Siem Reap Rejseguide

Siem Reap i Cambodja modtager hvert år millioner af turister. Byen ligger nemlig få kilometer fra et af verdens mest imponerende bygningsværker: Angkor Wat, der var hovedtemplet i khmerernes gamle hovedstad Angkor.

Templet er absolut imponerende og et must see, men der er mere at komme efter i Siem Reap, som også har udviklet et hyggeligt turistområde med fancy cafeer og gode spisesteder.

Det er bl.a. det, du kan læse om i min Siem Reap rejseguide, som jeg håber, du kan bruge. Velkommen til Travelguru.

siem reap rejseguide
Frugtsælger på Siem Reaps gode marked

Transport

Ind og ud

Siem Reap har egen international lufthavn med ruter til f.eks. Bangkok og Singapore, som du kan flyve direkte til fra København.

Af ruter til andre byer i regionen kan nævnes Hanoi, Kuala Lumpur, Luang Prabang og Ho Chi Minh City. Du kan også flyve til hovedstaden Phnom Penh. Søg og sammenlign flybilletter her.

Lufthavnen ligger få kilometer udenfor byen. Du kan tage en taxi, få dit hotel til at hjælpe med transport eller booke lufthavnstransfer på Welcome Pickups.

Er du i Østen – f.eks. Thailand eller Phnom Penh, så kan du også tage bussen. Det er billigt, men langsomt. Fra Phnom Penh er der ligeledes mulighed for at tage expressbåden til Siem Reap.

At komme rundt

I centrum af Siem Reap, eller turistområdet, er det nemt at gå rundt. Du får dog med stor sandsynlighed behov for transport. Du kan hoppe på en taxi eller tuk tuk. Husk at aftale pris, inden du kører.

Du kan helt sikkert få dit hotel til at hjælpe med transport. Det gælder også billetter til fjernbusserne.

siem reap rejseguide
Klassisk cambodjansk tuk-tuk i Siem Reaps gader

Overnatning

Siem Reap har rigtig gode overnatningsmuligheder. Her får du meget for pengene og kan på selv billigere hoteller nyde godt af gode funktionelle værelser med gratis wifi og faciliteter som restaurant og swimmingpool.

I byen finder du primært mindre overnatningssteder i form af hostels, guesthouses og boutiquehoteller. Udenfor centrum, men stadig af gåafstand til f.eks. turistområdet, kan du booke større hoteller, der typisk har en lang række faciliteter.

Overnatningssteder længere væk fra Siem Reap kan have shuttlebus til centrum.

Anbefalelsesværdige overnatningssteder

Herunder finder du en række anbefalelsesværdige overnatningssteder i Siem Reap, der alle får gode anmeldelser af tidligere gæster. Du finder selvfølgelig et væsentlig større udvalg på hotels.com og booking.com, som jeg selv bruger, når jeg skal booke hotel til mine rejser.

Budget

Angkor Heart Village
Grand Elysee La Residence

Mellemklasse

Khmer Mansion Residence
The Aviary Hotel

Luksus

Viroth’s Hotel
Golden Temple Residence

Mit valg

Khmer Mansion Reidence

På Khmer Mansion Residence bor du centralt på et superlækkert hotel med swimmingpool og gode værelser, der bl.a. har tv, pengeskab og gratis wifi.

Frem for alt, så har Khmer Mansion Residence det venligste personale, der kan hjælpe med transport/udflugter/billetter. Her er også rigtig god morgenmad. Hotellet er et supervalg i Siem Reap. Se billeder og aktuelle priser på Khmer Mansion Residence.

Siem Reap har masser af gode hoteller

Seværdigheder

Angkor Wat er hovedattraktionen og synes at overskygge alt andet i Siem Reap. Der er få andre seværdigheder, men til gengæld et hav af aktiviteter henvendt til de mange turister, som besøger byen.

Du kan f.eks. få massage, tage på madlavningskursus, besøge en sommerfuglepark og deltage i yogaklasser.

Angkor Wat

Fantastiske Angkor Wat er hovedårsagen til, at millioner af turister hvert år strømmer til Siem Reap. Verdens største tempelkompleks, også kaldet alle templers moder, er bare unikt og fascinerende.

Det arkæologiske område er enormt og dækker et areal på hele 300 km². Det kan være en god idé at planlægge dit besøg – hvad vil du se og hvor mange dage vil du bruge? Selvfølgelig skal du opleve selve hovedtemplet Angkor Wat (billedet øverst), men der er mange andre fantastiske bygninger.

Khmererne regerede et stort område i Sydøstasien mellem det 7. og 13. århundrede. De opførte en hovedstad kaldet Angkor Thom, og det er her, du kan opleve en lang række fantastiske bygningsværker.

Først og fremmest Angkor Wat – det enorme tempel opført i 1100-tallet, der bliver betragtet som verdens største religiøse bygning. Men der er meget mere at komme efter i khmerernes gamle hovedstad.

F.eks. det 43 meter høje Baphuontempel, men også Ta Phrom, jungletemplet, der blev udødeliggjort i filmen Tomb Raider. Et af de mest bemærkelsesværdige templer er Bayon med de 54 tårne, der er dekoreret med 216 smilende stenansigter.

Der er flere måder at besøge Angkor Wat. Du kan hyre en tuk-tuk chauffør, der kan køre dig rundt til seværdighederne, men du har også mulighed for at cykle. Du kan købe billetter, der er gyldige helt op til syv dage.

Siem Reaps markeder

Siem Reap har flere rigtig gode markeder. Vil du møde de lokale, så skal du besøge det delvist indendørs old market, hvor der handles varer til madlavningen. Du kan dog også shoppe souvenirs og kunsthåndværk.

Det rigtig gode natmarked er udelukkende henvendt til turister. Det åbner kl. 16 og lukker ved midnat. Tøj, sko, tasker og souvenirs er blot en brøkdel af de ting, der er til salg her.

siem reap rejseguide
Det berømte jungletempel Ta Phrom

Tonle Sap

Siem Reap ligger få kilometer fra Tonle Sap-søen, der er et must see. Her kan du opleve flydende byer med alt fra skoler, butikker og spisesteder. Alt efter sæson er der et fantastisk liv på søen, hvis vandstand kan variere adskillige meter.

Du vil se masser af stolpehuse, der nogle gange står i vand, andre gange ikke. Selvom du kommer til Siem Reap for at se Angkor Wat, så må du ikke gå glip af Tonle Sap. Du kan booke en heldagstur med guide for at opleve søen, der ligger ca. 15 km fra Siem Reap.

Angkor Nationalmuseum

Vil du lære mere om Cambodjas historie og især khmererne, så er et besøg på det nye Angkor Nationalmuseum en god idé. Her råder man indtil videre over flere end 1000 genstande fra Angkor og tidligere perioder.

I alt er der ni udstillingssale med forskellige temaer. F.eks. det imponerende 1000 buddhaers rum. Ved du ingenting om bygningerne på Angkor-området, så kan museet være et godt sted at starte. Her er der god information om de største seværdigheder.

Artisans Angkor – Les Chantiers Ecole

Hos Artisans Angkor slår du to fluer med et smæk. Du kan se og købe flot traditionelt kunsthåndværk og samtidig støtte organisationens arbejde med at få unge fattige cambodjanere i job.

De lærer håndværket og bliver efterfølgende selvforsørgende. Artisans Angkor tilbyder rundvisninger i værkstederne, og du har selvfølgelig mulighed for at købe de fine ting.

Den lille primitive by Chong Kneas er porte til Tonle Sap og her expressbåden mellem Siem reap og Phnom Penh lægger til

Mad og drikke

Ingen behøver at sulte i Siem Reap. Byen har masser af spisesteder med mad fra det meste af verden. Du kan bla spise indisk, græsk og italiensk. Der er selvfølgelig også cafeer med det klassiske udvalg af sandwich og burger.

Elsker du ligesom mig at spise den lokale mad, så er der også mulighed for det. Cambodjansk mad er ikke stærkt, men med masser af smag af klassiske ingredienser fra det asiatiske køkken.

Supper, fiskeretter og friske grøntsager ses ofte på menukortet. Det samme gør ris- og nudelretter – f.eks. de såkaldte khmernudler (nom banh chok), der er en skøn simreret med fisk.

Amok kan godt betragtes som en af Cambodjas vigtigste retter. Det er en lækker fiskecurry med kokosmælk, der traditionelt serveres i bananblade.

Anbefalelsesværdige spisesteder

Try Me – billig og supergod lokal mad fra khmerkøkkenet. Stedet har god atmosfære og venlig betjening. Try Me har åbent til morgenmad, frokost og aften. En meget anbefalelsesværdig restaurant. På Taphul Road.

Bong Srey Mith Laor Restaurant – her kan du spise dig mæt for få dollars. Der er tale om en basic restaurant med glimrende mad. Er du på lavbdget, så er Bong Srey et sikkert hit. Også et gode sted for vegetarer. Åben fra morgen til aften. På Taphul Road.

Embassy Khmer Gastronomy – hvis det skal være et lidt finere sted, så kan du ikke komme udenom Embassy Khmer Gastronomy. Her laver man traditionel mad med et twist, men stedet er også godt til en drink eller cocktail. God service og som du nok har gættet; et af byens dyrere steder. På Corner Street 5.

Siem Reap er som sådan ikke nogen partyby. Dog er der med årene og turisternes indtog (læs: backpackerne) kommet en lang række barer og cafeer. Byen har endda fået sin egen barstreet (også kaldet pubstreet), hvor der er garanti for en sjov aften i byen.

Er du til “pænere” steder, så kan du altid kigge indenfor på luksushotellerne, der som regel har glimrende barer, som serverer drinks og cocktails.

siem reap rejseguide
Lokalliv på Tonle Sap-søen

Praktisk information til din rejse

Vejr og klima i Siem Reap

Siem Reap har bedst vejr fra november til og med april med december og januar som de tørreste måneder. Temperaturen ligger på 29 til 35 °C i perioden med april som varmeste måned. Området får mest regn i august og september, hvor temperaturen ligger på 30 til 32 °C.

Sundhed, forsikring og vaccination

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Cambodja/Østen. Du kan læse mere om de aktuelle anbefalinger her. Husk også forsikringen – måske har du en rejseforsikring inkluderet i f.eks. din indboforsikring – hvis ikke kan du få et tilbud på forsikring her. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Penge

Den cambodjanske møntfod hedder riel, men flere steder kan du også bruge thailandske baht og amerikanske dollars. Det er dog en god idé at have lidt riel til de steder, der kun modtager den lokale møntfod. I byen ligger flere kontantautomater – også med engelsk menu, der er nemme at bruge.

Husk at have kontanter til drikkepenge eller hvis du skal handle på markederne, hvor der skal pruttes om prisen. Husk at gøre det med et smil!

EL

I Cambodja bruger man de samme stik som i Danmark. Jeg har aldrig været ude for at skulle bruge adapter. Vil du være på den sikre side, så kig ind hos rejsegear.dk, der både har adaptere og meget andet til din rejse.

Øvrigt

Du skal have visum for at besøge Cambodja. Det kan du få ved ankomst eller søge online, inden du rejser. Medbring et nyt pasfoto. Bemærk, at visum ved ankomst kun kan opnås udvalgte steder i Cambodja (ellers skal der ansøges på forhånd) – lufthavnene i Phnom Penh og Siem Reap er nogle af dem.

Se mere om indrejse i Cambodja på Udenrigsministeriets hjemmeside. Her kan du også se den seneste rejsevejledning til Cambodja inden du rejser. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Drikkepenge er udbredt i Cambodja, hvor du også skal passe på, hvor du færdes. Cambodja er verdens mest minerede land, men holder du dig til byerne og de steder, hvor turisterne normalt kommer, så er der ingen fare.

Du skal til gengæld ikke bevæge dig ud i f.eks. en rismark eller øde område uden at have en lokal med.


Tak fordi du læste min Siem Reap rejseguide
Jeg håber du fik noget ud af min Siem Reap rejseguide. Du kan læse meget mere om byen på tourismcambodia.org, der er den officielle turistguide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *