruges især kylling. Med beliggenheden ud til havet spiser man også meget fisk og skaldyr.

Kerala har en ret streng alkoholpolitik. Det er kun barer og restauranter med licens, der må servere alkohol. Det ser mange steder uden licens dog stort på – beder du om alkohol, vil du f.eks. få serveret øl pakket ind i avispapir eller hældt i tekopper.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Waves (German Bakery) – Waves er efterhånden lidt af en institution i Kovalam. Her kan du få både vestlig og asiatisk mad, men også bagværk, der er lidt af et særsyn i Indien. Her får du god service og så er Waves også et fint sted at møde andre rejsende. På Lighthouse Beach.

Fusion – med flot udsigt over Lightjouse Beach kan du på Fusion spise vestlig og indisk mad. Du kan også få gode cocktails og dit daglige kaffefix.

Crab Club – på promenaden langs Lighthouse Beach kan du spise god fisk og skaldyr på Crab Club. Der er åben fra morgen til aften.

Kovalam er ikke noget partysted. Der er få barer og man mødes typisk på cafeerne. Alle steder lukker dog forholdsvis tidligt. Værd at nævne er Jeevan Music Cafe, der har livemusik og den fancy Sky Bar på det mondæne Leela Hotel.

kovalam rejseguide
Samudra Beach lige nord for Kovalam

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Kovalam

Kovalam er et vinterrejsemål, der skal besøges fra november til februar/marts. I denne periode ligger temperaturen på 29-33 °C og der falder stort set ingen nedbør. Det gør der til gengæld i sommerperioden, hvor denne del af Indien får betydelige mængder regn.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Kovalam. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den indiske møntfod hedder rupee (forkortes rp). I Kovalam ligger en del kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge. Det er altid en god idé at have kontanter på dig til drikkepenge eller hvis du skal handle på markederne. Husk, at der kan være gebyrer forbundet med at hæve i kontantautomaterne

EL

I Indien kan du være ude for, at man bruger en anden type stik end i Danmark, og her er en adapter er nødvendig. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Det er altid en god idé at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet og læse om de aktuelle indrejseregler (kun vejledende). På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Bemærk også, at du skal have visum for at rejse til Indien. Det kan du søge online – se mere her.


Tak fordi du læste min Kovalam rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Kovalam rejseguide. Du kan læse meget mere om Kochi på Incredibleindia.org, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *